Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Commenting To 

Bērnulietas.

crescendo (crescendo)
Lasot kā beibes vienaudžu māmiņas cītīgi apspriež bērndārza sākšanas problemātiku - kādu garderobi iepirkt, cik ilgi blakus sēdēt, cikos vest utml.. biš skaudība. Atliek brīnīties, ka ir tomēr Rīgā reģioni, kur pusotrgadnieki ar astīti tiek no septembra (tehniski, ec, augusta vidus) dārziņā. Bēda par pasaules netaisnību kaut kādā ziņā.


Vārdiņi šai brīdī, 1g8m

Tjetji/tjēta - tētis
Mammī - mamma (tb es)
Mamma - tuvākais pieejamas pieaugušais, kas pilda aprūpētāja funkcijas
bet kaķis-mamma - vecvecāku kastrētais resnais runcis. Nu, lielāks par otru un ar izspīlējušos vēderu, tā kā loģika, protams dzelžaina.

auka - aukle, pirms tam laikam bija ņaņa, tagad laikam pazudis


gujkis (gurķis), maise (maize), kuka (kūka), oka(roka), kāja, ōka(acs), mute, nīpis(deguns), multi (multifilmas), gulti (gulēt), nac! (nāc līdz), sedi! (ar žestu norāda sēdēt blakus), edzi! (redzi, skaties, pasaki kas tas ir, visbiežākais vārds pēdējā laikā), opā!(pacel mani), ūdzu! (lūdzu/ātri paņem to ko es dodu), aita!(paldies), tjau!(čau/sveiki), atā!, ciat!(attaisi! šitais ir aiztaisīts! šitais ir ciets!), atciat (vaļā/aiztaisi!), ņam ņam (ēst/ēst to, ko tu turi rokā (ja to stāsta viņai, tad riskē tikt barots to, kas ir viņai rokā, nav skopa, ar ēdienu labprāt dalās)), aukā (laukā), māja (arī reizēm nozīmē iet ārā), kaķis/kaķīķī/kaķa, vauvau(suns), lampa, puke(puķe), putī (putns), duris (durvis), cepu!(cepure), 'tū-tū' (dziesmiņgrāmatiņa kurā ir dziesmiņa ar attiecīgo piedziedājumu), bīpis(primāri konkrēts līdzsvara ritenis, reizēm arī citi riteņi/mašīnas, lai gan man šķiet mašīnām bija arī cits vārds) kajsts(karsts, arī slapjš, saulains, saulseszaķītis), aukts (auksts), tukšs (viss, beidzies, apēsts), neē, jā(ļoti rets vārds), neko, ņikāja (nesanāk), kaka (slikts, netīrs, riebīgs).

Kombinēt - kaķis guļ, tēta dajbā, mamma māja (ar mammu iesim mājās), mamma tēta māja (mamma un tētis gaida mājās).

Noteikti ir vēl nepamanīti. Ir arī vārdi, kurus izdzirot iemēģina, bet lietot sāk dažas dienas/nedēļas vēlāk.

Māk: skriet, braukt uz zemā līdzsvara riteņa (chllafish), spārītes mīšanu vēl mēģina apgūt, bet ļoooti grib, kāpt pa kāpnēm, rāpties pa vertikālām trepēm, braukt lejā pa slidkalniņu, palaist citus bērnus nokāpt pa trepēm; ir izpratne arī par kāpšanu pa virvi/stieni, bet vēl gluži nesanāk, tas pats ar mākslīgo klinšu pakāpieniem. Mazgāties (rokas, seju, vēderu, zobus), novilkt šo to no drēbēm, frustrēti mācās arī uzvilkt, bet šķiet tikai zandalītes sanāk. Pie rokas iet it kā māk, vismaz kamēr visiem iecerētie virzieni sakrīt, bet niķi joprojām notiek, uz skaļākas ielas arī baidās.
Māk hugot un bučot degunus.

Māk atpazīt atkritumus un aiznest uz miskasti (visu atvēršanu/aizvēršanu utt, ne tikai mājās, bet arī ciemos kur parādīts). Mīl piedalīties iepirkumu izkraušanā veikalā uz letes, mājās ledusskapim utml (bet daļa par 'nevar ņemt no plaukta un skriet prom' gan vēl jāapgūst). Mīl stāvēt pie izlietnes un 'mazgāt traukus'. Uz balkona ūdens kastē met pipartmētru lapas, aplej vēl no lejkanniņas - laikam audzē ūdensrozes. Aplej arī augu kastes. No rīta pienes brilles, aiznes un noliek tukšās kafijas krūzes. Mīl dungot līdzi dziesmām un arī dungot pašizdomātas dziemas ar pašizdomātiem vārdiem. Patīk dejot. Māk nolekt, bet palekties bez palīdzības vēl īsti nesanāk (dusmās tikai?).

Māk vilkt ar zīmuli pa papīru (flomasters, prtms, patīk labāk), bet pagaidām līdz krāsojamām grāmatām vēl tālu, arī papīra malas ne vienmēr pamanās. Smilšu kūkas necep, mīl smilšu kūkas izjaukt. Akmentiņi ir interesantāki par smiltīm. Ar dakšu ēst māk, ar karoti iet mazliet sliktāk, ar salmiņu un no sporta pudeles dzer labi, no krūzes parastās vēl nav bijusi īpaši daudz iespēja iemācīties. Zobi-8+3 gaidam 8+4 kuru katru brīdi. Sistemātiska podiņmācība pagaidām pēc pirmajiem mēģinājumiem atlikta.
Guļ vienu-divus diendusus. Vakarā pārsvarā iet gulēt, kad sajūt vajadzību(vārdiņš 'gulta' ir pārsvarā šim), bet, protams, gadās, ka nogurst pāri saviem spēkiem, tad tas process ir mazliet grūtāks.

Comment Form 

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
This page was loaded Apr 16. 2024, 6:49 pm GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09