aņa delovejevna ([info]deloveja_kundze) rakstīja,
@ 2017-11-05 15:51:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:dzīve ar kaķiem

kaķu ciba, hulp.

mana kaķene Bo, kura pie manis ir kopš septembra beigām, šodien ir drusku sagājusi uz īso un uzvedas ļoti jocīgi. no sākuma tā bija vienkārši paniska skraidīšana pa dzīvokli un bļaušana uz logiem, bet tikko, kad viņu paņēmu drusku nomierināt, viņa man tā iekrampējās plecā un sejā, ka, nu, man ir jauna rēta uz sejas, biedējoši tuvu acij, cita starpā. ņemot vērā to, ka šis ir pirmais kaķis, kurš ļoti konkrēti uzbrūk manai sejai, turklāt ar nagiem full on gatavībā, es domāju, ka ir ļoti saprotami, ka esmu drusku pārbiedēta un nesaprotu, ko darīt, jo šobrīd viņa ir tik satrakojusies, ka uzbrūk arī otram kaķim un vispār ir ļoti jocīga.

vārdsakot, ko darīt ar kaķi, kuram ir kaut kāda pašam vien saprotama agresijas lēkme pret apkārtējiem, un kā es varu būt droša par to, ka viņa šo neatkārtos?



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]lidaka
2017-11-05 16:04 (saite)
iespundeet kakji tualetee uz paaris stundaam, kameer dodies aaraa, lai praats netraucee. un nebarot shodien arii vairs, lai saprot, ka nepieklaajiiga uzvedaas un shaada riiciiba tiek sodiita ar bariibas truukumu.

arii apgriezt kakj nadzinjus kaut kad driizumaa, itsevishkji, ja nav pietiekoshas nagu skraapeeshanas lietas. paies laicinjsh, kameer kakjis pierod pie tevis un iemaacaas, kas maajaas valda.

iespeejams, ka hormoni vai kaut kas taads. mums ir puika kakjis, taapeec neesmu iipashi par meitenju uzvediibu peetiijusi neko. bet nesen pieskatiiju pazinjas kakjeni, kura pamaniijaas manu kakji novest liidz trakumam, ka vinjsh man uzbruka, lai "pasargaatu" otru kakji.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]rasbainieks
2017-11-05 17:19 (saite)
atvaino, bet tas ir pilnīgs sviests. bez iemesla kaķis tā nedara, un ir jāatrod šis iemesls. “sodīt” kaķi ir pilnīgi bezjēdzīgi, kur nu vēl šādā veidā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]telefontubbie
2017-11-05 16:05 (saite)
Bija tie raidījumi par kaķu psiholoģiju "my cat from hell", angļu valodā iegooglējot kādu anotāciju ar situāciju atradīsies risinājums.

(Atbildēt uz šo)


[info]jim
2017-11-05 16:06 (saite)
viņai ir ptsd - izrauta no sev pazīstamas teritorijas, cilvēka, turklāt jāsadzīvo piepeši ar otru kaķi. milzīgs emocionālais stress. nezinu, varbūt vetklīnikās nopērkamie kaķu feromoni var vienkārši palīdzēt atvieglot stresa simptomus?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]deloveja_kundze
2017-11-05 16:13 (saite)
es par to arī domāju, bet pārsteidzoši, ka tas ir tik vēlu - nu, pirmās nedēļas pārgāja, viss bija ok, viņa vispār ir kļuvusi par mājas galveno kaķi, tāpēc šodienas milzu stress ir ļoti liels pārsteigums, jo līdz šim viņa ir iejutusies ļoti, ļoti fine

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]jim
2017-11-05 17:14 (saite)
kopš septembra beigām jau pagājis tikai mēnesis. minu, ka Bo sāk piešķilties, ka šī tagad varētu būt jaunā realitāte un vecā ar tās drošību un rituāliem vairs neatgriezīsies, tāpēc trauksme paaugstinās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]deloveja_kundze
2017-11-05 17:31 (saite)
nu, drošvien, vienkārši esmu dziļi pārsteigta, ka kaķīši tik sarežģītas būtnes, kurām var piešķilties tik vēlu. jo vispār viņa ir ļoti, ļoti draudzīga, nāk spēlēties uz galda, seko man viscaur dzīvoklim, dara savas lietas un acīmredzami jūtas labi - kaut vai tādā ziņā, ka vairs nerūc, haha. un neslēpjas kaktos.

paspēlējos ar Bo, drusku nomierinājāmies. bet sajūta tāda, it kā man tagad mājās ir gremlins, hah.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]malfor
2017-11-05 23:33 (saite)
jā, fjodis man teica, ka aklimatizācija var vilkties arī mēnešus (pirms kāda mēneša bijām un stāstīju par Minkāna klaigāšanu visu vasaru, kopš pārvācāmies). nu jā, kaķi ir ļoti teritoriāli dzīvnieki un viņiem var būt ļoti grūti iedzīvoties. fjodis teica, ka mēdz arī vispār neiedzīvoties (tas vairāk uz vecākiem kaķiem attiecas).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]neraate
2017-11-05 16:10 (saite)
izolēt no otra kaķa, ja ne tikai uzvedība bet vēl kkas nav īsti tā (ēšana, dzeršana, uz kasti iešana, gaita u.tml.) tad rīt pie ārsta. sterilizēta ir? var gadīties, ka šādi izpaužas meklēšanās, var gadīties ka ir, piemēram, auss iekaisums - reibst galva, grūti noturēt līdzsvaru un kaķis no tā sabīstas. var gadīties ka ir kādas izmaiņas kas kaķim radījušas stresu - piemēram kaimiņi pa nopietno urbj un dzīvniekam šķiet, ka nāk pastardiena.

tad, kad ejiet pie dr palūdz lai nogriež nagus

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]neraate
2017-11-05 16:14 (saite)
es tev fb ielinkoju

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]krii
2017-11-05 16:48 (saite)
Ļoti dīvaini, vispār tāda uzvedība var liecināt par nopietnu fizisku diskomfortu. Mana pirmā doma būtu, ka viņai kaut kas ļoti sāp. Agresijas lēkmes dzīvniekiem nerodas "slikta rakstura" dēļ. Tā ir vai nu nepārvarama trauksme (bet tad tai jābūt konkrētam iemeslam - pēkšņam vai ieilgušam satraukumam), vai reakcija uz sāpēm.
"Sodīšana par sliktu uzvedību", kā te iesaka, kaķa gadījumā ir pilnīgi bezjēdzīga, un stresaina kaķa gadījumā var visu tikai daudz vairāk pasliktināt.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]jim
2017-11-05 17:15 (saite)
tieši tā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]usne
2017-11-05 17:42 (saite)
vaig piezvanīt vetārstam

(Atbildēt uz šo)


[info]mis_sarajevo
2017-11-05 19:04 (saite)
Es savam parasti vnk kliedzu: “Ko Tu gribi?” Bet vispār jā, jāved pie vetārsta, jo ļoti iespējams, ka kaķim kaut kas vnk sāp.

(Atbildēt uz šo)


[info]kisswithafist
2017-11-05 19:53 (saite)
baurot nebauro? Varbūt pavasaris iestājies, diezgan sūdainā veidā.

(Atbildēt uz šo)


[info]nova
2017-11-05 20:18 (saite)
Kaut kāds stress. Ja skatās uz logiem, diez vai kas sāp. Iesaku izkvēpināt istabu ar kadiķiem, veķu laiks, saproti.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]nova
2017-11-05 20:18 (saite)
Veļu:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]iive
2017-11-05 21:03 (saite)
Žiž man uzbrūk sejai, kā iemācīt, lai tā nedara?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]neraate
2017-11-05 22:54 (saite)
my cat from hell bija sērija ar kaķi (Ruby?), kas bija agresīvs un ko viņi pārtaisīja (nezinu kā precīzāk, pārmācīja negribētos rakstīt) jo ģimene gaidīja bērniņu. vienā no pirmajām sezonām (esmu redzējusi otro līd zpusei, tā kā dikti nebūs jāmeklē). ja ir iespēja, iesaku paskatīties arī citas sērijas, tur daudz knifu kā uzlabot saskarsmi/vidi lai tiktu vaļā no nevēlamām uzvedības izpausmēm

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]hauf_milk
2017-11-06 01:00 (saite)
1. lai ir viss abiem atsevišķs, obligāti jau tualetes.
2. ja domā sterilizēt, trakums pēctam mazinās.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?