smadzeņu darbības blakusprodukts
Cīņa ir zaudēta 
9th-Mar-2014 11:04 am
Kāda bērna ZPD veselības zinātnē par uzturu. Literatūras apskats.
"Katram dzīvajam organismam nepieciešami noteikti vides apstākļi, lai tie varētu dzīvot. Draudzīgajām baktērijām (acidus, bifidus) ir liela loma gremošanas procesos, īpaši vitamīna B sintēzē. Patogēnie mikroorganismi (vīrusi, slimību izraisošās baktērijas, parazīti) labāk jūtas savādākā bioloģiskā vide - skābākā. Ja cilvēka bioloģiskā vide izmainās par labu sliktajiem mikrobiem, neizbēgami sākas slimības. Vesels bērns piedzimst ar neitrālu bioloģisko vidi."

UPD. Lai gan autors daļu no teksta ir brutāli kopējis no atzīstamiem izziņas avotiem, kasjauns.lv utt., lielākā daļa apgalvojumu, kas uzrakstīti šādā stilā "Vai diētiskā kola ir labāka? Nemāniet sevi! Diētiskā kola tiek saldināta ar mākslīgo cukura aizvietotāju aspartāmu, kuram presē ir tāda publicitāte kā Bin Ladenam, Hitleram un grāfam Drakulam kopā.", nāk no izdevniecības Zvaigzne ABC izdotām grāmatām.
Comments 
11th-Mar-2014 03:53 pm
ar to arī apsveicam
11th-Mar-2014 04:30 pm
ha, beidzot iedomājos iegūglēt un uzzināju, kas ir reidža sakne, tobiš, kas ir tas slavenais pēhābrīnums. būs jāaiziet uz grāmatnīcu apstīties...

bet, klau, viedās, iedodiet man kaut kādu linku, kur uz diviem pirkstiem ir izskaidrots, kāpēc pēhāhuiņa ir huiņa. jo apmēram viss, ko es te sajēdzu, ir tas, ka kuņģa skābe ir, well, skābe, un tātad viņai ēdamā pēhālīmenis principā bijis nebijis (kamēr vien ēdiens nav ziepes vai etiķis), un vēl tas, ka probiotiskie jogurteļi esot skams, jo visas tās "labās" bifidobaktērijas, tipo, neizdzīvojot ceļu cauri kuņģa skābei līdz zarnām, kur viņām hipotētiski vajadzētu veikt savu labo darbu.
11th-Mar-2014 05:05 pm
tātad, sākumā jānošķir pāris lietas vai iespējamie tuftas līmeņi.
a) ir pH diēta, kas ir kā uztura manuālis. Pati diēta per se nav sūdīga - jāēd laksti, nav jāēd bulkas un cukurs.
b) ir fizioloģiskais pamatojums, kāpēc jāēd tie vai šie produkti, un tur sākas huiņa par produktiem, kas mūsu iekšējo vidi dara skābāku vai sārmaināku. Jo ļoti daudzi mūsu iekšējie šķidrumi tiek uzturēti pie noteikta pH, lai nodrošinātu ķermeņa bioķīmiskās reakcijas. Apgalvot, ka, apēdot citronu, mūsu ķermenis, tai skaitā asinis, paliks sāmainākas ir nepareizi.
c) ir nākamais līmenis fizioloģijas tuftas. Piemēram, apgalvojumi, ka katrs organisms satur ierobežotu daudzumu enzīmu (pārtiku šķeļošo vielu) un lietojot termiski apstrādātus produktus mēs šos enzīmus tērējam, savukārt zaļumos ir viņu pašu enzīmi, kas ēdienu sagremos mūsu vietā un mēs netērēsim mūsu rezerves.
d) un pēdējais līmenis ir tas, par ko es kādu laiku atpakaļ rakstīju šo postu. Tiek vilktas gaismā pirmspastēra laika teorijas, ka slimības un patogēni rodas nelabvēlīgā vidē. Attēcīgi, ja mūs asinis paliks skābas, tad tajos paši no sevis radīsies patogēni, vai arī eritrocīti pārvērtīsies par ļaunajām rauga šūnām, kas pārņems ķermeni un izraisīs ekskrementu akmeņu ieaugšanu zarnās.

Medicīniski un ar linkijiem jēdzīgs apgāzums pH diētai ir šeit

Reidžu izsauc pēdējie divi līmeņi :)
11th-Mar-2014 05:59 pm
fantastiš. tā grāmata, tātad, pieder tiem pēdējiem līmeņiem....

nu, un ko mums tagad darīt? kā padarīt pasauli labāku? dedzināt grāmatnīcas?
11th-Mar-2014 05:10 pm
Par probiotiekajiem jogurtiem - lai bakčas nosauktu par probiotiskām, viņām jāiziet skābuma tests - tipa darboņiem jāpierāda, ka viņas izdzīvo līdz tai zarnai.

Problēmas sākas citur - zarnās Jau ir priekšā ļoti blīva baktēriju sabiedrība un visticamāk, ja pirms tam nav masīvi antibiotiķots, jaunpienācēju tur nemaz neiedzīvosies.
Tāpat hipersuper bifidobaktērijas bieži vien neiztur konkurenci skābpiena produkta rašanās laikā ar pārējām daudz parastākajām baktērijām (Lactobacillus, Streptococcus u.c.) un pat ja viņas ir bijušas ieraugā, gatavajā produktā viņu var būt nožēlojami maz. Tāpat baktērijas nemaz ar ne tik ļoti ilgi nedzīvo tajos produktos, visticamāk, ka dzerot produktus ar derīguma termiņu virs nedēļas, tiek dzerts līķu kompots.
This page was loaded May 18th 2024, 4:37 am GMT.