Novembris 10., 2016


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
09:50
Labi, ka ir cilvēki, ar kuriem kopā pārdzīvot paradigmas maiņu
Jo man šķiet, ka Brexit+Trump kombinācija ir pietiekams pierādījums, ka kaut kas ir dramatiski šķērsām tajā, kā tiek veidota - nē, nekādas ciešamās kārtas, es jūtos pietiekami piederīga šai straumei - kā mēs veidojam attiecības ar citādo; ar to, kā mēs prasām, lai privileģētākā grupa (balti, heteroseksuāli, daudzmaz veseli vīrieši, pārfrāzējot [info]saldumi) veido sarunu ar mazāk privileģētajiem. Iespējams, dialogs tā, kā mēs to iedomājāmies, vienkārši nav iespējams. Iespējams, apdraudētības sajūta ir daudz lielāka, nekā mēs to iedomājāmies. Bailes, ka tu vari kļūt par sievieti, par homoseksuāli, ka, kontaktējoties ar psiholoģiski traumētiem cilvēkiem, kam nepieciešams trigger warning - akceptējot viņus - tu ja ne pats kļūsi par tādu, tad redzēsi savus draugus par tādiem kļūstam. Jā, trigger warning (ja to saprot kā vienu-divus informatīvus teikumus, pirms tiek demonstrēts potenciāli sensitīvs materiāls) man personiski šķiet pilnīgi nekaitīgs pasākums, bet ir cilvēki, kas to redz kā sākumu kaskādes reakcijai, vai kā simptomu slimai, nesaprotamai sabiedrībai, kurā viņiem tiek laupītas tiesības uz vienīgo-objektīvo patiesību.
Un, reāli domājot, ja man kādreiz būtu bijusi vienīgā-objektīvā patiesība, es arī justos totāli apdraudēta, ja kāds kaut vai dotu mājienu par to, ka tās varētu nebūt. (Tāpat kā es justos apdraudēta, ja man gribētu atņemt visas daudzās-subjektīvās patiesības, kurās es dzīvoju un piespiestu iekšēji pieņemt to, ka vienīgā patiesība ir objektīva un neatkarīga no tā, kā es to interpretēju.)
Un man šķiet, ka Stīvens Kolberts vēlēšanu nakts noslēgumā uzķēra precīzi to, kas ir problēma: ka puse no amerikāņiem ir nobijušies no otras puses (t.i., puse no demokrātiem ir panikā no republikāņiem un puse no republikāņiem baidās no demokrātiem), un tas vairs nav par ādas krāsu, orientāciju, dzimumu, šķiru vai sociālo statusu, tās ir bailes no neskaidra, gaisā esoša apdraudējuma.
Mans pirmais-instinktīvais risinājums būtu izturēties pret apdraudēto mažoritāti tāpat, kā es izturētos pret apdraudētu minoritāti, t.i., respektēt viņu tiesības uz viņu pasaules uzskatu, viņu (vienīgo, objektīvo) patiesību, viņu emocionālās izjūtas, viņu bezspēcību, to pašu bezizejas sajūtu, kas taču ir tik labi pazīstama. Bet tas būtu darāms daudzkārt smalkāk un slepenāk (diez vai šo problēmu var risināt, pirms katra trigger warning brīdinot, ka tūlīt sekos trigger warning, kas dažiem varētu izraisīt grūti kontrolējamu fight-or-flee reakciju) un, ņemot vērā to, ka cilvēku, kas gribētu ieklausīties un empatizēt ar visiem, ir ļoti maz un gan jau nepavairotos, optimālā versijā radītu kaut kādu trū slepeno organizāciju, manipulatorus, kas saprot cilvēkus un tāpēc var nemanāmi noorganizēt bāzes līmeņa mieru un saskaņu viņu vidū.
Kas aizved mūs nepatīkami tuvu Vegas pasaulei ar magiem un vienkāršajiem ļaudīm, un šai pasaulei inherento problemātiku.

Un jā, es nezinu, ko ar to visu darīt. Bet es negribu ļaut sev noreducēties uz šobrīd tik populāro "pai pai gan jau būs labi, tas ir tikai viens Tramps, gan jau viss normalizēsies" naratīvu. Jo šī ir kļūda arī manā domāšanā (un sava domāšana ir viena no nedaudzajām lietām, ko es vispār varu mainīt).

(64 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]zvirbuleens
Date:10. Novembris 2016 - 11:06
(Link)
Mans sausais atlikums no šī ieraksta - jā, jānopērk beidzot otrā grāmata par Vegas pasauli :)
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:10. Novembris 2016 - 11:07
(Link)
un tagad iztēlojies, kā es visa tāda slepeni samanipulējusi apmierināti berzēju rociņas :D
[User Picture]
From:[info]zvirbuleens
Date:10. Novembris 2016 - 11:08
(Link)
:D
[User Picture]
From:[info]klusums
Date:10. Novembris 2016 - 11:08
(Link)
Pēdējā rindkopa. Jap.
From:[info]unpy
Date:10. Novembris 2016 - 11:20
(Link)
Ļabs ieraksts, jā, jo īpaši man patika "Mans pirmais-instinktīvais risinājums būtu izturēties pret apdraudēto mažoritāti tāpat, kā es izturētos pret apdraudētu minoritāti, t.i., respektēt viņu tiesības uz viņu pasaules uzskatu".

Proti, tādā ziņā labs, ka dikti ilustratīvs, visa tā baisā, neadekvātā un tumsonīgā pseidoliberāļu uzpūtība izlikta kā uz delnas:))
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:10. Novembris 2016 - 11:26
(Link)
Nuvot, tu tāds viss gudrs atnāci un saprati - nu tb *tieši tas* ir tas, par ko es jūtos nekomfortabli un neprotu īsti noformulēt, droši vien tāpēc, ka skatos no iekšpuses

Varbūt vari pateikt arī B pie sava A, tbš mani interesētu sekojoši jautājumi
1) vai tu vari drusku precīzāk atritināt, ko domā ar "baisā, neadekvātā un tumsonīgā pseidoliberāļu uzpūtība"
2) a ko, bļe, darīt, nu tb kādu alternatīvu domāšanas veidu tu redzi?
From:[info]unpy
Date:10. Novembris 2016 - 11:49
(Link)
1.Jā, protams, bez sarežģījumiem. Visu jau pati uzrakstīji tādā glītā, aizbildnieciskā tonī, it kā tie, kuriem ir ar Tevi līdzīgas "vērtības", būtu par galvastiesu augstāki par tiem, kuru "vērtības" atšķiras. Vēl vairāk - esi gatava grupēt cilvēkus pēc tā, kurš par ko ir ASV balsojis, it kā Tu zinātu, kā būtu bijis jābalso pareizi un kā - ne. It kā Tava zināšanu un arī tīri informatīvā bāze būtu plašāka, nekā tiem, kuri ir ASV balsstiesīgie un ir nobalsojuši tā, kā Tev nešķiet pareizi, lai gan nudien apšaubu, vai varēsi tagad uzrakstīt 5 punktus, dēļ kuriem būtu bijis jābalso par Klintoni, izņemot "viņa ir sieviete" un "Tramps ir sūdabrālis".

2.Par alternatīvām - varu gan. Netraucētu drusku vairāk pazemības un prasmju kritiski domāt, kā arī saprast to elementāro lietu, ka cilvēki ir stipri sarežģītāki, nekā to ierasts pasniegt, ka katra atsevišķi ņemta cilvēka uzskatu sistēmu veido dučiem dažādu šķautņu, bet konkrētu rīcību - tās šķautnes apvienojumā ar lērumu apstākļu. Vieglajā valodā stāstot - var būt veģetārietis, augsti godāt bērnus un dzīvniekus, bet tomēr būt Hitlers. Var būt Hitlers, bet, zināmas apstākļu sakritības vai nesakritības rezultātā - cienījams lauku pastnieks, nevis 20. gadsimta dēmona simbols.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:10. Novembris 2016 - 12:10
(Link)
Ēēē, paga, ko?
Manā skatījumā ir tā, ka Hilarija reprezentē (ar "reprezentē" domājot ne tik daudz "perfekti ataino", bet drīzāk "simbolizē/cilvēku prātos ir saistīta ar") pasaules uzskatu, kurā ikviens cilvēks ir atbildīgs par to, lai visiem ir bjūtiful, un īpaši iespringst par tiem, kas kaut kādā ziņā ir mazāk izdevīgā pozīcijā (ar "tiem" domājot nevis sevi, bet citus + paļaušanos, ka citi līdzīgi iestāsies par tevi). Kamēr Tramps reprezentē pasaules uzskatu, kurā katrs cilvēks pirmām kārtām pastāv pats par sevi un cīnās par savu labumu, aizsargājas no tā, ko uztver kā draudu un uzskata, ka ir gudrāks par citiem, ja izvairās no nodokļu maksāšanas. Nu lūk, un man bija šķitis, ka, ja mēs ļoti saņemamies un uzticamies viens otram, tad Hilarijas variants var iziet cauri, kamēr Trampa variants ir balstīts uz neuzticēšanos.
Tipa cietumnieku dilemmas variants, tikai, protams, komplicētāks.
/kas, ļoti iespējams, tev neko neizteiks, jo es te skaļi domāju un attiecīgi skicēju+ir loģikas pārlecieni, bet nu kāirtāir, sorry.

Es, godīgi sakot, nezinu, no kurienes tu izrāvi ideju, ka es šito skatu kaut kādā "pareizi/nepareizi" un "cilvēki ir vienkārši" griezumā. Vai kāpēc tu šajā brīdī uzskati, ka esi tas, kas varētu mācīt citiem pazemību, nav jau tā, ka tu pats akurāt būtu profs šajā jomā :)

That said, paldies par atbildi, es domāšu par šito.
From:[info]unpy
Date:10. Novembris 2016 - 12:26
(Link)
o_O Mans Tavs nesaprast, godīgi, šis viss "manā skatījumā reprezentē" aiziet kaut kur tik tālu aiz man pieejamās loģikas horizontiem, ka nespēju aptvert, tiešām nespēju.

Ne no kurienes neizrāvu ideju, vien lasīju Tevis uzrakstīto, neko citu. Par to, ka pašam trūkst pazemības, esmu lietas kursā, jā, taču neiebilstu, ja man to bāzīs degunā pēc iespējas biežāk, tikai ceru, ka tiktāl saproti - ja man pašam trūkst pazemības, tas nenozīmē to, ka nedrīkstu Tev aizrādīt par tās trūkumu:))
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:10. Novembris 2016 - 12:42
(Link)
Nu gan jau nav tā, ka "nespēj saprast", bet vienkārši runājam dažādos dialektos (es te esmu drusku ieskrējusies studijās, un paies kādi pāris gadi, līdz es iemācīšos pārtulkot to, ko domāju, cilvēku valodā - un, piezīmēsim, tā kā šobrīd pastāv liela iespējamība, ka es domāju/runāju glupības, varbūt drošāk ir arī nepārtulkot).

Bet točna, ko tu lasīji? Jo, piemēram, manā tekstā nekur nav minētas "vērtības", uz kurām tu atsaucies; teju vai pirmais teikums ir par to, ka kaut kas ir dramatiski šķērsām tajā, kā es/mēs domājam un izturamies pret cilvēkiem (& I mean it). Nu tb kas ir tas, kas tevi notrigerēja? Varbūt mēs/viņi pieminēšana? (Vai tad, ja tu, teiksim, raksti par "viņiem - gaismas bruņiniekiem", tev nav līdzīgas "o, viena pareizā patiesība ar manu muti ierunājās" reakcijas?)

Par pazemību sorry, tas droši vien bija retorisks jautājums - loģiski, ka cilvēkam, kas maz ko jēdz no pazemības, pietrūks pazemības saprast, ka viņš nav kompetents to mācīt citiem :D Kas, protams, ir fine.
From:[info]unpy
Date:10. Novembris 2016 - 13:05
(Link)
Atkārtoju vēlreiz - lasīju to, kas uzrakstīts. Jā, iespējams, pārpratu un pārāk brīvi interpretēju tekstu, pieļaujot, ka atšķirības, pēc kurām kaut kā šo "mēs/viņi" nošķir, ir kaut kādas "vērtības", piemēram, "vienīgā-objektīvā patiesība" vs "daudzās-subjektīvās patiesības", bet, jā, var jau būt, ka to piepini klāt tāpat vien, iespējams, tie, kurus grasies iemācīt pareizi domāt, ir "balti, heteroseksuāli, daudzmaz veseli vīrieši" un tā ir tā pamatpazīme.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:10. Novembris 2016 - 13:32
(Link)
tu man te pieraksti dalījumu pēc kaut kādām "pamatpazīmēm", ko es nebiju domājusi un nebiju gribējusi teikt (jo principā pēc lielas daļas šādu "pamatpazīmju" es varētu ierindoties kāreiz Trampa balsotāju tīmiņā)

OK, formulēsim to šādi: SJW retorika ir "ja tu esi baltādains, able-bodied, vīrietis, ar labu sociālo statusu un pietiekami daudz naudas, tad tev vajadzētu saprast, ka tu esi privileģēts, un censties iespējami labāk izturēties pret tiem, kam kāda no šiem komponentiem nav, un tev vajadzētu pēc iespējas mazināt minoritāšu apdraudējumu". Šī retorika man šķita saprātīga (nu tb ja tev jau tā viss ir, tad nevajadzētu būt žēl, ka citiem arī ir), bet izskatās, ka cilvēki šādu pozīciju uzskata par reālu apdraudējumu sev. Un tas, ka *man šķiet*, ka tas nav adekvāti, nemaina faktu, ka viņu skatījumā tas ir adekvāti (kas arī ir vienīgais svarīgais punkts, mans viedoklis viņu viedokli nemainīs). "Vienīgā pareizā patiesība" bija tikai konkrēts punkts, kurā mans viedoklis atšķīrās no vakardienas dzertiņbiedru viedokļa, un attiecīgi es to izķeksēju kā piemēru (bet principā doma par vienīgo pareizo patiesību droši vien nav pamatpazīme nekam - "vienīgās objektīvās patiesības" redzētāji droši vien balso visvisādi).
Tātad, ja SJW retorika nestrādā, tad ir laiks to nomainīt pret kaut ko citu. Un mans iekšējais wtf ir par tēmu "uz ko tad".
From:[info]unpy
Date:10. Novembris 2016 - 13:52
(Link)
Ā, par šo varu pastāstīt gan. Šī, uzsvēršu, warrior retorika ir gan tāda, jā, ka baltādainajiem vīriešiem visu vajag saprast un vajag ne tikai ar visu dalīties, bet arī cieņas un pat pielūgsmes attieksmi izturēties pret pašpozicionētajiem dzīves pabērniem, jo citādāk būs nepatikšānas. Būtībā, tas pats, ar ko lielais vairums priviliģēto balto vīriešu ir saskārušies - "Iedo cigareti? A, ja atradīšu? Tu mani cieni?"

Paralēli tam, šiem priviliģētājiem baltajiem vīriešiem gan neviens neko nav parādā un viņus saprast nevienam pat nenāk prātā, nepamatoti augstprātīgi izturēties un vainot visās pasaules nelaimēs gan. Tad nu ir jautājums, kurš tad mūsdienās ir tas priviliģētais - tas, kurš dabon smagi strādāt, lai sapelnītu ne tikai sev, bet arī visiem grūtdieņiem, pretim saņemot grūtdieņu un attiecīgi, nodokļu masas un noziedzības pieaugumu + nemitīgas zākas, paļas un citus didaktiskos materiālus par to, kā būs dzīvot pareizi vai grūtdieņi, kuriem pamatā jau ir taisnība tikai tālab, ka grūtdieņi. Un kas tad ir tās minoritātes un mažoritātes, galu galā.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:10. Novembris 2016 - 14:22
(Link)
piedošanu par iejaukšanos, bet es tieši nupat izlasīju šitādu:
http://www.cracked.com/blog/5-helpful-answers-to-societys-most-uncomfortable-questions/
iesaku visiem citiem arī izlasīt
From:[info]unpy
Date:10. Novembris 2016 - 14:48
(Link)
Ļoti jauks raksts, tiešām. Balstoties uz šo rakstu, aicināšu padomāt par to, ka mūsdienu sabiedrība ir ļoti daudzslāņaina un, ja kādam šķiet, ka viņš ir gudrāks un viņa skatījums uz lietām ir pareizāks, tad viņš ir stipri priviliģētāks par tiem, kurus uzskata par stulbākiem, nemaz nerunājot par tiem, kuri tumšā vakarā var pienākt klāt ar slaveno "iedo cīgu, e?", jo skaidrs, ka, ar šiem salīdzinot, laimīgajam cīgas īpašniekam ir tas slavenais 64:0 rezultāts viņa labā.
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:10. Novembris 2016 - 15:00
(Link)
Bet ir tomēr simptomātiski, ka "baltie heteroseksuālie vīrieši" par sistēmiskām problēmām, kas skar viņu grupu, ierunājas vien tad, kad kāda cita grupa ir sākusi runāt par savām problēmām. (Un ar to es negribu teikt, ka nav tādu sistēmisku problēmu.) Rezultātā tas parasti izskatās pēc "ai, nu aizverieties taču, mums arī grūti, tā kā nav, ko sūdzēties."
Spilgts piemērs, kur pie raksta par sieviešu prostitūcijas problemātiku, pirmie divi komentāri ir "a ir taču arī vīrieši prostitūtas, kādēļ par to neraksta".
From:[info]unpy
Date:10. Novembris 2016 - 15:12
(Link)
Nav taisnība. Baltie heteroseksuālie vīrieši par sistēmiskām problēmām ierunājas vien tad, kad "kāda cita grupa" sāk runāt par to, ka tieši viņi, tie baltie vīrieši tad ir arī tā problēma.
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:10. Novembris 2016 - 15:23
(Link)
Nenoliedzu, ka ir "citu grupu" pārstāvji, kuri tiešām pie visa vaino "baltus heteroseksuālus vīriešus", tomēr šeit cibā cilvēki lielākoties ir problemātikā pietiekami iedziļinājušies, lai uz lietām neskatītos tik aplami vienkāršoti.
From:[info]unpy
Date:10. Novembris 2016 - 15:27
(Link)
"kā mēs prasām, lai privileģētākā grupa (balti, heteroseksuāli, daudzmaz veseli vīrieši, pārfrāzējot [info]saldumi) veido sarunu ar mazāk privileģētajiem"; "SJW retorika ir "ja tu esi baltādains, able-bodied, vīrietis, ar labu sociālo statusu un pietiekami daudz naudas, tad tev vajadzētu saprast, ka tu esi privileģēts, un censties iespējami labāk izturēties pret tiem, kam kāda no šiem komponentiem nav, un tev vajadzētu pēc iespējas mazināt minoritāšu apdraudējumu"".
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:10. Novembris 2016 - 15:30
(Link)
Un? Tur jau nav teikts, ka viņi ir vainojami pie problēmām; tur ir teikts, ka viņi var palīdzēt risināt problēmas. Nu, piemēram Latvijas kontekstā kaut vai, aiziet uz manabalss.lv un parakstīties par kopdzīves likumu.
From:[info]unpy
Date:10. Novembris 2016 - 15:33
(Link)
Atslēgas frāzes ir "mēs prasām" un "tev vajadzētu".
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:10. Novembris 2016 - 15:37
(Link)
Labāk vajadzētu mīļi palūgt, pirms tam atvainojoties par traucējumu un piedāvājot kotletes. :)
(Variants atbildei uz puosta jautājumu "kā labāk komunicēt šīs idejas" :D )
From:[info]unpy
Date:10. Novembris 2016 - 15:42
(Link)
Varbūt tiešām būs kaut kā vienkāršāk saprast, ja iztēlosies to, kā Tu gribētu, lai ar Tevi komunicē kāds "par tevi diskriminētāks", pieprasot piesviest aliņam vai atdot mobilo telefonu.
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:10. Novembris 2016 - 15:50
(Link)
Nu, bet nopietni, kādi ir tavi ierosinājumi: kāda formāta komunikācija būtu veiksmīgāka? Piemēram, kā tu būtu formulējis tos puosta fragmentus, kurus augstāk citēji?
From:[info]unpy
Date:10. Novembris 2016 - 16:44
(Link)
Es jau arī nopietni rekomendēju iztēloties un izdomāt.
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:10. Novembris 2016 - 17:06
(Link)
Mhm. Nu tagad gan izskatās, ka konkrēti tavā gadījumā nesaprašanās problēma ir nevis kļūdaina vārdu izvēle, bet gan tas, ka marginalizētu grupu vēlmi pēc līdzvērtīgas attieksmes tu pielīdzini aplaupīšanas mēģinājumam.
From:[info]unpy
Date:10. Novembris 2016 - 17:33
(Link)
Marginalizētās grupas vēlas līdzvērtīgu attieksmi no baltajiem, salīdzinoši veselajiem, heteroseksuālajiem vīriešiem, jo baltie heteroseksuālie vīrieši ir tā milzīgā mažoritāte, tā gan. Tā dīvaini ir sanācis uz mūsu planētas, ja no tās iedzīvotājiem atņem "nebaltos", tad sievietes, tad bērnus, tad sociāli neaizsargātos, tad sociāli nelabvēlīgos, tad vienkārši slimos, tad kaut kādos veidos reliģijās vai dzimumsakaros "netradicionālos", paliek pāri tas nospiedošais, pie visām nelaimēm vainīgais ultramažoritārais pārējo slānis. Labi, tas ta vēl štrunts, lai tā būtu, mēs runājam par kaut ko citu - par adekvātu komunikāciju, Tev, edz, kā marginalizētajai minoritātei, piedāvāju iztēloties, kā Tu gribētu, lai ar Tevi komunicē tie, kuri ir visos veidos apdalītāki par Tevi, šis pārāk izklausās pēc aplaupīšanas mēģinājuma, iztēlojies kādas citas, pieņemamākas situācijas, galvenais, pamatdomu neaizmirsti - Tu esi parādā visiem tiem, kuriem klājas bēdīgāk par Tevi un Tev to Vajag saprast un nekādi jautājumi no sērijas "par ko" netiek pieļauti un netiek izskatīti.
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:10. Novembris 2016 - 17:49
(Link)
Pirmie divi teikumi varēja izpalikti, jo es runāju par marginalizētām grupām, nevis minoritātēm.

Par komunikāciju ar mani: piemēram, kad Apeirona pārstāvji pieprasa, lai tai vai citai ēkai nodrošina uzbrauktuves, vai saka, ka nevajadzētu vārdu "invalīds" izmantot kā lamuvārdu, tad man nerodas iebildumi, ja reiz šīs lietas grupai cilvēku padarīs dzīvi patīkamāku. Respektīvi, es neesmu cilvēks kuram vaicāt "kur ir komunikācijas problēma", jo es to nejūtu.

Ja tu saki, ka, piemēram, pat "pieprasa" un "vajadzētu" ir daļa no komunikācijas problēmas, tad būtu jauki, ja tu varētu pastāstīt, kāda tad būtu tā pieeja, kurā runāt par marginalizēto grupu problēmām, vienlaicīgi neliekot grupai "baltu heteroseksuālu vīriešu" justies kā ļaunuma saknei.
From:[info]unpy
Date:10. Novembris 2016 - 18:02
(Link)
"Apeirons" Tev ir kaut ko pieprasījis? Apeirons publiskā telpā ir uzstājies ar paziņojumiem, ka visa ļaunuma sakne ir sievietes, kuras atbilst Tavām pazīmēm(atvaino, nezinu Tavu ādas krāsu, seksuālās ievirzes vai statusus)? Apeirons ir teicis, ka laiks parunāt par to, ka sievietēm tomēr vajadzētu kādu pusi vietu uzņēmumu valdēs atņemt, bet piešķirt invalīdiem? Apeirons ir teicis, ka tā jau nekas, bet sievietēm ir lielākas algas, nekā invalīdiem un šito kaut kā vajadzētu ar steigu mainīt? Apeirns, galu galā, ja viņiem neiepatīkas Brexits vai Trampa ievēlēšana, ķeras pie apgalvojuma, ka sievietes vainīgas?

Ļoti mazticams.
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:10. Novembris 2016 - 18:25
(Link)
Diemžēl, neko no tevis rakstītā nevaru izmantot kā padomu tieši manu komunikācijas spēju uzlabošanai, jo es:
-) neuzskatu, ka visa ļaunuma sakne ir balti hetero vīrieši;
-) neuzskatu, ka kvotas jeb "pozitīvā diskriminācija" būtu godīga un lietderīga;
-) uz wage gap skatos kā uz dažādu apstākļu un iemeslu kopumu, ko nevar tā uzreiz un ar steigu izmainīt;
-) par Brexitu un par Trampu vispār esmu izteikusies ļoti, ļoti maz, un pavisam ne šajā sakarā.

Un cibā vispār šo te "ļaunuma saknes" retoriku diez ko nemanu. Bet zini, te pat vien cibā ik pa laikam kāds ierosina, ka varbūt vajadzētu vairāk reaģēt uz idejām, nevis birkām. Man šis ierosinājums patīk, cenšos pati sevi audzināt tajā virzienā.
Varbūt tu arī, kaut vai eksperimenta pēc, vari pamēģināt nākamreiz, kad pamani, piem., vārdu "diskriminācija", nevis uzreiz atcerēties, ka kaut kur, kaut kad kāds ir tevi nodēvējis par ļaunuma sakni, bet gan izlasīt, kas tieši ir uzrakstīts konkrētajā puostā vai komentārā, un tad reaģēt uz to, nevis uz birku "feministe" vai tml.
From:[info]unpy
Date:10. Novembris 2016 - 18:36
(Link)
Paldies par padomu, mēģināšu ņemt vērā, tikai piezīmēšu, ka konkrētais ir [info]heneybee topiks par komunikācijas problēmām, kurā paudu savu viedokli, kā jau nu māku, Tu piepeši pieslēdzies, stāstot par to, cik neadekvāti parasti reaģē baltie vīrieši, ilustrējot to ar kaut kādu linku, pēc tam pastāstot, ka es personīgi parasti rīkojos kaut kā aplami un likumsakarīgi arī noslēdzot šo visu stāstu par to, ka esmu aplami noreaģējis uz birkām, nevis idejām.
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:10. Novembris 2016 - 18:42
(Link)
Eh, nu ja šāda antagonizēta mūsu diskusijas interpretācija tev liek justies labāk, tad lai nu tā arī šoreiz paliek.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:10. Novembris 2016 - 19:04
(Link)
paldies, man palīdzēja saprast
From:[info]unpy
Date:10. Novembris 2016 - 15:15
(Link)
+ cik tad ir to balto heteroseksuālo vīriešu, kuri uzdrošinās bilst kaut vārdu no "otras ierakumu puses"? Tādā cibā, piemēram, manuprāt, es vienīgais un tāpat katru reizi dabonu šādus te, lūk, mājienus no visām pusēm, no sērijas "būtu ka paklusējis labāk".
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:10. Novembris 2016 - 15:24
(Link)
Tu gan parasti runā par to, cik dumi ir tie "no otras ierakumu puses", nevis par to, kādas sistēmiskas problēmas skar tavu "ierakumu pusi".
From:[info]unpy
Date:10. Novembris 2016 - 15:31
(Link)
Nu, ja, visu parasti daru nepareizi, tālab labāk turētu muti:))
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:10. Novembris 2016 - 15:32
(Link)
Nē, nē, ar salmu vīriem šodien negribu spēlēties.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:10. Novembris 2016 - 15:52
(Link)
jep, ekzakti tas, ko es konstatēju, nu tb ka šī ir tā sajūta, kas ir aktuāla un kura at the end of the day nodiriģē parādi.
From:[info]krishjaanis
Date:10. Novembris 2016 - 21:26
(Link)
"Hilarija reprezentē (ar "reprezentē" domājot ne tik daudz "perfekti ataino", bet drīzāk "simbolizē/cilvēku prātos ir saistīta ar") pasaules uzskatu, kurā ikviens cilvēks ir atbildīgs par to, lai visiem ir bjūtiful, un īpaši iespringst par tiem, kas kaut kādā ziņā ir mazāk izdevīgā pozīcijā (ar "tiem" domājot nevis sevi, bet citus + paļaušanos, ka citi līdzīgi iestāsies par tevi" - wikileaks un Clinton Foundation sviests taču parādīja, ka šādam Klintones uztvērumam nav nekāda sakara ar realitāti?
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:10. Novembris 2016 - 21:46
(Link)
Tieši šī iemesla pēc es ļoti piesardzīgi formulēju "reprezentē", jo noteikt, kā ir "realitātē", prasītu kā minimums sociālo eksperimentu "kas notiek, ja Klintoni ievēl par prezidenti" :)

Tas ir līdzīgi kā tavs pieņēmums, ka tu "runā tautas vārdā" - var jau būt, ka "tauta" gribētu atstāt tevi bez izglītības, medicīnas, aizsardzības, tīras vides, latviski lasāmām grāmatām un citiem veidiem, kā valsts sniedz labumu saviem pilsoņiem (protams, tas prasītu reāli ķēpīgu procesu, lai tevi no tā visa izslēgtu, bet nu ja ļoti grib, tad var arī iespringt), bet varbūt "tauta" domā "ai, pofig, ka viņam to tipa nevajag vai viņš to nejēdz izmantot, piedāvāsim/sniegsim enīvej". Teorētiski varētu uztaisīt pētījumu, bet nu tad droši vien tev pašam būtu tas jāapmaksā.
From:[info]krishjaanis
Date:11. Novembris 2016 - 10:53
(Link)
latviski lasāmas grāmatas, latviešu valoda, tīra vide, skolas utml bija vēl ilgi pirms Latvijas valsts izveides, tīri uz pašu iniciatīvas pamata.
From:[info]tiesibsargs
Date:10. Novembris 2016 - 12:14
(Link)
tālāk būs Lepēna par Francijas prezidenti (nākamgad). utt utjp. =(
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:10. Novembris 2016 - 12:17
(Link)
*žests* FAIN! Paskatīsimies, kāda būs spēlīte pēc citiem noteikumiem.
[User Picture]
From:[info]likcepure
Date:10. Novembris 2016 - 12:39
(Link)
Bet ko tad citu (reāli) darīt, ja ne stoiskā mierā gaidīt notikumu attīstību? Vienīgi var sākt jau veidot to slepeno organizāciju.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:10. Novembris 2016 - 12:43
(Link)
Fuck stoisku mieru. :D
[User Picture]
From:[info]likcepure
Date:10. Novembris 2016 - 12:57
(Link)
Nu, labi, var analizēt notikušā cēloņsakarības, projicēt iespējamos nākotnes scenārijus, publiskajā telpā iestāties par sev svarīgām vērtībām, morāli gatavoties drūmākajiem no pavērsieniem, bet ko tālāk? Es nesaprotu, tāpēc man pamatos nekas cits neatliek, kā losīgi turēties pie "pai, pai, gan jau viss būs labi" naratīva.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:10. Novembris 2016 - 13:12
(Link)
Es nezinu. Bet nu vispār slepenā organizācija vai kaut kāda cita freaky alternatīva nav obligāti joks :)

ajmīn ja piedāvājums "davaj izturamies viens pret otru empātiski un iecietīgi, ja jūs nejēdzat empātiju, tad rekur sarakstiņš ar lietām, ko varat darīt, to feikotu => tā mēs visi varēsim sadzīvot draudzīgi un domāt par būtisko" neiet krastā
un bailīgs "ja jūs gribat, lai visu nosaka balts pimpis vagīnā, tad tā tam būs būt" nav pieņemams
tad ir jādomā citādi
[User Picture]
From:[info]sirdna
Date:10. Novembris 2016 - 12:44
(Link)
Karoč, Tramps uzvarēja, jo feministes, geji un bomži zajebaļi normālus cilvēkus.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:10. Novembris 2016 - 12:53
(Link)
aha, un vēl melnīši un šķībacainie!

bet tagad gan drusku savādāk nekā pirms gadiem, kad minoritātēm nebija nekādu tiesību un normāla precedenta, ka var būt ne tikai tiesības, bet arī - vismaz nosacītas - privilēģijas. ir atšķirība, vai tu neiedod bērnam konču vai arī iedod un tad pasaki "ai, es pārdomāju" un ņem nost. Vismaz es esmu reāli kreņķīga (lai arī it kā tak uz mani tas pārmēru neattiecas)
From:[info]krishjaanis
Date:10. Novembris 2016 - 18:15
(Link)
Vnk beidziet visu dalīt kkādās mākslīgās a la "priviliģēti blā, priviliģēti bē" grupās un inflācijas ātrumā pavairot aizskartas un apvainotas identitātes. Un vienlaikus pievēršaties kādiem ar reālo dzīvi saistītiem jautājumiem. Ja to ievērosiet, varbūt kādreiz kādu jūsu kandidātu tad ievēlēs.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:10. Novembris 2016 - 18:37
(Link)
Ar reālo dzīvi saistīti jautājumi ir...?
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:10. Novembris 2016 - 19:07
(Link)
kāda runa, tā vai citādi izpildīs. kas ir tas, ko tu konkrēti gribēsi sev, kad mūsu kandidātu ievēlēs?
From:[info]krishjaanis
Date:10. Novembris 2016 - 19:07
(Link)
es gribēšu, lai valsts parastos cilvēkus liek mierā.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:10. Novembris 2016 - 19:09
(Link)
tu to kā altruists saki vai arī uzskati sevi par parastu? :)
From:[info]krishjaanis
Date:10. Novembris 2016 - 21:28
(Link)
runāju tautas vārdā
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:10. Novembris 2016 - 21:40
(Link)
e? Tu būtu tā kā kautkur ievēlēts? Nu tad amatu/ pozīciju/ vēlēšanu rezultātus studijā

PS: es tā kā arī piederētu pie tautas, bet garantēju, ka krišjānis nerunā manā vārdā, nu nemaz.
From:[info]axsys
Date:10. Novembris 2016 - 19:15
(Link)
Ļoti īsumā valsts uzdevums ir "nelikt cilvēkus mierā". Kas tavuprāt ir policija, tiesvedība, nodokļu sistēma utt?
From:[info]krishjaanis
Date:11. Novembris 2016 - 10:55
(Link)
Nodokļu sistēma traucē cilvēkiem taisīt normālu ekonomiku un darīju,us, tiesvedība lielākoties ir netaisna un nefunkcionējoša, ražojot kaudzēm papīru un nevajadzīgu, apgrūtinošu likumu, bet policiju mierīgi var uzturēt un viest bez "valsts". Just quit the slave thinking already.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:10. Novembris 2016 - 18:20
(Link)
es tikai gribu teikt, ka man bija liels prieks izlasīt šādu ierakstu (lai neliktos, ka te komentē tikai unpijs un krišjānis)
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:10. Novembris 2016 - 19:08
(Link)
:)
[User Picture]
From:[info]klusais_okeans
Date:10. Novembris 2016 - 21:51
(Link)
man arī
[User Picture]
From:[info]barvins
Date:11. Novembris 2016 - 00:21
(Link)
Tobiš, negribi noreducēties uz "pai, pai, gan jau būs labi" un negribi arī kļūt par tādu kuci kā Tramps? (first world problems my ass)
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:11. Novembris 2016 - 06:49
(Link)
Baidos, ka no LV skatupunkta šī ir #thirdworldproblem
[User Picture]
From:[info]bagdarama
Date:12. Novembris 2016 - 22:41
(Link)
Paldies! Un droši var ierosināt nomētāt ar akmeņiem (piemēram, ierosinājums adresēts unpy). Jā, nav saprotams, kāpēc citu tiesību ievērošana apdraud paša identitāti vairāk kā ir vienkārši neērti un stulbi - ja mani aptiekalēja un godāja kā "Dievu to kungu", es varēju darit, ko gribu un kā gribu, un man par to nekas nebija, bet tagad izrādas, ka pašam vien ir jānopelna ar normālu attieksmi un (traki!) darbu nesaprotamas konkurences apstākļos, tad nu kà lai nejūtas žēls nabadziņš.
Sorr, es saprotu, ka var cepties, bet liela daļa gan Trampa cīnītāju, gan tepat esošo vīriešu aizstāvju subjektīvi izraisa vēlmi vemt. Jā, ir daudzas sabiedrības normas, kad padara tieši šo kategoriju (balti, fiziski un garīgi veseli vīrieši) trauslu un ievainojamu, parasti tās pašas normas, kuras "ar putām uz lūpām" šie cīnītāji aizstāv. Un vēl primārās tiesības uzturēties kā kretīniem pret apkārtējiem - sabiezinām krāsas, bet jā - saukt vārdos, varot un sist pēc patikas, jo tās tiešām ir pamattiesības.
Fleima beigas.
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba