Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Commenting To 

Tūristi.

crescendo (crescendo)
Nez kāpēc, bija sajūta, ka atmiņā aizķēries attēls no 'Everest' reklāmkacekļa, kas liecina par filmas saistību ar 'Into Thin Air'.

Izrādās, ka laikam gluži nē - Krakauers galīgi nejūtoties, ka viņa viedoklis filmā būtu attēlots Pareizi. (Lai gan pēc iebilstamās ainas apraksta... izklausās, kā reiz pēc Bukrejeva versijas, nu tas tā, dodot filmai benefit of the doubt - ja jau vairāki viedokļi ņemti vērā, rezultāts būtu pat akurātāks un neitrālāks?). Lai gan pēc reklāmkacekļa uzsvariem neizskatās.


Bet, ec, Everesta problemātika, tik mazākā mērogā arī mūsu ziņportāliem negaidīti aktuāla kļuvusi. Nav jau tā īsti tur tehniskais alpīnisms, tikai pozitīviem piedzīvojumiem pilns pārgājiens - pie pareiziem laika apstākļiem un sagatavotības.

No vienas puses - ceļojuma apraksts kalnpastaigai septembra beigās iesaka tik vien, kā slēgtus apavus ar protektoru un jaciņu pret vēju, klātesošie stāsta, ka bijuši bez cimdiem, jo 'sniegs tak tik pēc pāris dienām plānojies' Protams, cilvēkam, kas nav īpaši interesējies ir grūti aptvert, , ka ja lejā forša atvasara ar +20 augšā būs nevis 'mazliet vējš', bet tuvu nullei un slapjš - t.i. par siltu apģērbu ir nopietni jāpiedomā - un pirktas tūres gadījumā tas ir tūrfirmas pienākums šo patiesību padarīt visiem saprotamu.

No otras puses, no 40 tikai 15 tā īsti to taku gājuši- tad laikam jau visi pārējie gana iebaidīti ar 'sorry, apstākļi šodien nav tie labākie, ja neesat kārtīgi sagatavojušies, varbūt nevajag' - tad var jau būt, informācija bija, daži vienkārši spītīgi vēlējās to ignorēt?

Nezinu, man ceļošana grupā ar grafikiem vispār šķiet kaut kas diezgan biedējošs un briesmīgs, pietika skolas laika vasaras nometnēs izklaidēties ar 'nav sliktu laikapstākļu, ir tikai nepiemērots apģērbs' piekritēju organizētiem kolektīviem purvbridieniem.

Comment Form 

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
This page was loaded Apr 23. 2024, 2:06 pm GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09