Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Reizēm man šķiet, ka lieliska opcija būtu visus tradicionālo vērtību fundamentālistus ik pa laikam deportēt uz kādu valsti, kas dzīvo saskaņā ar senām un noturīgām patriarhālām tradīcijām. Ne obligāti uz kādu talibu kontrolētu Afganistānas lauku ciematu, bet varbūt uz kādu Nigērijas nomali vai kaut kā tā. Lai izbauda, cik jauka ir stabila laulība, kuru nav iespējams šķirt pat tad, ja kopdzīve ir kļuvusi neciešama, cik forši ir vīrietim būt divdesmit cilvēku ģimenes galvam un apgādniekam, strādājot padsmit stundas diennaktī, cik lieliski ir būt patiešām sievišķīgai sievietei, izprecinātai tūlīt pēc pirmās mēnešreizes, neprotošai ne lasīt ne rakstīt, toties ar lieliskām mājsaimniecības iemaņām. Augsta dzimstība, stingra morāle, vai nav jauki!
Ja Latvijas teritorija būtu pietiekami liela, varētu pat atvēlēt kādu zemes pleķīti šeit, lai iekopj kādu ciematiņu, līdzīgi ASV amišiem. Galvenais, nelaist viņus no turienes laukā, tikai reizēm aizsūtīt kādu medicīniskās palīdzības misiju, lai nebūtu pavisam nehumāni.
  • :)

    es savulaik fantazēju, ka vajadzētu visus krievus latvijā nomainīt ar afro, lai latvietis nacionālistiskais beidzot sajūt īstu diferenci
    • Tas ir interesants jautājums, par kuru esmu domājis - ja .lv strauji rastos liels imigrantu skaits, tb, bipolāra sabiedrība kļūtu multipolāra, kā notiktu sabiedrības grupēšanās. Teiksim, vai latviešu un krievu nacionālisti vienotos savā starpā, vai, gluži otrādi, notiktu mēģinājumi vienoties ar imigrantiem, utt.
      • Es vairāk lieku uz to, ka nēģeru un čurku sišana būtu vienojošais elements latviešu un krievu urlām, savukārt "rūpes par eiropeisko un kristīgo vērtību saglabāšanu" - latviešu un krievu "tradicionālistiem".
        Vispār, man radies iespaids, ka padibenes nebūt nav etniski sašķeltas - latviešu un krievu bomži un lumpeni žūpo kopā, kautiņi notiek nevis etniskā naida, bet nozagta piecīša vai izlietas krutkas dēļ.
        • domāju, ka Tev taisnība. Kaut kur lasīju par DĀR pēc apartaīda, ka baltie tā pat dzīvo savrupi, tikai tagad tie no nēģeriem, kam ir nauda dzīvo slēgtajos rajonos kopā ar baltajiem. Bet lielākajam % sadzīvē nekas nav mainījies.
        • Visticamāk, kaut gan es nebrīnītos, ja daļa zapčelistu utml mēģinātu grupēties tieši ar imigrantiem, jo nepilsoņu tiesības un internacionālais pienākums.
          To, ka abu grupu radikāļi ļoti labi sadarbojas, rāda praida laiks.

          Par padibenēm - nu tādi galīgie lumpeni un bomži, protams, taču nedomāju, ka viņi ir ietekmīgs skaits un/vai spēks jebkādā nozīmē.
  • iemitināt Brīvdabas muzejā, lai rosās tur un saimnieko - bezdarba problēma arī atrisināsies un tūristiem prieks
    • Brīvdabas muzejs drusku par mazu, bet, jā, varētu. Apgādātus ar Bībeli un Virzas "Straumēniem".
      • nuu Straumēnos ir sekss, diez vai to vajag.
      • Skrundas lokatora ciemats ir brīvs, tajā teritorijā kādus 100 tkš varētu ievietot, lai rok sev zemnīcas un piekopj tēvu tēvu akceptēto dzīvesziņu gan sirdī gan uz lauka :)
  • Tu šito vājprātu redzēji? http://blogs.krustaskola.lv/2012/09/27/pieprasu-i-vinkeles-nekavejosu-atkapsanos/
  • Zini, cilvēki mēdz būt laimīgi dažādos veidos.
    Arī rakstīt neprotošie.
    Ja kādam tā patīk, lai dzīvo.
    Varētu padomāt, ka mums te visi tie baigi izglītotie un n reizes precētie un n reizes šķirtie ir ārkārtīgi laimīgi.
    Tā ka varbūt tas, ar ko tu te draudi, dažam var nākt tikai par labu.
    • Problēma gan ir tajā, ka minētajiem fundamentālistiem neviens neliedz īstenot savus principus savā dzīvē (neesmu manījis likumdošanā aizliegumu visu mūžu pavadīt laulībā ar vienu cilvēku), savukārt viņiem ir aplam liela vēlme panākt to, ka pārējie dzīvo tieši tā, kā vēlas viņi.
      • Ja mēs par beidzamo dienu aktualitātēm, tad faits sākās aiz tā, ka viena pārliecība sadūrās ar citu abām pusēm kopējā teritorijā. Pa lielam neviens neliedz vieniem savu bērnus uz zirņiem sēdināt, un otriem savas atvases mācīt par dzimuma lomu neesamību, kamēr vien tas notiek mājās. Tas, protams, abstrahējoties no publisko izteikumu saturīguma.

        Iespējamais risinājums varētu būt veidot tematiskos bērnudārzus, nevis pēc pieraksta. Un tad, lai viņi savā sulā ņemas, kurš evanģēlijs ir pirmais jālasa, vai kādā krāsā zēniem kleitas šūdināt. Ir gan piemērs tam, ka neliksies tā pat mierā. Ir mums te tāds dīvains privātais bērnudārzs kā Pūcīte. Takš, jēzus, kāds šums bija sacelts par muzeja šaujamieroču eksponātiem, lai arī neviena bērnudārza vecāka sašutumu es nemanīju.
        • Nu ne tikai par pēdējo dienu aktualitātēm; pie tam lielākā problēma imho ir nevis šie uzskati, bet gan to izrādīšanas formas.
          Turklāt nekur jau tā problēma nepazudīs; zināma nodalīšanās varbūt notiks, taču tīri praktiski ieviest dalītus bērnudārzus (tālāk skolas, tramvajus, sporta klubus, veikalus?) ir diezgan nereāli. Tā kā nāksies vien sadzīvot, kasoties un rīvējoties.
  • emm, vai "tradicionālās vērtības" ir iespējamas tikai Afganistānas provinces interpretācijā?
    • Nē, nē, vēl jau ir jaukas vecticībnieku kopienas Sibīrijas mežos utml.
      • Var jau būt. "Tradicionālo vērtību" sarakstu īsti neesmu redzējis, tā ka nepateikšu, cik tradicionāli ir vecticībnieki vai afgāņu provinciāļi un vai viņu vērtības pilnībā noklāj "tradicionālo" diapazonu.

        Bet nekas. Esmu pārliecināts, ka kādreiz labais uzvarēs ļauno.
  • vai ne, vai ne?! Jo, kad ir izvēle, tad vari izvēlēties, tīties paltrakā vai staigāt bikini, bet, kad izvēles nav, tad lūdz dievu, lai patīk tajā paltrakā tīties, ja ne tad ciešanas un ņemšanās sev un citiem
  • Re kā, man gan žēl, ka mums te nav kārtīga tradicionālo vērtību valsts, tad no manis vismaz būtu sanākusi visnotaļ laba mājsaimniece, a tā - tikai sūds uz kociņa: ne es māku nopelnīt naudu cilvēka cienīgai dzīvei nej esmu sasniegusi ko ievērojamu zinātnes jomā, var teikt - dirsā darbs un materiāls;(
  • Labāk teikt, ka arī atbalsti tradicionālās vērtības, tikai tradīcijas ir citas!
  • plus daudz
  • oi, es labprāt padzīvotu kādā amišu komūnā. man bībeles lasīšana netraucētu, straumēnus arī varētu pārlasīt. nu, tā, mēreni mierīgi. un, zini, fizisks darbs dod gandarījumu un tā. stresa būtu mazāk.

    un tajā, ka mīl vienu vīru ilgāk par diviem gadiem, arī neko sliktu neredzu.
  • īstens liberālis ir pofigists, mīļie

    ziniet, kamēr vārīju zupu, padomāju, ka karojošiem tradicionālistiem ir normāli būt karojošiem, bet karojoši liberāļi paši ar sevi ir karojošā pretrunā.

    tas tak nav normāli, ka cilvēks, kuram pēc definīcijas vajadzētu būt tik tolerantam, tik tolerantam un liberālam ir šaušalīgi netolerats pret... karojošiem tradicionāļiem.
    • Re: īstens liberālis ir pofigists, mīļie

      neredzu nekā pretrunīga, pacelt ieročus pret tiem, kas grasās ierobežot daudzveidību. totāla tolerance ir neiespējama pēc definīcijas, tāpēc to no vienādojuma var slēgt laukā, paliek tikai principi, kas pieļauj lielāku vai mazāku manevru iespēju pie mainīgiem nosacījumiem.
      • Re: īstens liberālis ir pofigists, mīļie

        manuprāt starp grasās ierobežot, gribētu ierobežot un ierobežo ir liela un būtiska atšķirība, ko karojošie liberāļi izliekās nemanām.

        lai nu kā, man slinkums tajās muļķībās iedziļināties, galu galā, pasaulē ir daudz interesantākas lietas, kurām nodoties, piemēram, slaucīt savu durpriekšu, vārīt zupu un tā.
        • Re: īstens liberālis ir pofigists, mīļie

          tad, kad ir jau reāla rīcība (piemēram, iestrādādi visādi diskriminējoši formulējumi likumdošanā, apmaksātas no reliģiskām organizācijām sapulcinātas "ētikas komisijas" darba stundas etc.), var gadīties, ka "protestēt" ir jau par vēlu. un neredzu nekādu iemeslu nedarīt savu pozīciju zināmu tad, kad tāda nepieciešamība, manuprāt, rodas.

          peace out
  • Tieši tā. Skaidrs, ka visus savādāk domājošos ir kaut kur jāizsūta, jo īstenam liberālim neklājas skaļi pateikt, ka savādāk domājošos vienkārši vajadzētu pielikt pie sienas un nošaut:))
    • Aha! Das ist mein Kampf, und Gott mit uns!:)))
      No otras puses - kāpēc gan nenogādāt cilvēkus jau gatavos apstākļos, kas atbilst viņu ideāliem?:) Vai tad padomju disidenti būtu apvainojušies, ja viņus izsūtītu uz Rietumu labklājības valstīm?:)
      • Mīnuss ir tur, ka šī brīža valstu iekārtas liek šķēršļus cilvēku iespējām brīvi apvienoties visa veida fundamentālistu kopienās;(
Powered by Sviesta Ciba