Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Reizēm man šķiet, ka lieliska opcija būtu visus tradicionālo vērtību fundamentālistus ik pa laikam deportēt uz kādu valsti, kas dzīvo saskaņā ar senām un noturīgām patriarhālām tradīcijām. Ne obligāti uz kādu talibu kontrolētu Afganistānas lauku ciematu, bet varbūt uz kādu Nigērijas nomali vai kaut kā tā. Lai izbauda, cik jauka ir stabila laulība, kuru nav iespējams šķirt pat tad, ja kopdzīve ir kļuvusi neciešama, cik forši ir vīrietim būt divdesmit cilvēku ģimenes galvam un apgādniekam, strādājot padsmit stundas diennaktī, cik lieliski ir būt patiešām sievišķīgai sievietei, izprecinātai tūlīt pēc pirmās mēnešreizes, neprotošai ne lasīt ne rakstīt, toties ar lieliskām mājsaimniecības iemaņām. Augsta dzimstība, stingra morāle, vai nav jauki!
Ja Latvijas teritorija būtu pietiekami liela, varētu pat atvēlēt kādu zemes pleķīti šeit, lai iekopj kādu ciematiņu, līdzīgi ASV amišiem. Galvenais, nelaist viņus no turienes laukā, tikai reizēm aizsūtīt kādu medicīniskās palīdzības misiju, lai nebūtu pavisam nehumāni.
  • Re: īstens liberālis ir pofigists, mīļie

    neredzu nekā pretrunīga, pacelt ieročus pret tiem, kas grasās ierobežot daudzveidību. totāla tolerance ir neiespējama pēc definīcijas, tāpēc to no vienādojuma var slēgt laukā, paliek tikai principi, kas pieļauj lielāku vai mazāku manevru iespēju pie mainīgiem nosacījumiem.
    • Re: īstens liberālis ir pofigists, mīļie

      manuprāt starp grasās ierobežot, gribētu ierobežot un ierobežo ir liela un būtiska atšķirība, ko karojošie liberāļi izliekās nemanām.

      lai nu kā, man slinkums tajās muļķībās iedziļināties, galu galā, pasaulē ir daudz interesantākas lietas, kurām nodoties, piemēram, slaucīt savu durpriekšu, vārīt zupu un tā.
      • Re: īstens liberālis ir pofigists, mīļie

        tad, kad ir jau reāla rīcība (piemēram, iestrādādi visādi diskriminējoši formulējumi likumdošanā, apmaksātas no reliģiskām organizācijām sapulcinātas "ētikas komisijas" darba stundas etc.), var gadīties, ka "protestēt" ir jau par vēlu. un neredzu nekādu iemeslu nedarīt savu pozīciju zināmu tad, kad tāda nepieciešamība, manuprāt, rodas.

        peace out
Powered by Sviesta Ciba