- 10.-Jan-2005 08:27 am
- Tēmas:
- ads
(kāpēc gan nepārpublicēt kādu savu komentāru no citurienes? Diskusija par to, ka kolu var izmantot tējkannas atkaļķošanai un sudrablietu tīrīšanai. Jautājums - a tas viss tiešām nopietni?
Dabīgi, ka nopietni. Izņemot matu mazgāšanu ar sprite...
Formāli tik pat labi varētu izmantot arī, piemēram, ābolu sulu. Vai skābo kāpostu sulu. Vai marinētu gurķu sulu - nu to, kas burkā paliek pēc izmantošanas. Tikai redz, koka kolā mazāks risks uzdurties uz kāda negaidīta piemaisījuma, kas to visu procesu varētu sabojāt, pie tam - koncentrācija pietiekami zema, lai nekas slikts nedraudētu, ķīmiskais sastāvs vienmēr daudz maz viens un tas pats. Aber ābolu sula - kāda nu kuram tā ir. Citam koncentrētāka, citam mazāk...
(Uzlej kolu us CD vāciņa. Nekas nenotika?
Un tagad tur pat uzpilini svaigi spiestu citrona sulu (der arī svaigas citrona/apelsīna/greifrūta šķēlītes uzlikšana). Pamanīji atšķirību? )
Atkaļķošana - kaļķis sastāv no ogļskābes sāļiem. Uzgāžot virsū ogļskābes šķīdumu vai da jebkādas stiprākas skābes šķīdumu vajadzīgais efekts tiks panākts.
Attiecībā uz sudrablietām-līdzīgi, tikai tur apsūbējumam sastāvs biš cits un mazliet sarežģītāks.
Tā kā nevajag uzskatīt, ka tieši šo darbību iespējamība ar kolu padara to par īpaši kaitīgu pārtikas produktu... Tā ir vienkārši "vienmēr pieejama" viela ar daudz-maz paredzamu ķīmisko iedarbību.