Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Commenting To 

Astrosecret

crescendo (crescendo)
Pie vispārējās sajūsmas par 'latviešu medmāsu, kas uztaisījusi krutu startupu astroloģiskai bērnplānošanas aplikācijai', kā tā drīkst tautu muļķot un tumsībā vest'

Kāds to aplikāciju ir apskatījis?

Jo tīri uz reklāmiņu paskatoties - nu, tipiska 'dabiskās ģimenes plānošanas' aplikācijiņa, kas parēķina auglīgās dienas (akurātāk vai ne tik akurāti), pastāsta teoriju par to, kurās auglīgajās dienās kādam dzimumam lielāka iespēja pieteikties (kas, protams, ir pseidozinātnisks mīts, bet kuš, nesakiet skaļi, tūlīt saskries 'darījām visu pēc instrukcijas un tieši īstos dzimumus arī ieplānojām - bet tur ir zinātne apakšā, tikai pārspīlēta to faktoru ietekme) un, kā no reklāmas skrīnšotiem izskatās - pačukst prieksā kādā horoskopa zīmē tad attiecīgajā dienā ieņemtais bēbis piedzims + vispārīgais klasiskais zīmes apraksts. Ec, nesaka mēnesi, pasaka horoskopa zīmi, šausmas šausmas.

Ak jā, bonusā aplikācija arī iesakot tādas visnotaļ sakarīgas lietas, kā gatavoties procesam vismaz 9 mēnešus iepriekš, ieviešot veselīgāku dzīvesveidu (par kuru dod padomus) un nostabilizējot attiecības (par ko arī dod kaut kādus tur padomus) - padomi droši vien apmēram tādā pašā BS līmenī kā fitness tracking aplikācijām (ar domu - ne visi ir zinātniski, bet vismaz motivē padomāt par attiecīgo jomu un veikt sakarīgākas izvēles) - bet tāpēc jau tie nav gluži izmetami :)

Nu labi, ir tur horoskopi un nosaukumā vārdiņš 'astro' un 'secret'. Bet horoskopi mums joprojām ir avīzēs un radio ziņu raidījumos, horoskopi pilnīgi noteikti ir visos sievietēm orientētajos žurnālos - horoskopi (ne tikai LV) vienkārši ir lieta, ko ir tipiski uzkabināt 'sievietēm paredzētiem' produktiem/aplikācijām/gadžetiem, komplektā ar rozā krāsu, puķītēm un kaloriju skaitītājiem. Jā, nu varbūt dzimumu vienlīdzības laikmetā tas ir vēl viens sieviešu marginalizācijas veids (Lego, meitenēm nevajag rozā klucīšus, meitenēm vienkārši vajag vairāk frizūru opcijas cilvēciņiem!), bet ne viņa pirmā, ne pēdējā.

Viņa vienkārši saprot, ka aplikācija ir paredzēta sievietēm un ir izvēlējusies šo aspektu, lai izceltu savu period trackeri starp pārējiem.
Tāpēc skaļi jābļauj 'kā izglītots cilvēks ko tādu var darīt'?

Iznāciet no sava burbuļa, LV ir pilna ar izglītotām sievietēm ar vairākiem maģistru grādiem, kas pret horoskopiem izturas vairāk nekā pusnopietni. Cibiņā to nemana, jā. Cibiņa tāds diezgan racionāls burbulis izliekas.

Comment Form 

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
This page was loaded Apr 26. 2024, 8:19 pm GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09