Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Commenting To 

Simmering.

crescendo (crescendo)
Google apgalvo, šis vārdiņš nozīmējot 'vārīšanās'.
Protams, jebkurš, kas veltījis kaut nedaudz laika angliski uzrakstītu recepšu lietošanai, lieliski apzinās, ka šādi tulkot ir kļūdaini, bet ko padarīsi? (Upd:'karsēt' būs precīzākais apzīmējums latviski)

Bet varbūt simmering popularitātei angliskajās receptēs ir pavisam konkrēts, taustāms iemesls?

AGA.

Kā izrādās, viens no īpašumiem, ar ko briti apliecinot savu piederību izslavētajai vidusšķirai. Britu izgudrots (kādam džentlmenim bija žēl skatīties, kā viņa sieva pie plīts viscaurdienu vergo tāpēc viņš.. izgudroja labāku plīti?), britu ražots, mantojumā nododams īpašums (vidēji viena tiekot lietota 40 gadus, bet senākās laikam jau gadsimtu darbojas).

Čuguna krāsns ar elegantām emaljētām 3..6 durtiņām, aiz kurām slēpjas 2..4 krāsnis (ar dažādiem temperatūras raksturiem - dažādām gatavošanas metodēm paredzētas), kā arī vismaz divi siltie riņķi augšpusē. Viens vārīšanai, otrs... nu šai, ņemot paraugu no labākajām vācu tradīcijām - simmerēšanai.
Nekādas temperatūras regulēšanas. AGA tiek iekurināta, un jau pēc nieka 6 stundām tā ir iesilusi un turpmāk mierīgi lēnā garā uztur to pašu nemainīgo temperatūru katrā no savām krāsniņām.
Protams, tai ir papildfunkcija, kā telpas uzsildītājam (spuldzītēm jau arī ir).

Jā jā, tieši šādas krāsnis mīlot lietot gan Mērija Berija, gan Nidžella Lōsone, gan Džeimijs Olivers. Jo - nu ja, britu vidusšķira. Un visas pārējās receptes ir tikai AGAs tehniku piemērošana parastāku ļaužu virtuvēm.

Plīts daļu imitēt ar indukciju vēl būtu tā vienkāršā daļa (arī daudzas karstās elektriskās virsmas to spējot, gāzes virsmām esot problēmas)- bet vairums gatavošanas, protams, notiek krāsniņās.

Comment Form 

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
This page was loaded Apr 24. 2024, 3:24 am GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09