Viesi prom, trauki novākti. Lēnā garā sarakstīšu receptes un salikšu bildes (daļa bilžu kopīraits MaKo, daļa - shelly, daļa - manas, cerams neviens neraudās, ka es nekreditēšu pie katras). Viss bija baigi forši. Man pašai vislabāk patika tas kandžas sorbets. Mēs uzēdam vēl.
Visiem viesiem paldies par kompāniju un pacietību, jūs bijāt ļoti laipni! Tiekamies nākamnedēļ!
UPD: Sorbeta recepte
1,5 glāzes (graņonka, vienmēr graņonka) cukura (es ņēmu brūno, demerara)
2 glāzes ūdens
liekam uz plīts vārīties, kamēr izkūst cukurs
1 liela apelsīna sula ar visu mīkstumu un pusapelsīna mizu (tikai oranžā daļa) - šo visu drošības pēc vajag sablendēt, lai nav lielu gabalu.
kad cukurs izkusis, pielejam sulu un uz lēnas uguns ļaujam minūtes 5 virt. tad noņemam no plīts un atdzesējam (lai alko neiztvaiko, pieliets). pielejam pusglāzi kandžas (mūsējā ir uz grādiem 60/70, tā kā šņabi vulgaris vajadzēs vairāk). samaisam, ielejam lielā, lēzenā traukā un saldētavā iekšā. kad masa sāk stingt - samaisam. pēc laika atkal. atstājam uz nakti. no rīta samaisam atkal. man sanāca laba konsistence, ne pārāk cieta, bet labi paņemama ar saldējuma karoti.
p.s. biju domājusi servēt pa smalko, ar cukurotas apelsīnu mizas skaidiņām, bet iedzēru aperitīvā kandzū un aizmirsu :P tāpat kā grauzdiņus pie zupas.