Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Commenting To 

Nedēļas nogales bilance

crescendo (crescendo)
Slimošanas un brīvdienu bilance:
Valiant.
 Island.
Nightmare before Christmas
Witch Hunter Robin


Valiant

Jauka filmiņa par mazu balodīti, kas grib kļūt par kara balodi ziņnesi-varoni. Mīļa 3d animācija, kurā atveidojot visdažādākās sejas izteiksmes mākslinieki pa tieši nav laiku taupījuši - vienu 10 sekunžu ainiņu preparējot, meklējot piemērotāko kadru jūzerpikčeram paspējām izskatīies un izsmieties... bez maz rodas vēlme filmu noskatīties vēlreiz, ik pa brīdim patinot lēnāk un paskatoties, cik gan mīļi un izteiksmīgi visi tie radījumi izskatās. Sižeta ziņā - jauks īss pastāstiņš ģimenei, par varonību, un par to, ka karš ir tikai tāds liels piedzīvojums un iespēja satikties ar ļoti simpātiskām dūjiņām-medmāsiņām un pelītēm-franču pretošanās kustības vadītājām. (Raul-master of sabotage ir mans mīļākais tēls filmiņā. Tas nekas, ka ļoti epizodisks.)

Island

Ko tur daudz, kas gribēja, jau redzēja, kas vēl nav redzējuši - arī neko daudz nav zaudējuši. Vienīgā doma, ko šī filma radīja - mm, nu jā, ko amerika tagad ar to baru idiotiņu iesāks? Neētiski tādi orgānu donori? It kā jau. Vai mani uztrauktu, ja kas līdzīgs notiktu reāli? Nope. Pat stāsti par bērniņiem, kurus nozog, izgriež nierītes pārstādīšanai un izmet aizkustina vairāk. Šitie ir laimīgi, kamēr dzīvo. Tātad... kur ir problēma? (jā jā, man arī I, Robot moralizēšana likās absurda un muļķīga)

Nightmare Before Christmas

Kas ir gribējuši, ir jau redzējušo. Kas vēl nav redzējuši - ir gan šo to zaudējuši. Tima Bērtona filmiņa par šausmām un ziemassvētkiem - un nekas cits, ko par šo filmu pateiks, to neraksturos labāk. Tā nu sanācis, ka agrāk nebiju to redzējusi... (kāpēc TV3/LNT nevarētu Grinča atkārtojuma vietā parādīt šo te? Jeb mums šeit vispār pret leļļu filmām aizspriedumi?).

Robin, the Witch Hunter

anime seriāls - līdz ar to gribētāju to skatīties, baidos, varētu būt pamaz. Iesākām skatīties jau sen - bet pa šīm piecām dienām izskatījām atlikušās padsmit sērijas.... Nē, neviena pokemona tur nav. Lielo acu vai paknapu tērpu - arī. (bet tie, kurus tas uztrauc, tāpat nez vai apsvērtu domu par šī seriāla skatīšanos). Ļoti skaisti foni, skaisti kadri, kas ik pa brīdim liek iesaukties 'paskaties'. Skaista mūzika, kas nu jau man ziņo par kāda vēlmi ar mani pa telefonu parunāt; gana skaisti sākuma titri, lai tos ieraugot rastos vēlme noskatīties arī seriālu. Tēli -La Femme Nikita redzētājiem šķitīs vairāk nekā nedaudz klišejiski - it īpaši pirmajās desmit sērijās (kopā -26). Sižets seko seriāliem šad tad raksturīgam modelim - sākotnēji katrā sērijā tiek risināta viena problēma, fonā, tā starp citu, lēni risinot garo, vairāksēriju sižetu; pēc tam jau pašu varoņu problēmas tiek izvirzītas priekšplānā, izaugušas tik lielas, ka citas risināt vairs nav laika. Piemēram, Emulatoru tas pilnīgi un galīgi sabojāja (neļaujiet CSI risināt viņu pašu iekšējās problēmas, mmkey? ak jā, CSI jau vairs tāpat nerāda.); toties, Full Metal Aclhemist tas iederējās ideāli. Šeit.. pēc pirmajām pāris varoņu-nelaimju sērijām (kurās tiešām sajūta, ka saprast nevar neko, jo scenāristi izmetuši vienu norādi pēc otras, kurām konkrētajā brīdī citas jēgas kā "tā ir norāde, ko paskaidros kaut kad vēlāk" arī nav) patiesībā nav nemaz tik traki - lai gan varoņu problēmas līdz seriāla beigām izaug līdz patiesi episkiem apmēriem. Nav slikti - bet pirmās ~10 sērijas tomēr patika labāk - tie ir atsevišķi pastāsti par cilvēkiem, kuri ieguvuši iespaidīgus ieročus, iespaidīgu varu, bez apziņas, ka "var" vēl nenozīmē arī "vajag". Gleznotājas neiecietība, nogalinot katru, kas iztraucē ainu, kuru viņa vēro gleznošanai. Ārsts, kas uzskata sevi par Dieva sūtītu, lai izlemtu, kuriem mirt, kuriem dzīvot - nogalinot noziedzniekus, kuriem medicīna viņa personā dāvinājusi jaunu dzīvi, viņš tagad ārstē nedziedināmi slimus bērnus ar skaistiem sapņiem. Zēns, kuru viņa atšķirību dēļ no savas mājas izmet visi radinieki pēc kārtas, izņemot vienu, kas izdomājis kā ar šo dīvainību palīdzību nopelnīt.

Comment Form 

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
This page was loaded Jul 2. 2024, 4:30 am GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09