pajautaa

ZIVIS

« previous entry | next entry »
Jun. 7., 2016 | 12:24 pm
music: Baltā Haizivs
posted by: ecna in pajautaa

Ja nu ir kāda ēdienu pozīcija, kurā es tiešām esmu nulle, tad tā ir ar virsrakstu "zivis".

Iesakiet, lūdzu, ar ko lai absolūts nepraša sāk?

Knifi, kas noteikti jāzin pērkot un gatavojot, kādas receptes, ar ko sākt izprast zivi...

Kā izpildīt vakariņu uzdevumu: zivs* ar dārzeņiem?


*zivs nosaukums - garšīga

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {20}

Inde

from: [info]auksts_entelekt
date: Jun. 7., 2016 - 12:40 pm
#

ņem laša fileju vulgaris. Ņem brinzas/fetas sieru. Paliels sarkanais sīpols. Nedaudz skāba krējuma. Saujiņa vāritu jauno kartupeļu.
Laša fileju liek cepamajā pannā. Fetas sieru saspaida ar dakšiņu, pievieno skābo krējumu un sīki sagrieztu sīpolu.Iegūto krējuma-fetas masu klāj pāri laša filejām vienmērīgā slānī. Blakus uz pannas nober kartupeļus un drusku apšļakasta ar eļļu. Visu liek 180 grādu uzsildītā cepeškrāsnī un cep apmēram 20 min. (gatavības pazīme - fetas sieram izveidojas gaiši brūna garoziņa). Kad gatavs, kartupeļus pārkaisa ar svaigām dillēm.
P.S. Kartupeļiem var pievienot arī citus dārzeņus:)

Atbildēt | Diskusija


tati

from: [info]tati
date: Jun. 7., 2016 - 12:56 pm
#

lasās supperņammīgi... mrrr!
Es arī ieteiktu sākt ar lasi - pat ja mazliet pārcep, zivs treknums un mērčuks smuki nokompensēs. Un nav asaku, kas biedē iesācējus :]

Atbildēt | Iepriekšējais


perkonos

from: [info]ecna
date: Jun. 7., 2016 - 01:03 pm
#

šis tiešām izklausās ļoti labi. Paldies!

Atbildēt | Iepriekšējais


Nikolass A. Dērsingtons

from: [info]kisswithafist
date: Jun. 7., 2016 - 02:26 pm
#

tos lašus nevajag likt kaut kādā folijas laiviņā, lai viss krējums neiztek? vai tieši tā jābūt?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Inde

from: [info]auksts_entelekt
date: Jun. 7., 2016 - 02:33 pm
#

nevajag. Krējums neiztek, jo siers "satur". Vienkārši jājut pareiza siera - krējuma attiecība(s).

Atbildēt | Iepriekšējais


perkonos

from: [info]ecna
date: Jun. 13., 2016 - 01:17 pm
#

Izprovēju - bija tiešām labi!

Tikai nedaudz pārforsēju ar fetas-krējuma attiecību, sanāca biku sāļāk kā es būtu gribējusi.

Dārzeņu sadaļā uz pannas klāt pieliku applaucētus puķkāpostus, vārītus jaunos kartupeļus, burkānu ripiņas (burkānu saldums lieliski kontrastēja) un kabača šķēlīti (visam pāri eļļas šļuka, kripatu sāls, pipari).

ā, pieliku arī svaigu timiānu zivij - iesaku!

Paldies vēlreiz par šo ieteikumu! :)

Atbildēt | Iepriekšējais