Litrs buljona (pēc vēlmēm un iespējām - man bija no cūkas ribām/lāpstiņas & garšsaknēm)
1/2 (viena puse) selerijas saknes (nelielas), 1/2 pētersīļa saknes, 1 sīpols, 1/2 ķiploka galviņas, ķirbja biezenis (man bija 3 mazi zīļu ķirbīši (acorn squash), ko pārgriezu uz pusēm, izņēmu sēklotni un ar muti uz leju izcepu cepeškrāsnī - tad viegli ar karoti izņemt mīkstumu. Zupai no visa tā daudzuma lietoju pusi, teiksim, tur bija kādi 500g gatava biezeņa)
tātad, seleriju, pētersīli, sīpolu, ķiploku smalki sagriež un eļļā apcep, var tajā pat katlā, kurā tiks vārīta zupa. uzlej pāris kausus vāroša buljona, uzliek vāku un pasautē, kamēr mīksti. lej klāt pārējo buljonu (vārošu), liek iekšā ķirbja biezeni. pavāra 5 min, izslēdz un, kad vairs nav bail applaucēties - sablenderē, liek atpakaļ uz plīts - pievieno čili pārslas, sāli un kariju (es liku laikam kādu tējkaroti - pusotru). uzvāra, pielej 100 -150 ml saldā krējuma, ļauj uzmest burbuli, bet nevāra. slēdz ārā, ļauj kādu pusstundu ievilkties un sasniegt ēšanas temperatūru. servē ar grauzdiņiem (kurus es arī satraukumā aizmirsu cepeškrāsnī).