smadzeņu darbības blakusprodukts
vokālais un audiālais posts 
5th-Jan-2012 01:53 pm
Vakar laikam čupai meiteņu iestājās Jaungada apņemšanās, jo vingrošanā ierasto mazpadsmit dāmu vietā bija divdesmit trīs. Tā kā zālītē tik daudzām dāmām vietas īsti nebija, tad tad tika izpildīti vietu maz aizņemoši vingrinājumi - piemēram, pietupieni stāvot uz pirkstgaliem, lēēēnām, lai kājas izjūt smeldzi. Tad nu pusei no nodarbības apmeklētāju knikšķēja ceļgali. Samērā savdabīga pieredze. Skan mierīga mūzika, tu aizvēris acis lēnām tupies un centies novaldīt kāju trīcekli un laidies aizvien zemāk un zemāk un vienā punktā visapkārt sāk skanēt knikt, knikt, knakt, knikt. Tāds mazs, pašmāju Deep forest.


Vēlāk sarunā ar dzīvokļabiedreni atcerējos klasesbiedreni, kas izturēja teicamnieces pōzu un nekavējās labot citu klasesbiedru valodas kļūdas, tomēr šad tad pati lietoja diezgan savdabīgus vārdu salikumus. Protams pusaudžu dziņu un vētru laikā tas mūs kaitināja, tādēļ mēs savus mīļākos vārdiņus apkopojām teikumā "Es no rīta piemodos un paaiztiku siera pagalīti" (Tajā laikā popularitātes viļņa augšā bija uzkārpijušās Piknik siera nūjiņas) Man no tā teikuma vēl joprojām pumpas metās, vakar empīriski pārbaudīju. ;)

Pēdējais jautājums - kā jums, cienījamie lasītāji, liekas, kas pamatā ir veidojis jūsu vārdu krājumu - vecāki, lasītās grāmatas, TV, radiō, draugi vai kas cits.
Comments 
5th-Jan-2012 02:10 pm
vecāki & grāmatas. bet vispār ienāk jauni vārdiņi arī no draugiem. visādā ziņā es pati jūtu, ka sāku lietot kauko, ko esmu dzirdējusi tikai no družkas.
5th-Jan-2012 02:13 pm
p.s. man arī knikšķ viss, kas var knikšķēt. kā rīgas zoo ziemeļbriedim :)
5th-Jan-2012 02:15 pm
ōōōōōjāā, tas bija mans Iespaids no zoodārza, kad viss tāds knikšķošs ziemeļbriedis piestaigāja pie žoga. Jo viņš tāds maziņš! un knikšķ!
5th-Jan-2012 02:16 pm
viņš ir tīiiik jauks, vane :)))))
5th-Jan-2012 02:19 pm
jā, jā. Knikšķošs kjūtijs.
5th-Jan-2012 02:12 pm
oi,man arī knikšķ,to gan es vēl saprotu, bet knikšķ arī sunim. knikšķētāju dīvānvakari mums ir.

bet par valodu - man laikam ir kautkas no tās teicamnieces, jo es reizēm arī kropļoju vārdus un pati par to sajūsminos; bet pamatā noteikti ģimene un grāmatas, kas tad vēl?
5th-Jan-2012 02:17 pm
nu, sajūta mums gan bija, ka šie nav apzināti kropļoti vārdi, drīzāk lielās krievu valodas ietekme. Ņemot vērā manu bērnības pilsētu, es pati visu laiku raustos no krieviskām konstrukcijām, jo vismaz savai jaunākajai māsai es šad tad tādas pamanu
5th-Jan-2012 02:22 pm
ar krievvalodas konstrukcijām man nekad nav bijušas tuvas attiecības, bet pēdējā laikā es pamanu,ka nu pārāk bieži angliskojos, nezkāpēc šķiet,ka ar vārdu angliski varēs labāk aprakstīt/izteikties.
5th-Jan-2012 02:28 pm
Radi, lasītās grāmatas, draugi vai kas cits(izņemot TV un radiō).
5th-Jan-2012 03:05 pm
Knikšķoši ceļgali... nesākšu stāstīt, kas man neknikšķ :) To tupšanos uz pirlstgaliem man kādreiz nodemonstrēsi - man ir prātā pāris varianti, kā to darīt, bet kurš ir jūsējais :)

Vārdu krājums - mēdz pielit izteiksmes no cilvēkiem, kas man patīk - tas ietver sevī arī zināmu vārdu krājumu. Notekti arī vecāki, grāmatas, filmas (TV praktiski neskatos) un mūzika. No filmām un mūzikas izteicieni angļu valodā, kas papildinājuši manu šīs valodas leksiku.
5th-Jan-2012 07:10 pm
viss cits. :D
5th-Jan-2012 08:24 pm
viss nosauktais un internets un jaunās komunikāciju tehnoloģijas :D
This page was loaded Apr 20th 2024, 1:33 pm GMT.