gandrīz gandrīz ideālas vakariņas

Jan. 12th, 2012

elina

02:53 pm

Vērša astes jau vārās! Tagad tik jāizslauka grīdas un tā :)

(12 comments | Leave a comment)

Jan. 11th, 2012

elina

05:09 pm

Čau!
Tad tiekamies rīt, Mārtiņa ielā 5a, sākot no 18:00! Kad esat klāt, tad zvaniet 26393315 ;)
gatavojieties vērša astes zupai, plovam un kaut kan ko es vēl neesmu izdomājusi :))

Tags:
(18 comments | Leave a comment)

Jan. 8th, 2012

elina

11:26 pm - banda #3! (piene_ne,džims,frīkārts)

intereses pēc - varbūt jūs tiekat arī 12.janvāra vakarā? 11ajā man te ārsti un volejboli un viss sakritis.
atsevišķās diskusijās nesanāk jūs sadzenāt :)
par ēdienkarti man ir tiktāl skaidrs, ka būs manis pašas darinātais sidrs, mācītāja darinātā ķirbju kandža, kā arī plovs ar riktīgajām uzbeku garšvielām.

p.s. sveicieni pirmajiem ar aizsākumu šodien! domās ēdu ar jums :)!

Tags:
(8 comments | Leave a comment)
virginia_rabbit

10:18 pm - #1

apsveicam pirmo kvartetu ar turnīra atklāšanu un [info]up kā pirmo un šobrīd labāko un vērnienīgāko saimnieci. gaidām viesu atsauksmes un vērtējumu 10 ballu sistēmā.

(iesaku savas grupas ierakstus ietagot un ievietot atsauksmes, pirms ejat ciemos pie nākamā)

Tags:
(17 comments | Leave a comment)
up

09:56 pm - Nu labi, lai iet ar tā pīle, man no kakla nost

Viss sākās jau vakar, kad man nācās vest ar to dzīvnieku nepatīkamu dialogu pielietojot pinceti un lodlampu (nē, TAS nav iemūžināts). Pie viena putns tika arī atkaulots, atstājot vietā tikai spārnus un stilba kaulu. iekšpuse iesmērēta ar sojas mērci un drusku iepiparota. Nolikta uz nakti vēsumā.

No rīta gatavoju pildījumu - izvārīju parasto+savvaļas rīsu maisījumu (uz 3kg putnu sanāca 500g rīsu paciņa) līdz g a n d r ī z mīkstiem, kārtīgi notecināju caurdurī, tad apcepu uz pannas izkausētos tās pašas zoss taukos, kopā ar smalki sarīvētu burkānu, aplesīna miziņu un izspiestu ķiploku. Sapildīju pīlē, aizšuvu. Pīli apsmērēju ar plūmju zaptes, sojas mērces, čili piparu un ķiploka maisījumu. ieliku cepamtraukā ar šuvuma pusi uz leju.

Pirmās 20 min cepu uz 200 grādiem, tad pārslēdzu uz 150, kā man bija ieteikts un pārklāju ar foliju (tapēc arī neievēroju fakapu, kas sekos). cepu uz 150 grādiem aptuveni pusotru stundu, vienā brīdī paceļot foliju, lai aplaistītu un konstatējot, ka pildījums tomēr ir piebriedis vairāk, nekā es aprēķināju un pārplēsis pīli pa muguru pušu. Restorānā mani atlaistu no darba, bet garšas īpašības, gan, man šķiet, tas nekādi neietekmēja - putns bija mīksts un sulīgs, lai gan es patiesi baidījos, ka būs ciets kā pazole. Bet nu plašāk komentē lai viesi.

Uz šķīvja blakām sagūlās pīle, rīsi no viņas iekšienes, ķirbja biezenis ar ceptiem sīpoliem (no zupas atlikušajam ķirbim pieliek sakapātu, saceptu sīpolu, sāli, sablenderē) un plūmju mērci (skābenai plūmju zaptei pievāra klāt vurčesteras mērci, sojas mērci, baltvīna etiķi, čili piparus).

Pīle lai iet zem kata, jo nav smuka  )

Tags:
(10 comments | Leave a comment)
up

09:34 pm - Šokolādes un ķiršu torte



Šis būs īsi, jo es piekusu rakstīt. Recepte: http://www.cetrassezonas.lv/lv/receptes/kukas/recipe.php?id=37760
Atkāpos tikai tur, ka vaniļas jogurta vietā bija bezpiedevu jogurts un vaniļa un cukurs - brūnais. Un cepās viņa krietni ilgāk nekā 45 min.

Tags:
(20 comments | Leave a comment)
up

09:01 pm - Ķirbju zupa ar kariju



Litrs buljona (pēc vēlmēm un iespējām - man bija no cūkas ribām/lāpstiņas & garšsaknēm)
1/2 (viena puse) selerijas saknes (nelielas), 1/2 pētersīļa saknes, 1 sīpols, 1/2 ķiploka galviņas, ķirbja biezenis (man bija 3 mazi zīļu ķirbīši (acorn squash), ko pārgriezu uz pusēm, izņēmu sēklotni un ar muti uz leju izcepu cepeškrāsnī - tad viegli ar karoti izņemt mīkstumu. Zupai no visa tā daudzuma lietoju pusi, teiksim, tur bija kādi 500g gatava biezeņa)

tātad, seleriju, pētersīli, sīpolu, ķiploku smalki sagriež un eļļā apcep, var tajā pat katlā, kurā tiks vārīta zupa. uzlej pāris kausus vāroša buljona, uzliek vāku un pasautē, kamēr mīksti. lej klāt pārējo buljonu (vārošu), liek iekšā ķirbja biezeni. pavāra 5 min, izslēdz un, kad vairs nav bail applaucēties - sablenderē, liek atpakaļ uz plīts - pievieno čili pārslas, sāli un kariju (es liku laikam kādu tējkaroti - pusotru). uzvāra, pielej 100 -150 ml saldā krējuma, ļauj uzmest burbuli, bet nevāra. slēdz ārā, ļauj kādu pusstundu ievilkties un sasniegt ēšanas temperatūru. servē ar grauzdiņiem (kurus es arī satraukumā aizmirsu cepeškrāsnī).

Tags:
(3 comments | Leave a comment)
up

07:53 pm - Foreles tartars



auksti kūpināta forele, sarkanais sīpols, kaperi - attiecības uz čuju. visu sakapā, sajauc. liek uz caurspīdīga grauzdiņa, virsū liek paipalas olas (lai viņas deg ellē, kā es ar tām nomocījos) dzeltenumu (cerams, bez salmonellas), ēd.

Tags:
(8 comments | Leave a comment)
up

07:32 pm - Vakara izklaide (ciemakukulis no special_k)

Tags:
(2 comments | Leave a comment)
up

07:06 pm - Kontinents ir atklāts

Viesi prom, trauki novākti. Lēnā garā sarakstīšu receptes un salikšu bildes (daļa bilžu kopīraits MaKo, daļa - shelly, daļa - manas, cerams neviens neraudās, ka es nekreditēšu pie katras). Viss bija baigi forši. Man pašai vislabāk patika tas kandžas sorbets. Mēs uzēdam vēl.
Visiem viesiem paldies par kompāniju un pacietību, jūs bijāt ļoti laipni! Tiekamies nākamnedēļ!



UPD: Sorbeta recepte

1,5 glāzes (graņonka, vienmēr graņonka) cukura (es ņēmu brūno, demerara)
2 glāzes ūdens

liekam uz plīts vārīties, kamēr izkūst cukurs

1 liela apelsīna sula ar visu mīkstumu un pusapelsīna mizu (tikai oranžā daļa) - šo visu drošības pēc vajag sablendēt, lai nav lielu gabalu.

kad cukurs izkusis, pielejam sulu un uz lēnas uguns ļaujam minūtes 5 virt. tad noņemam no plīts un atdzesējam (lai alko neiztvaiko, pieliets). pielejam pusglāzi kandžas (mūsējā ir uz grādiem 60/70, tā kā šņabi vulgaris vajadzēs vairāk). samaisam, ielejam lielā, lēzenā traukā un saldētavā iekšā. kad masa sāk stingt - samaisam. pēc laika atkal. atstājam uz nakti. no rīta samaisam atkal. man sanāca laba konsistence, ne pārāk cieta, bet labi paņemama ar saldējuma karoti.

p.s. biju domājusi servēt pa smalko, ar cukurotas apelsīnu mizas skaidiņām, bet iedzēru aperitīvā kandzū un aizmirsu :P tāpat kā grauzdiņus pie zupas.

Tags:
(6 comments | Leave a comment)

Jan. 7th, 2012

up

07:16 pm - Progress report

Tags:
(2 comments | Leave a comment)

Jan. 6th, 2012

up

05:17 pm - Vakariņas # 1

Plānotas Up rezidencē, Svētdien, 2012.gada 8.janvārī, plkst. 15.00. 


Provizoriska ēdienkarte

/ēdienkarte domāta tikai informatīviem nolūkiem. namamāte patur tiesības izdarīt patvaļīgas izmaiņas ēdienkartē produktu iegādes vai ēdiena gatavošanas laikā.

Tags:
(24 comments | Leave a comment)

Jan. 3rd, 2012

virginia_rabbit

06:48 pm

saraksts mazliet sarucis, mazliet pārkārtojies, bet principā (izņemot [info]otily) visi ir atsaukušies un nācēji. un šobrīd mums ir 6 kvarteti, no kuriem daži jau ir gatavi sākt izēsties šo svētdien.

#1 grupa: [info]up, [info]special_k, [info]laboratorija, [info]mako

#2 grupa: [info]vilibaldis, [info]tati, [info]tante, [info]begemots

#3 grupa: [info]elina, [info]piene_ne, [info]freakart, [info]jim

#4 grupa: ([info]slikts), [info]gamall, [info]dominika, [info]goo

#5 grupa: [info]madame_silence, [info]virginia_rabbit, [info]otily, ([info]mazaa_mija)

#6 grupa: ([info]paliec), [info]unic, [info]piecilati, [info]kashadura

(4 comments | Leave a comment)

Jan. 2nd, 2012

virginia_rabbit

04:41 pm

un neaizmirstiet!!! plānojot ēdienkarti, izdomāt jaukus nosaukumus ēdieniem. painteresējieties par savu grupu, par viņu simpātijām un interesēm dzīvē un kulinārijā. un kādu dieniņu pirms savām vakariņām iepostējiet savu ēdienkarti komūnā, lai mums visiem jau raisās apetīte. nomm!

(15 comments | Leave a comment)
virginia_rabbit

04:17 pm

tāks, kas te tagad notiek? saprotu, ka grupa #1 ir par 75% gatava, kas nozīmē, ka 6dien viņi varētu sākt.

lūdzu, atsaukties [info]otily - vai jūs esat pie pilnas veselības un gatava piedalīties? pārējie daudz maz ir pieteikušies un nenācēji - atteikušies.

(2 comments | Leave a comment)
mazaa_mija

03:13 pm

tā kā es šodien braucu prom un nezinu, kad atgriezīšos, grupa varētu sākt organizēties bez manis, bet kā ēdāju un degustatoru es iesūtīšu doooru, kamēr manis nav
P.S. pretenzijas un ierosinājumus pieņemu tikai rakstiskā veidā

Tags:
(1 comment | Leave a comment)
up

02:04 pm - negribu izklausīties kašķīga, bet

es ierosinu dot biedriem, teiksim, 24h, lai atbildētu uz aicinājumu vienoties par laikiem/vietām etc vismaz pirmajām grupas vakariņām, un, ja ne - sākt slēgt laukā no projekta. (meaning: ja tu vari/tev ir laiks postēt savā cibā, tad tu vari atbildēt arī uz komūnā uzdotajiem jautājumiem) tāpat kā visus, kas "neapdomīgi" pieteikušies vai kādu iemeslu pēc šaubās/baidās/negrib, whatever. citādi sanāk tāda čakarēšanās. mums visiem ir laiks/notikumi un cilvēki, kas jāmenedžē šo pasākumu sakarā un kādēļ gan tad nesadarboties tikai ar cilvēkiem, kas cits citu respektē.

(26 comments | Leave a comment)
up

10:43 am - kontinenta atklājēji

[info]up, [info]special_k, [info]laboratorija, [info]mako pulcējas šeit. Vēlams operatīvi, tālāk )

(38 comments | Leave a comment)
tante

10:25 am - Kvartets Nr.2

godātie badaiņi, šajā postā ietusē Kvartets Nr. 2 - [info]tante, [info]vilibaldis, [info]tati un [info]begemots, kā sakarā visādi izrunāties šajā postā drīxt tikai viņi..:)

Nothing personal!!!

informācija Kvartetam Nr. 2... )

Tags:
Current Mood: mja...
(98 comments | Leave a comment)

Jan. 1st, 2012

virginia_rabbit

06:14 pm

klau, vai vēl kāds no locekļiem nav neapdomīgi pielocekļojies, bet izrādās, ka nemaz nav gribējis piedalīties līdzīgi kā murgumugursoma? varbūt dažās grupiņās būs kādas reformas, cerams, minimālas.

upd izmaiņas beigu četriniekos ([info]jim!!!), ir tikai 6 komandas ar pieļāvumu, ka vēl kāds paziņos par atteikumu un sarakstiņš saruks, bet neuztraucieties - paliks tikai labākie un viss būs ok!

(18 comments | Leave a comment)

Navigate: (Previous 20 Entries | Next 20 Entries)