Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Commenting To 

Operas spoks

crescendo (crescendo)
Nākamreiz, kad mēģiniet atcerēties, kāpēc gotus sauc par gotiem - Operas spoks ir viens no iemesliem. Lai gan viens no vēlīnākajiem, bet tomēr viens no populārākajiem žanra pārstāvjiem - līdzās Džekilam un Haidam, Drakulam, Frankenšteinam un Dorianam Grejam.

Ja ir vēlme izlasīt grāmatu - par laimi, autors jau pietiekami sen atdusas kapsētā, lai šī teksta ieguve internetā nesagādātu problēmas.http://www.gutenberg.org/etext/175
Ko vēl tā īsi par autoru pastāstīt? Žurnālists un teātra kritiķis, kas jau gandrīz 40 gadu vecumā sāka rakstīt detektīvromānus - un tieši detektīvs, nevis gotika ir viņa pamatžanrs. (Lai gan vispār jau Po vēl krietnu laiku pirms tam uzskatāmi demonstrēja, cik "tālu" viens no otra šie žanri dzīvo.. Un, ja tā godīgi, vispār jau arī Konans Doils demonstrē līdzīgu tendenci - lai minam kaut veco labo Bāskervilu rējēju)
Operas spoks nav ne pirmais, ne pēdējais Leruā darbs, bet... Operas spoku zina gandrīz visi. Bet Dzeltenās istabas mistēriju?


Burkšķēšana par izrādi



Skaists priekšnesums. (Un Jā! Spoka loma baritona versijā! (jā, es zinu, ka tenora versija ir _orģinālā_. Bet baritona man patīk labāk. Starp citu, šī gada filmā arī izmantota baritona variācija.)

Vāji pārdomāta organizācija. (pārāk gaišā laikā sākts priekšnesums, pārāk mazs ekrāns (kuru liela daļa publikas neredz dēļ skaļruņiem, sektori lapiņām un skatuves, galu galā; operators (vai kā viņu sauc), kas par galveno ekrānā rādāmo uzskata diriģentu, Saksofonu iesildītājas vairākas stundas pirms pasākuma, norādes par "kam domāta kura ieeja" pie ieejas, nevis rindas sākumā, nepareizi rindu numuri uz biļetēm, nepietiekams tualešu tilpums (pārpildītas vēl _pirms_ koncertuzveduma sākuma)

"Nekādu dzērienu stikla pudelēs sabiedriskos pasākumos' ignorēšana Aldara teltīs.

Vēlme varis _nekad_ neredzēt Parex American Express reklāmu.

Un [info]design cienīgs bukletu maketējums. Nu tajā 'a kur tādi rodas' kontekstā. Nē, nu bukleti protams iekļauti biļetes cenā, ko gan mēs sūdzamies.

Comment Form 

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
This page was loaded Maijs 6. 2024, 9:31 pm GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09