pajautaa

ZIVIS

« previous entry | next entry »
Jun. 7., 2016 | 12:24 pm
music: Baltā Haizivs
posted by: ecna in pajautaa

Ja nu ir kāda ēdienu pozīcija, kurā es tiešām esmu nulle, tad tā ir ar virsrakstu "zivis".

Iesakiet, lūdzu, ar ko lai absolūts nepraša sāk?

Knifi, kas noteikti jāzin pērkot un gatavojot, kādas receptes, ar ko sākt izprast zivi...

Kā izpildīt vakariņu uzdevumu: zivs* ar dārzeņiem?


*zivs nosaukums - garšīga

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {20}

porcelāna lellīte

from: [info]neraate
date: Jun. 9., 2016 - 08:44 pm
#

diezgan vienkārši ir olās un miltos panēt reņģītes. tas ar nosacījumu, ka neriebjas ķidāties
vēl ļoti garšīgi ir panēt buti vai āti, arī tāpat. bet tas ar nosacījumu, ka ir pieejamas svaigas.

es visas cepeškrāsnī taisu ar citronu un garšvielām - parasti sāli, pipariem un kādas citas ja ir noskaņojums. bet ir gardēži, kas uzskata, ka sīpoli, ķiploki un citrons maitā zivs zivīguma garšu, bet tā kā man zivīgums negaršo, man patīk ar citronu, jo svaigi un viegli.

karpa cepeškrāsnī ir ļooti garšīga ar majonēzi un ķiplokiem, esmu taisījusi pēc internetā atrodamām receptēm, bet tas bija sen un precīzi neatceros

grillēšanai pietiek ar zvīņu nokasīšanu, pārlej ar citrona sulu, pārkaisa ar sāli un vēderā ieliek citrona šķēles

garšīgi un diezgan vienkārši ir mazsālīt lasi vai foreli, bet visgaršīgāka ir mazsālīta vimba, bet to laikam tikai tirgū vai pie makšķerniekiem var dabūt. un tad to mazsālīto tālāk var suši vai maizītēs vai gatavot.
ja es pērku veselu lasi vai foreli, es notīru, izfilēju (man nesanāk smuki, bet gan jau ar laiku), pusi cepu cepeškrāsnī, otru fileju mazsālu, bet galvu, spuras un visu kas palicis klāt mugurkaulam vai nu uzreiz izvāru zivju buljonā (+selerija, +burkāns, + vesels sīpols ar miziņu krāsai, + pētersīļa vai diļļu kāts) vai sasaldēju un vēlāk vāru zupā. līdz ar to sanāk vismaz 3 zivs ēdienreizes. ja paliek pāri ceptā zivs, to var otrā dienā salātos vai uz maizītes

Atbildēt