barbala ([info]barbala) rakstīja,
@ 2015-09-04 17:18:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
ar socioloģijas saldo lodi krūtīs
Marmelāde, cukāti un sukāde, šokolāde trifelēs, tāfelēs un konfektēs; gotiņas ar tādu un šitādu garšu; zaptes un ievārījumi un džemi un povidlas;
medi un garšmedi un šķidrmedi un ekomedi; mafini un kafini makarūni; lauku torte un pilsētas tarte,

viss tas, ko var saukt par cepumiem un biskvītiem; kaltētas ogas, cukurotas balandas un berztas cidonijas;
viss, ko var izdarīt ar ķirbi (ja neaprok to dārzā);
sulas un suliņas un limonādes; saldējumi un sūcamkonfenktes;
kaltēti āboli, bumbieri, keils, burkāni; cūku pupu drabiņas un musli ar dzērveņu vai rupjmaizes smaržu –


pārnācu no Riga Food, man sāp acis no tā salduma daudzuma, kāds tur ir reprezentēts.
Nopirku speķa kvadrātu no SIA "Žabo"(!) Daugavpils novada stendā, tomātu mērci no gruzīniem un seleriju čipsus,

taču jautājums, kāds man palicis iespiedies – ja pieņemtu, ka izstāde "Riga Food" kaut kādā mērā reprezentē "visu, kas nācijai šķiet garšīgs", tad vai tiešām saldā garša ir tik ļoti dominējoša? Stāstiet man, ņergai mazēdājai, speķa someljēru grupiņas kuratorei, kā tad ir, ko?
Saldumiņš ir visa degviela?

Poll #20487 garšīgums
Open to: All, results viewable to: All

Pati garšīgākā garša ir

View Answers

Sāļa
14 (42.4%)

Skāba
7 (21.2%)

Rūgta
1 (3.0%)

Salda
6 (18.2%)

Dziedi vai raudi, bet norausies komentāros tāpat
5 (15.2%)

Pateikšu kā, ir, vot, ir tā: garšīgākā garša, ze ultimate ir

View Answers

Kārumi un saldumi "pārtikas piedāvājumā" (veikalos, ēdienkartēs, ātrajās uzkodās)

View Answers

Ir stipri par daudz
21 (72.4%)

Nē, ir baigi labi, saldumi iz ze best
8 (27.6%)




UPD: bija, bija izstādē dažas lieliskas parādības. LLU studentu maģistra darbs "cūkgaļas konservēšana nātru ekstraktā"- tā man garšoja. studenti pēta iespēju saceptus čurkstīšus "ienātrēt", lai tie ilgāk uzglabātos. tas, lūk, bija garšīgs degustācijs un ar tādu woow momentumu. garšīga zinātne.
biovelas melni kūpinātais šķinķis, tīri tā, atzinības vērts lietuvas produkts. Daugavpils puses nehumānistu- paipalu audzētāju rūpals, rūpaipals: skatīties grūti, bet gaļiņa garšīga (c).


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]starro
2015-09-04 17:53 (saite)
izstāde reprezentē to ko darbietilpīgi gatavot mājās; to ko ērti uzglabāt, transportēt, iepakot. pārtikas tehnoloģijas nav par garšu, bet par derīguma termiņu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2015-09-04 17:57 (saite)
labilabilabi,

derīguma termiņa apēdējs ir cilvēks.
kurš, ja ne gluži trūkumā esošs, tad tomēr izvēlas, ko liks savā kārajā mutē.
"un uz katra betonstaba/uzber sauju vella miltu"

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2015-09-04 17:57 (saite)
bekonstabs man patiktu labāk

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]starro
2015-09-04 18:18 (saite)
jā, bet ceptiem kartupeļiem ar vēršaci, piparotiem; makarōniem flotes gaumē, plovam, un borščam mājas gaumē kā pusfabrikātiem grūti konkurēt ar virtuves pašdarbniekiem. Par Sāls un Piparu dienas normu katrs pats parūpēsies pats cepot cāli vai plucinot salātlapas ar rukolu. Segments kur iespraukties ir impulsa ēdamlietas, senkudāro vājību vajadzību mierināšanai. Un tie parasti būs saldumi. Un lokālas ēšanas tradīcijas ir konservatīvas, nebūs te bugundija, kur desertā pēc kūkām un kafijas servē pikiantu sieru.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]starro
2015-09-04 18:18 (saite)
Burgundija, tb

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]starro
2015-09-04 18:20 (saite)
sekundāro, tb

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]starro
2015-09-04 18:20 (saite)
pikantu, tb

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2015-09-04 18:33 (saite)
lūk. "pētīt!"


teiksim, tie biešu, pētersīļu, seleriju un burkānu čipsi pie pareizas execution (ne pārāk eļļaini, ne pārāk pārcepti, ne pārāk sāļi) ir labs ceļinieka mierinājums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?