barbala ([info]barbala) rakstīja,
@ 2015-09-04 17:18:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
ar socioloģijas saldo lodi krūtīs
Marmelāde, cukāti un sukāde, šokolāde trifelēs, tāfelēs un konfektēs; gotiņas ar tādu un šitādu garšu; zaptes un ievārījumi un džemi un povidlas;
medi un garšmedi un šķidrmedi un ekomedi; mafini un kafini makarūni; lauku torte un pilsētas tarte,

viss tas, ko var saukt par cepumiem un biskvītiem; kaltētas ogas, cukurotas balandas un berztas cidonijas;
viss, ko var izdarīt ar ķirbi (ja neaprok to dārzā);
sulas un suliņas un limonādes; saldējumi un sūcamkonfenktes;
kaltēti āboli, bumbieri, keils, burkāni; cūku pupu drabiņas un musli ar dzērveņu vai rupjmaizes smaržu –


pārnācu no Riga Food, man sāp acis no tā salduma daudzuma, kāds tur ir reprezentēts.
Nopirku speķa kvadrātu no SIA "Žabo"(!) Daugavpils novada stendā, tomātu mērci no gruzīniem un seleriju čipsus,

taču jautājums, kāds man palicis iespiedies – ja pieņemtu, ka izstāde "Riga Food" kaut kādā mērā reprezentē "visu, kas nācijai šķiet garšīgs", tad vai tiešām saldā garša ir tik ļoti dominējoša? Stāstiet man, ņergai mazēdājai, speķa someljēru grupiņas kuratorei, kā tad ir, ko?
Saldumiņš ir visa degviela?

Poll #20487 garšīgums
Open to: All, results viewable to: All

Pati garšīgākā garša ir

View Answers

Sāļa
14 (42.4%)

Skāba
7 (21.2%)

Rūgta
1 (3.0%)

Salda
6 (18.2%)

Dziedi vai raudi, bet norausies komentāros tāpat
5 (15.2%)

Pateikšu kā, ir, vot, ir tā: garšīgākā garša, ze ultimate ir

View Answers

Kārumi un saldumi "pārtikas piedāvājumā" (veikalos, ēdienkartēs, ātrajās uzkodās)

View Answers

Ir stipri par daudz
21 (72.4%)

Nē, ir baigi labi, saldumi iz ze best
8 (27.6%)




UPD: bija, bija izstādē dažas lieliskas parādības. LLU studentu maģistra darbs "cūkgaļas konservēšana nātru ekstraktā"- tā man garšoja. studenti pēta iespēju saceptus čurkstīšus "ienātrēt", lai tie ilgāk uzglabātos. tas, lūk, bija garšīgs degustācijs un ar tādu woow momentumu. garšīga zinātne.
biovelas melni kūpinātais šķinķis, tīri tā, atzinības vērts lietuvas produkts. Daugavpils puses nehumānistu- paipalu audzētāju rūpals, rūpaipals: skatīties grūti, bet gaļiņa garšīga (c).


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]helvetica
2015-09-04 17:48 (saite)
Mana labākā dzīvesvieta bija tā, kur netālu bija veikals ar 1/3 platības saldumiem, kuriem vēl piedevām visu laiku bija visādas akcijas, atlaides etc. Krāna ūdentiņš un marcipāns ar nugu

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2015-09-04 17:58 (saite)
Piemēram, Tu esi viens no tiem cilvēkiem, kuram organiski piestāv halvas un šerberti un viss tas, ko man uzrakstīt grūti. pralinē!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]unpy
2015-09-04 17:49 (saite)
Par tiem saldumiem un kārumiem - netraucē, nav tā, ka paši gāžas virsū un birst iepirkumu grozā. Pārsvarā šos neievēroju, apmēram reizi pāris mēnešos nopērku kaut ko konkrētu "gadījumam, ja sagribās ko saldu" un tā mēdz gadīties, jā.

(Atbildēt uz šo)


[info]starro
2015-09-04 17:53 (saite)
izstāde reprezentē to ko darbietilpīgi gatavot mājās; to ko ērti uzglabāt, transportēt, iepakot. pārtikas tehnoloģijas nav par garšu, bet par derīguma termiņu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2015-09-04 17:57 (saite)
labilabilabi,

derīguma termiņa apēdējs ir cilvēks.
kurš, ja ne gluži trūkumā esošs, tad tomēr izvēlas, ko liks savā kārajā mutē.
"un uz katra betonstaba/uzber sauju vella miltu"

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2015-09-04 17:57 (saite)
bekonstabs man patiktu labāk

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]starro
2015-09-04 18:18 (saite)
jā, bet ceptiem kartupeļiem ar vēršaci, piparotiem; makarōniem flotes gaumē, plovam, un borščam mājas gaumē kā pusfabrikātiem grūti konkurēt ar virtuves pašdarbniekiem. Par Sāls un Piparu dienas normu katrs pats parūpēsies pats cepot cāli vai plucinot salātlapas ar rukolu. Segments kur iespraukties ir impulsa ēdamlietas, senkudāro vājību vajadzību mierināšanai. Un tie parasti būs saldumi. Un lokālas ēšanas tradīcijas ir konservatīvas, nebūs te bugundija, kur desertā pēc kūkām un kafijas servē pikiantu sieru.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]starro
2015-09-04 18:18 (saite)
Burgundija, tb

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]starro
2015-09-04 18:20 (saite)
sekundāro, tb

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]starro
2015-09-04 18:20 (saite)
pikantu, tb

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2015-09-04 18:33 (saite)
lūk. "pētīt!"


teiksim, tie biešu, pētersīļu, seleriju un burkānu čipsi pie pareizas execution (ne pārāk eļļaini, ne pārāk pārcepti, ne pārāk sāļi) ir labs ceļinieka mierinājums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]anonymous
2015-09-04 18:00 (saite)
Nē, nu Valmiermuižas Degalum, kā nupat secināju, arī nav vainas nekādas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2015-09-04 18:02 (saite)
Vai tys pie rūgtajiem vai pie saldajiem drīzāk? Man iedāvināja, starp citu, mums labi zināmā un leģedām apvītā zīmola ķiršalu, drīz būšot veikalos. Saldumiņš, jā gan.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]anonymous
2015-09-04 18:03 (saite)
Degalus ir 42%, un no alus tur palikusi tikai tāda viegla vēsmiņa gaisā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2015-09-04 18:05 (saite)
oi,es pat neapķēru joka smalkumu. būs palūkot, skan daudzsološi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zin
2015-09-04 18:28 (saite)
es nezinu, vai nosapņoju, bet man šķiet, ka īsu brīdi bija sāļiebiezpiena sieriņi. un kefīrs arī kaut kāds ar dillēm.
bet vairs nav. raudu gaužas asariņas. nav sāļo uzkodu, kas nebūtu kkādi pīrādziņi :(
man šķiet, ar saldu ir ērtāk.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2015-09-04 18:32 (saite)
bija, bija tādi, atceros. garšoja gan tā un tā, bet bija.


tā vispār ir viena ellīte, ar "uzkodām, kas nav saldas". mazākais ļaunums narvesenos vai statoilos ir, piemēram, piknik siera nūjas vai visas tās variācijas par dešrām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]vilibaldis
2015-09-04 19:40 (saite)
Daugava ražoja sāļo kefīru un žēlojās, ka nerentabli, jo nepērk, mūsu galā dienas beigās vienmēr varēja dabūt nocenotu. Kurpretim visādas plātsmaizes gāja uz izķeršanu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2015-09-04 19:42 (saite)
ā, mazliet apsmējos - zīmolu Daugava ir nopirkuši leiši un tagad, ozollapai ir pievienota ozolzīle, viss iepakojums zaļā gammā (zaļš piestāv gaļai, jāāā). gaidiet veikalos Daugavu, tā tagad tek no lietuvas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mufs
2015-09-08 15:03 (saite)
mhm.
kad man gribas ēst un kāds piedāvā kautko saldu,varu eksplodēt. kad man gribas ēst, saldumus iekšā dabūt ir neiespējami. var apēst šoto reizēm pēc gardām pusdienām, bet no brīva prāta veikalā iegriezties saldumu nodaļā... no way.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]biezpientaure
2015-09-04 19:06 (saite)
visgaršīgākā taču esot umami, šķiņķa tomāti ar sēnēm sojas mērcē.

no saldumiem kvalificējas vienīgi ķiploku gotiņas?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2015-09-04 19:30 (saite)
āboli kvalificējas, retu reizi kaut kas vēl kvalificējas. bet konceptuāli, cukura pasaule varētu sarukt par kādiem 95%.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]nova
2015-09-04 19:09 (saite)
lūgtum ņemt vērā, ka pēdējā punktā es atķeksēju kļūdainu variantu netīšām, atbilde not valid, jo saldumus es neciešu, izņemot rūgto šokolādi, ja vien tas ir saldums

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2015-09-04 19:12 (saite)
Tak paņem un aizpildi pareizi, neblamējies :))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]nova
2015-09-04 19:17 (saite)
a kas, vai tad var vēlreiz?:) es nemāku!

bet vislabākā garša ir siermaizei ar zemenēm, vot i noformulē, kāda tā ir garša! sāļi-skābi-salda?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2015-09-04 19:30 (saite)
uz kādas maizes?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]nova
2015-09-04 21:04 (saite)
ķirbju dzeltenmaizes

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]nova
2015-09-04 21:12 (saite)
tostētas

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]nord
2015-09-04 19:12 (saite)
Man īpaši negaršo saldumi, kā pašai šķiet, bet, kad prespičet, tad atkal liekas, ka veikalos ņikuja nav, nekādas izvēles, maz! :D

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2015-09-04 19:13 (saite)
Cilvēkam, kurš ir laba speķa dīleris, nemaz citādāk likties nevarētu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]rasbainieks
2015-09-04 19:31 (saite)
lūk!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]nova
2015-09-04 19:32 (saite)
kas, kas melni kūpināts? skunkss???!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2015-09-04 19:33 (saite)
lūdzu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]nova
2015-09-04 19:40 (saite)
es jau edomājos, ka ir kāds ēdiena vietvārds, par kuru man nav ne jausmas

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]wowow
2015-09-04 21:44 (saite)
Tikai cukurs, rieksti un lipīgi našķi!

(Atbildēt uz šo)


[info]vistu_zaglis
2015-09-04 23:47 (saite)
Nu un kā, jaunkundz, lai atbild uz jūsu polliņu tagad? Lūk, izskatīsim uz oglēm labi cepta liellopa šķēli. Salda viņa toč nav. Ja viņa ir rūgta - labāk neēst. Ja skāba - labāk neēst. Ja sāļa - pavārs ir mudaks. Kāda garša ir liellopa šķēlei, ko? A kotletei? Sieram bez vijeboniem? Lūk, mans ķeksītis pie šitās garšas tad, lūdzu.

(Atbildēt uz šo)


[info]sin
2015-09-05 00:57 (saite)
Ko ta 'viininjus' nepiemineeji... peec izstaades skjiet ka latviesi ir traki uz taa dariishanu no visa kas tik mums ir!

(Atbildēt uz šo)


[info]lavendera
2015-09-06 18:10 (saite)
Nupat atcerējos ķīniešu iemīļoto našķi - cukurotu cūkgaļu.

Bet interesanti, kuri vietējie kukaiņi mums varētu aizstāt ceptus skorpionus un kuri tārpi būtu vislabākie grauzdēšanai? Šī niša ir vēl neatklāta.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?