barbala ([info]barbala) rakstīja,
@ 2012-09-18 22:38:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
TIEVĒŠANAS NOSLĒPUMI PAR BALTU VELTI!
Izdarīšu ka vienu labu darbu sabiedrībai kopumā un lūk, jums padomiņš no krājuma "Par to, kā ir."

Ir, tātad, tā.

Gadās, ka tu cilvēk, uzkāp uz viena ēdiena: iegaršojas tā, ka iestājas atkarība. Piemēram, uznāk Mārtiņa beķerejas Vecrīgu periods. Vai mazliet piedegušo "austiņu." Vai Skaraino Siermaizīšu. Vajag un apēd un liekas, ka vajag vēl un kājas pašas nākamajā dienā aiznes uz to sasodīto konditoreju un mēle pati pasaka "man lūdzuvienuVecrīgu" un rokas pašas izvelk divdesmitastoņus santīmus un holā, 385 kalorijas uz biroja darbinieka kamiešiem uzkrautas gan; sviests, milti ar cukuru artēriju aizsprostam ielikti. Prieka nekāda, jo patiešām- ne jau tajā būūlkā ir garšīgums vai baudas: galvā tas viss zināms, ieplauktots, skaidrs, bet taču...

Uznāk arī citi periodi. Mazo, pretīgo desiņu/Rubeņvistu spārniņu periods. Saulē kaltētie tomāti, pildītie pipari, rissoto lēkme. Vai trekno, pūkaino sieru posms. Visas tās garšīgās nešķīstības, ar kurām pilni gastronomu pakši. Fonā jūsu padevīgā kalpone aktīvi stāsta par jaunumiem sporta zālē (vai ta kādu tas interesē), olimpieši gūst laurus, personas vēsta, ka ir iekāpušas pionieru perioda formastērpā un jūtas par to pamatoti lepnas, jā, mēs piekrītam, mēs zinām, mēs arī tā mēdzam.

Bet-kad-ja, vot, TAGAD iestājies Mazo, Pretīgo Desiņu periods. Ielipinošs. Un tur nav konceptuālu pretrunu ar mūžīgā veselīguma taisno ceļu, vien sīka sanese, grēcīgs grāvītis, overs.

Un kā no tā iziet, jūs jautāsiet? Kur mani zobeni patiesi būtiskai cīņai ar tik nešķīstu kārdinājumu?
HA! HA!
"ES DARU TĀ." (c) laimdota rone

1) izlasu produkta sastāvdaļu etiķeti. (palīdz. pret desiņām īpaši labi. vispār, palīdz pret visu.)
2) iepazīstos ar produkta izgatavošanas recepti portālā cetrassezonas vai citā iecienītajā kulināro noslēpumu vietnē.
3) šis ir mazliet ļaunais un asociālais. bet ejot gar neskaitāmajām un pilnīgi lielkajām, jo lielākoties tiešām negaršīgajām konditorijām der pavērot cilvēkus. 75% gadījumu uzreiz pāriet apetīte un vēlme ķerties pēc miltu mierinājuma. nevis tāpēc, ka resni vai neglīti, bet... pavērojiet. kaut kāds kamols kaklā iestrēgst.

Ar pirmajām divām metodēm ceļā desiņu periodi recidivē 1x gadā un šādā pat veidā viss tas, kas receptē sākas ar "ņemu paciņu sviesta, 15 olas, 3 glāzes cukura un puskīlo miltu" lēni, pakāpeniski, bet tomēr vienkārši nozūd no apziņas, izdzēšot instalāciju un draiverus. Vārītais krēms garšo? Ha! izlasi recepti! Gaskoņas kadetu kruasāni uzrunā - apskaties, kāda izskatās papīra tūtiņa (sviestiņa traipiņi) un izlasi receptīti.

Bet vot, kas nav labi, ka pret vītināto šķiņķi no spāņveikala, dažiem sieriem un ķelmēnmaizi šitais nestrādā. Pret to nav bauslības.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mufs
2012-09-18 23:11 (saite)
cik tomēr patīkami lasīt,ka citiem arīdzan uznāk maniakālas apsēstības brīži.
es gan ar savējiem īpaši necīnos.
vīns nepāriet jau nezincik gadus. par kalorijām cenšos nedomāt.
par aknām arī ne.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2012-09-18 23:15 (saite)
tie nolāpītie kruasāni mani vajāja kādas trīs nedēļas.
divas nedēļas es tos atraidīju domās un nepieļāvu nopirktus.
nedēļu man tie trāpījās māgā trīs reizes.

bet viss, viss, starp mums viss ir beidzies.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mufs
2012-09-18 23:23 (saite)
Tev nu gan ir RAKSTURS!
es praktiski esmu bezspēcīga turēties pretī jelkādām savām vēlmēm.
noturēt mani vartikai vainu caurvējš makā vai slinkums gatavot.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2012-09-18 23:37 (saite)
raksturs ne raksturs, drīzāk skaidra apziņa, ka pa lielam mani būtu pagrūti atturēt, jo apstākļi ir diezgan piemēroti labas bohēmas izvešanai. tāpēc pārsvarā uzvar pašdisciplīna, jo dzīvot tomēr gribas kvalitatīvi un arī savam priekam/ērtībām, bet pēc tiem vīņavakariem galvā ir vate, acīs varavīksne un "konkurētspēja ir zemāka" (c).

bet kādus gadus piecus atpakaļ vīnu patēriņš ikdienā bija industriāls: visapkārt tika svinēta dzīve, ekonomikas augšupeja un "cik mēs visi esam foršiņi." labs ir tas, kas labi beidzas. tagad reti, bet eleganti.



(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]minchux
2012-09-18 23:24 (saite)
man kā reizi turpinot par kruasāniem, stāsts tāds. vienvasar nometu 10kg mēneša laikā, ne sāli, ne cukuru, tikai visu veselīgu.kāzas. pēc nedēļas dzīvesvietas maiņa. Pirmās nedēļas viesnīcā, kur pasniedz brokastis. Kruasānus tajā skaitā. Es jau ķēru pie sirds - ar dievu mana jaunajam uzvārdam pieskaņotā jaunā figūra! Bet nē.. bija rīti, kad tika pasniegti kruasānuFail = tipa salocīts pīrādziņš bez gaļas, ne miņas no pufīguma. Ok, tie rīti atkrīt.. tad nākamais = nopirkt kādā varen dārgā konditorejā un pārbaudīt, kā tad tai mantai jāgaršo. ēēee , bet citas lieta. Tātad metro ieskrietuvīšu kruasāni atkrīt.. un tā mazpamazām, saproti,ka pusceptu ļurpatiņu tu vairs neesi vērts, labāk tos 1-2x mēnesī to 1,5-2eur nolikt un Izbaudīt, tad arī kaitīgums uz apkārtmēru samazinās. .. gluži kā uz etiķetes izlasīts... bet 'jā, es reiz pati cepu Cielaviņu. Man bija grūti pašai to ieēst pēc tiem 400gr. sviesta sakultiem ar konutur kopā..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mazaa_mija
2012-09-18 23:17 (saite)
es par aknām nedomāju, bet drīz laikam vajadzēs sākt domāt par taukiem, jo naktī iepakojumus nelasu, bet meklēju pa ledusskapi vistogaršīgāko (treknāko)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2012-09-18 23:18 (saite)
alhols prasa ēst!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mufs
2012-09-18 23:21 (saite)
šādiem gadījumiem ir makten noderīgi dzīvot ar suni. lai cik trekna nebūtu šamā barība, to jau neēdīsi, a nekā ledusskapī ta nava, jo nevienu bikšaini nav jābaro.
tā,ka man viss apstājas pie aknām

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazaa_mija
2012-09-18 23:30 (saite)
tieši ši iemesla pēc turu tukšu ledusskapi, lai ir arī brīži, kad tajā kaut kas parādās, un tad ir beigas, nupet mana franču istabas biedrene uzsēdināja uz baltmaizi ar mīksto kazas sieru, apelsīnu ievārījumu/medu un kanēli!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mufs
2012-09-18 23:33 (saite)
ārpāc!!

**eju izsmisīgi palūkoties lecskapī. vai kautkur citur virtuvē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mazaa_mija
2012-09-18 23:18 (saite)
un stress pārsvarā ir labs tievēšanai, jo nekas neiet labumā!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2012-09-18 23:20 (saite)
a nē, nē, tā, manuprāt tāda tievēšana sanāk nepēckā, zināms. miesai vajag paredzamu harmoniju un sadarbību.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ravejsledzejs
2012-09-18 23:35 (saite)
BET KA! NU KA VAR UZBAROTIES! padsmit gadu citiga ikdienas sevis nobarosanas darba un pat desmit kg nav nakusi klat... un prieks minimala normala mana auguma celoveka man vel cetrus kg vajag! un te sada keceriba!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2012-09-18 23:38 (saite)
ai, tie vīrieši ar savu ačgārno vielmaiņu, ja.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ravejsledzejs
2012-09-19 11:40 (saite)
bet tā sagādā mokas un ciešanas

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]scorpse
2012-09-18 23:38 (saite)
Es tikko laimīgi apēdu veselu šķīvi ar mocarellu, tomātu un baziliku, un ne ar vienu nedalījos. Un nepāriet, ēdu šito vismaz reizi nedēļā, bet gribētu daudz biežāk.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2012-09-18 23:44 (saite)
:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kautskis
2012-09-18 23:38 (saite)
Kamdēļ tad Ķelmēnmaize nav gana laba, ka nokļuvuse nīstamo produktu plauktiņā?!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2012-09-18 23:43 (saite)
Nu, dažām konkrētām personām kompulsīvi un nesātīgi baudot bezgalgardo un pašu labāko ķelmēnmaizi, arī gluži kailu (maizi), ir ne tikai smagi māgā, bet arī neuzlabojas svaru līkņu rādījumi. Ir personas, kuras var ēst PAT SPEĶI, bet nedrīkst aizrauties ar maizes pārtēriņu.


"Mazās mājas radībiņas."

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]wowow
2012-09-19 00:28 (saite)
Who cares :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2012-09-19 00:32 (saite)
:) jā, jā!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]rasbainieks
2012-09-19 02:25 (saite)
word!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]traffico
2012-09-19 03:50 (saite)
Ech- tā piebilde par šķinķi un sieriem un visu pārējo... uzrunājoša.
Teicu es, ēdot borščveidzupu, papildinātu ar nakcbodes cīsiņiem, pēdējo saldskābmaizi ar extra mature cheddar pa virsu....
Kill me if you can!

(Atbildēt uz šo)


[info]lavendera
2012-09-19 07:26 (saite)
viens vismaz 2 ned. ceļojums uz savu roku pa ne pārāk Latvijai līdzīgu valsti - un visi ieradumi mainās. Atliek tikai tos saglabāt.

(Atbildēt uz šo)


[info]putnusieva
2012-09-19 08:25 (saite)
hmm, tad jau, lai noturētu dzīves līdzsvaru, tev jābūt apgādājušamai ar milzumdplašu ļoti garšīgu un neuzbarojošu ēdienu klāstu visiem dzīves gadījumiem.
/ es atkal tādās reizēs iedomājos, ka ēdiens tak ir spēkdevis un bauda ne tikai fiziskajai esībai.. un mērdējot miesu tiek nesaudzīgi mērdēta dvēsele, tāpēc dažādus periodus ļoti priecīgi izgaršoju :D

(Atbildēt uz šo)


[info]snark
2012-09-19 10:45 (saite)
atsakoties no šīm lietām, pāri paliek saujiņa ogu, augļu un bunte pētersīļu.

(Atbildēt uz šo)


[info]krii
2012-09-19 13:04 (saite)
Jā.
Es zinu, ka Gaskoņas kadetu kruasānos sviesta ir vairāk nekā miltu, tas, iespējams, ir vienīgais iemesls, kāpēc man tie šķiet garšīgi (atšķirībā no 90% citas konditorejas).Ehhhh...

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?