pajautaa

ZIVIS

« previous entry | next entry »
Jun. 7., 2016 | 12:24 pm
music: Baltā Haizivs
posted by: ecna in pajautaa

Ja nu ir kāda ēdienu pozīcija, kurā es tiešām esmu nulle, tad tā ir ar virsrakstu "zivis".

Iesakiet, lūdzu, ar ko lai absolūts nepraša sāk?

Knifi, kas noteikti jāzin pērkot un gatavojot, kādas receptes, ar ko sākt izprast zivi...

Kā izpildīt vakariņu uzdevumu: zivs* ar dārzeņiem?


*zivs nosaukums - garšīga

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {20}

iokaste

from: [info]iokaste
date: Jun. 7., 2016 - 12:32 pm
#

meitenes noteikti zinās labāk, bet es ieteiktu sākt ar pangasiju. apviļā olā un nedaudz pacep. viss.

Atbildēt | Diskusija


Azamat Bagatov

from: [info]termostats
date: Jun. 8., 2016 - 11:32 am
#

Pangasija taču vispār nav zivs, bet kaut kāda parodija.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


iokaste

from: [info]iokaste
date: Jun. 8., 2016 - 12:37 pm
#

iesācējam der, ja garantēts rezultāts.

Atbildēt | Iepriekšējais


Zilog

from: [info]3_5469mhz
date: Jun. 8., 2016 - 05:04 pm
#

Kāpēc?

Atbildēt | Iepriekšējais


nxn

from: [info]nxn
date: Jun. 7., 2016 - 12:34 pm
#

var sākt ar lasi- citrona sula plus sāls plus pipari un folijā un cepeškrāsnī uz 15-20 min. uz 150 grādiem.

Atbildēt


soul_embraced

from: [info]soul_embraced
date: Jun. 7., 2016 - 12:34 pm
#

Pērkot - skaties, lai acis skaidras, lai žaunas gaišas un smarža baigi neatdod pēc "zivīguma"
Gatavojot, manuprāt, nekā sarežģīta nav. Galvenais, lai ērts štruments tīrīšanai, ass smalks nazis spuru/asaku izņemšanai un jaudīgs nazis sadalei
Garšvielas pēc izvēles un galvenais nepārcept

Atbildēt | Diskusija


perkonos

from: [info]ecna
date: Jun. 7., 2016 - 01:03 pm
#

skaidras acis, gaišas žaunas, ne pārlieku zivīga.

/piefiksēju, paldies!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


rūsganais sprakšķis

from: [info]mufs
date: Jun. 7., 2016 - 01:18 pm
#

nu,tas kāda zivs. Lasim/forelei jāskatās,lai ir sarkana, nevis brūnīga/bēša, bet tas tā,diezvai pirksi veselu zivi (es pērku veselu tieš tapēc,lai redzētu,kāda žauna)
https://www.google.lv/search?q=fresh+salmon&espv=2&biw=1920&bih=995&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwihz-vf15XNAhWjF5oKHQPEBw0Q_AUIBigB#tbm=isch&q=fresh+salmon+gills

Atbildēt | Iepriekšējais


sirdnA

from: [info]sirdna
date: Jun. 7., 2016 - 12:38 pm
#

pērc šprotes. Šprotē ir spēks.

Atbildēt


Inde

from: [info]auksts_entelekt
date: Jun. 7., 2016 - 12:40 pm
#

ņem laša fileju vulgaris. Ņem brinzas/fetas sieru. Paliels sarkanais sīpols. Nedaudz skāba krējuma. Saujiņa vāritu jauno kartupeļu.
Laša fileju liek cepamajā pannā. Fetas sieru saspaida ar dakšiņu, pievieno skābo krējumu un sīki sagrieztu sīpolu.Iegūto krējuma-fetas masu klāj pāri laša filejām vienmērīgā slānī. Blakus uz pannas nober kartupeļus un drusku apšļakasta ar eļļu. Visu liek 180 grādu uzsildītā cepeškrāsnī un cep apmēram 20 min. (gatavības pazīme - fetas sieram izveidojas gaiši brūna garoziņa). Kad gatavs, kartupeļus pārkaisa ar svaigām dillēm.
P.S. Kartupeļiem var pievienot arī citus dārzeņus:)

Atbildēt | Diskusija


tati

from: [info]tati
date: Jun. 7., 2016 - 12:56 pm
#

lasās supperņammīgi... mrrr!
Es arī ieteiktu sākt ar lasi - pat ja mazliet pārcep, zivs treknums un mērčuks smuki nokompensēs. Un nav asaku, kas biedē iesācējus :]

Atbildēt | Iepriekšējais


perkonos

from: [info]ecna
date: Jun. 7., 2016 - 01:03 pm
#

šis tiešām izklausās ļoti labi. Paldies!

Atbildēt | Iepriekšējais


Nikolass A. Dērsingtons

from: [info]kisswithafist
date: Jun. 7., 2016 - 02:26 pm
#

tos lašus nevajag likt kaut kādā folijas laiviņā, lai viss krējums neiztek? vai tieši tā jābūt?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Inde

from: [info]auksts_entelekt
date: Jun. 7., 2016 - 02:33 pm
#

nevajag. Krējums neiztek, jo siers "satur". Vienkārši jājut pareiza siera - krējuma attiecība(s).

Atbildēt | Iepriekšējais


perkonos

from: [info]ecna
date: Jun. 13., 2016 - 01:17 pm
#

Izprovēju - bija tiešām labi!

Tikai nedaudz pārforsēju ar fetas-krējuma attiecību, sanāca biku sāļāk kā es būtu gribējusi.

Dārzeņu sadaļā uz pannas klāt pieliku applaucētus puķkāpostus, vārītus jaunos kartupeļus, burkānu ripiņas (burkānu saldums lieliski kontrastēja) un kabača šķēlīti (visam pāri eļļas šļuka, kripatu sāls, pipari).

ā, pieliku arī svaigu timiānu zivij - iesaku!

Paldies vēlreiz par šo ieteikumu! :)

Atbildēt | Iepriekšējais


puasōns

from: [info]anonymous
date: Jun. 7., 2016 - 12:50 pm
#

http://cooking.nytimes.com/recipes/1016561-slow-roasted-fish-with-mustard-and-dill?action=click&module=Recipebox®ion=all&pgType=recipebox&rank=1

Vietnē ir dučiem labu recepšu. Tikai jāiegaumē, ka temperatūras ir norādītas pēc Fārenheita skalas.

Atbildēt | Diskusija


perkonos

from: [info]ecna
date: Jun. 7., 2016 - 01:08 pm
#

mmm, Paldies!

Atbildēt | Iepriekšējais


zintish

from: [info]zin
date: Jun. 7., 2016 - 03:03 pm
#

man vislabāk patīk karpa, tikai te ķēpas mazliet vairāk- notīra zivi, iemērc uz kādu stundu stiprā melnās tējās uzlējumā (esmu dzirdējusi, ka tas noņemot dūņu piegaršu), ierīvē ar citron, uzber sāli un piparus, tad liek vēderā vai nu rīvētu sieru ar papriku, majonēzi, sīpoliem un ķiplokiem, vai nu sviestu, citronu un svaigus garšaugus. ievīsta follijā un cepj cepeškrāsnī.

Atbildēt


ANNA + АИИА

from: [info]nenoteiksme
date: Jun. 7., 2016 - 04:41 pm
#

Sāc ar šubu. :P

Atbildēt


porcelāna lellīte

from: [info]neraate
date: Jun. 9., 2016 - 08:44 pm
#

diezgan vienkārši ir olās un miltos panēt reņģītes. tas ar nosacījumu, ka neriebjas ķidāties
vēl ļoti garšīgi ir panēt buti vai āti, arī tāpat. bet tas ar nosacījumu, ka ir pieejamas svaigas.

es visas cepeškrāsnī taisu ar citronu un garšvielām - parasti sāli, pipariem un kādas citas ja ir noskaņojums. bet ir gardēži, kas uzskata, ka sīpoli, ķiploki un citrons maitā zivs zivīguma garšu, bet tā kā man zivīgums negaršo, man patīk ar citronu, jo svaigi un viegli.

karpa cepeškrāsnī ir ļooti garšīga ar majonēzi un ķiplokiem, esmu taisījusi pēc internetā atrodamām receptēm, bet tas bija sen un precīzi neatceros

grillēšanai pietiek ar zvīņu nokasīšanu, pārlej ar citrona sulu, pārkaisa ar sāli un vēderā ieliek citrona šķēles

garšīgi un diezgan vienkārši ir mazsālīt lasi vai foreli, bet visgaršīgāka ir mazsālīta vimba, bet to laikam tikai tirgū vai pie makšķerniekiem var dabūt. un tad to mazsālīto tālāk var suši vai maizītēs vai gatavot.
ja es pērku veselu lasi vai foreli, es notīru, izfilēju (man nesanāk smuki, bet gan jau ar laiku), pusi cepu cepeškrāsnī, otru fileju mazsālu, bet galvu, spuras un visu kas palicis klāt mugurkaulam vai nu uzreiz izvāru zivju buljonā (+selerija, +burkāns, + vesels sīpols ar miziņu krāsai, + pētersīļa vai diļļu kāts) vai sasaldēju un vēlāk vāru zupā. līdz ar to sanāk vismaz 3 zivs ēdienreizes. ja paliek pāri ceptā zivs, to var otrā dienā salātos vai uz maizītes

Atbildēt