ZIVIS
« previous entry | next entry »
Jun. 7., 2016 | 12:24 pm
music: Baltā Haizivs
posted by: ecna in pajautaa
Ja nu ir kāda ēdienu pozīcija, kurā es tiešām esmu nulle, tad tā ir ar virsrakstu "zivis".
Iesakiet, lūdzu, ar ko lai absolūts nepraša sāk?
Knifi, kas noteikti jāzin pērkot un gatavojot, kādas receptes, ar ko sākt izprast zivi...
Kā izpildīt vakariņu uzdevumu: zivs* ar dārzeņiem?
*zivs nosaukums - garšīga
Iesakiet, lūdzu, ar ko lai absolūts nepraša sāk?
Knifi, kas noteikti jāzin pērkot un gatavojot, kādas receptes, ar ko sākt izprast zivi...
Kā izpildīt vakariņu uzdevumu: zivs* ar dārzeņiem?
*zivs nosaukums - garšīga
from: iokaste
date: Jun. 7., 2016 - 12:32 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from: termostats
date: Jun. 8., 2016 - 11:32 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: iokaste
date: Jun. 8., 2016 - 12:37 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: 3_5469mhz
date: Jun. 8., 2016 - 05:04 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: nxn
date: Jun. 7., 2016 - 12:34 pm
#
Atbildēt
from: soul_embraced
date: Jun. 7., 2016 - 12:34 pm
#
Gatavojot, manuprāt, nekā sarežģīta nav. Galvenais, lai ērts štruments tīrīšanai, ass smalks nazis spuru/asaku izņemšanai un jaudīgs nazis sadalei
Garšvielas pēc izvēles un galvenais nepārcept
Atbildēt | Diskusija
from: ecna
date: Jun. 7., 2016 - 01:03 pm
#
/piefiksēju, paldies!
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: mufs
date: Jun. 7., 2016 - 01:18 pm
#
https://www.google.lv/search?q=fresh+sa
Atbildēt | Iepriekšējais
from: sirdna
date: Jun. 7., 2016 - 12:38 pm
#
Atbildēt
from: auksts_entelekt
date: Jun. 7., 2016 - 12:40 pm
#
Laša fileju liek cepamajā pannā. Fetas sieru saspaida ar dakšiņu, pievieno skābo krējumu un sīki sagrieztu sīpolu.Iegūto krējuma-fetas masu klāj pāri laša filejām vienmērīgā slānī. Blakus uz pannas nober kartupeļus un drusku apšļakasta ar eļļu. Visu liek 180 grādu uzsildītā cepeškrāsnī un cep apmēram 20 min. (gatavības pazīme - fetas sieram izveidojas gaiši brūna garoziņa). Kad gatavs, kartupeļus pārkaisa ar svaigām dillēm.
P.S. Kartupeļiem var pievienot arī citus dārzeņus:)
Atbildēt | Diskusija
from: tati
date: Jun. 7., 2016 - 12:56 pm
#
Es arī ieteiktu sākt ar lasi - pat ja mazliet pārcep, zivs treknums un mērčuks smuki nokompensēs. Un nav asaku, kas biedē iesācējus :]
Atbildēt | Iepriekšējais
from: ecna
date: Jun. 7., 2016 - 01:03 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: kisswithafist
date: Jun. 7., 2016 - 02:26 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: auksts_entelekt
date: Jun. 7., 2016 - 02:33 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: ecna
date: Jun. 13., 2016 - 01:17 pm
#
Tikai nedaudz pārforsēju ar fetas-krējuma attiecību, sanāca biku sāļāk kā es būtu gribējusi.
Dārzeņu sadaļā uz pannas klāt pieliku applaucētus puķkāpostus, vārītus jaunos kartupeļus, burkānu ripiņas (burkānu saldums lieliski kontrastēja) un kabača šķēlīti (visam pāri eļļas šļuka, kripatu sāls, pipari).
ā, pieliku arī svaigu timiānu zivij - iesaku!
Paldies vēlreiz par šo ieteikumu! :)
Atbildēt | Iepriekšējais
from: anonymous
date: Jun. 7., 2016 - 12:50 pm
#
Vietnē ir dučiem labu recepšu. Tikai jāiegaumē, ka temperatūras ir norādītas pēc Fārenheita skalas.
Atbildēt | Diskusija
from: ecna
date: Jun. 7., 2016 - 01:08 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: zin
date: Jun. 7., 2016 - 03:03 pm
#
Atbildēt
from: nenoteiksme
date: Jun. 7., 2016 - 04:41 pm
#
Atbildēt
from: neraate
date: Jun. 9., 2016 - 08:44 pm
#
vēl ļoti garšīgi ir panēt buti vai āti, arī tāpat. bet tas ar nosacījumu, ka ir pieejamas svaigas.
es visas cepeškrāsnī taisu ar citronu un garšvielām - parasti sāli, pipariem un kādas citas ja ir noskaņojums. bet ir gardēži, kas uzskata, ka sīpoli, ķiploki un citrons maitā zivs zivīguma garšu, bet tā kā man zivīgums negaršo, man patīk ar citronu, jo svaigi un viegli.
karpa cepeškrāsnī ir ļooti garšīga ar majonēzi un ķiplokiem, esmu taisījusi pēc internetā atrodamām receptēm, bet tas bija sen un precīzi neatceros
grillēšanai pietiek ar zvīņu nokasīšanu, pārlej ar citrona sulu, pārkaisa ar sāli un vēderā ieliek citrona šķēles
garšīgi un diezgan vienkārši ir mazsālīt lasi vai foreli, bet visgaršīgāka ir mazsālīta vimba, bet to laikam tikai tirgū vai pie makšķerniekiem var dabūt. un tad to mazsālīto tālāk var suši vai maizītēs vai gatavot.
ja es pērku veselu lasi vai foreli, es notīru, izfilēju (man nesanāk smuki, bet gan jau ar laiku), pusi cepu cepeškrāsnī, otru fileju mazsālu, bet galvu, spuras un visu kas palicis klāt mugurkaulam vai nu uzreiz izvāru zivju buljonā (+selerija, +burkāns, + vesels sīpols ar miziņu krāsai, + pētersīļa vai diļļu kāts) vai sasaldēju un vēlāk vāru zupā. līdz ar to sanāk vismaz 3 zivs ēdienreizes. ja paliek pāri ceptā zivs, to var otrā dienā salātos vai uz maizītes
Atbildēt