pajautaa

darba meklēšanas process, apjukums.

« previous entry | next entry »
Sep. 26., 2011 | 12:08 pm
posted by: krampis in pajautaa

Kā lai uzraksta patiešām labu motivācijas vēstuli? Kā lai tur ieliek iekšā dvēseli,lai darba devējs saprot,ka esmu patiešām motivēta darbam. Līdzšinējā pieredze nav diez cik laba, laikam, ja jau darba man vēl nav :D

Jautājuma otra daļa, kā norit jūsu darba meklēšanas process? Jūs sūtat tikai e-pastus, zvanat, personiski ierodaties un izdalāt savu cv un motivācijas vēstuli?

Man darba meklēšanas process patiesībā ir tumša bilde, bet man ļoti vajag palīdzību!!

Liels paldies

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {37}

sirdnA

from: [info]sirdna
date: Sep. 26., 2011 - 12:24 pm
#

"Kā lai uzraksta patiešām labu motivācijas vēstuli? "

Izvairies no galīgām muļķībām un raksti gramatiski puslīdz pareizi, viss. Tāpat tās vēstules neviens nelasa. Tas ir, uzmet aci, vai tāda vispār ir, bet nevienam nav ne mazākās intereses par tavu vēstuli, tevi vai jebko, kas ar tevi saistīts.

"kā norit jūsu darba meklēšanas process? Jūs sūtat tikai e-pastus, zvanat, personiski ierodaties un izdalāt savu cv un motivācijas vēstuli? " Jā, jā, jā, jā. Plus vēl izkratām radus, draugus, paziņas un pieprasām, lai viņi izkrata savus radus, draugus, paziņas, vai kaut kur kaut kam nav vajadzīgs tāds zelta gabals, kā tu.

Atbildēt | Diskusija


krampis

from: [info]krampis
date: Sep. 26., 2011 - 12:29 pm
#

nu tad nafig tas motivācijas vēstules vispār ir vajadzīgas? lai kāds paskatās,ka es māku gramatiski puslīdz pareizi pierakstīt pilnu lapu ar to, kāds es zelta gabals.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


sirdnA

from: [info]sirdna
date: Sep. 26., 2011 - 12:40 pm
#

Un kāpēc gan ne? Tas nozīmēs, ka tu spēj:

a) sakarīgi izteikt savas domas, kas, stapr citu, ir nepieciešams, ja tu domā strādāt uzņēmumā, kur bez tevis ir vēl kāds dzīvs cilvēks;
b)uzvesties kā civilizēta persona un profesionālis, un darīt tā, kā vajadzīgs un to, kas vajadzīgs, nevis tā un to, kas tavā alternatīvi radošajā prātā tobrīd ir ieskrējis.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


krampis

from: [info]krampis
date: Sep. 26., 2011 - 12:45 pm
#

sakarīgs arguments.

Atbildēt | Iepriekšējais


Не бывает атеистов в окопах под огнём

from: [info]dunkelheit
date: Sep. 26., 2011 - 12:42 pm
#

kā kurš darba devējs. Man te ir viens mājās, kurš izlasa visu no A-Z un pietam, ņem vērā hobijus, ne tikai darba pieredzi un motivāciju

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


nxn

from: [info]nxn
date: Sep. 26., 2011 - 12:47 pm
#

piekrītu. tās vēstules lasa!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


sirdnA

from: [info]sirdna
date: Sep. 26., 2011 - 12:52 pm
#

zvēri...

nu, tad jārunā par kaut kādu statistiku. Vismaz manas neviens nav lasījis, tas skaidrs.

Atbildēt | Iepriekšējais


Zilog

from: [info]3_5469mhz
date: Sep. 26., 2011 - 12:53 pm
#

Tā, šitam čalim patīk krāt mašīnu modelīšus. Drošvien hujovijs grāmatvedis :D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Не бывает атеистов в окопах под огнём

from: [info]dunkelheit
date: Sep. 26., 2011 - 01:04 pm
#

ne viens ne otrs, es pat teiktu- darbinieku bieds :))

Atbildēt | Iepriekšējais


Mis Ciba 2006.

from: [info]laukuroze
date: Sep. 27., 2011 - 10:48 am
#

Aļausiet piebilst, ka lasa gan motivācijas vēstules. Jo tieši tur, neskatoties uz to gramatisko pareizību un loģiskiem teikumiem, cilvēks var sarakstīt visu to, kas neietilpinās CV

Atbildēt | Iepriekšējais


Viņa Gaišība

from: [info]kautskis
date: Sep. 26., 2011 - 12:31 pm
#

Pirmkārt, "motivācija" jēdzienā "motivācijas vēstule" nenozīmē -- kāpēc es esmu motivēta darbam, bet gan -- kāda jums būtu motivācija mani pieņemt. Tev ir jāstāsta nevis "man ļoti vajag darbu, vai jūs varētu iedot darbu", bet gan tas, ko uzņēmums iegūs, tevi pieņemot darbā.

Ir taču kaut kāds iemesls, kāpēc tu vēlies tieši to darbu. Nu lūk, tad tas tur ir jāizceļ. Varbūt iepriekšējā darba pieredze atbilst tam darbam, varbūt izglītība. Tas, ka tu esi motivēta un gribi strādāt, ir pašsaprotami, ņemot vērā, kāds ir pašreizējais bezdarba līmenis. Kas tev vēl ir bez tās motivācijas -- lūk, kas jāpastāsta.

Otrkārt, darba sludinājumos ir skaidri norādīts, kā uz viņiem pieteikties. Ja rakstīts -- sūtiet epastu -- tad aizsūti e-pastu, no puslīdz pieklājīga paskata adreses, ar īsu pavadvēstuli paša epasta tekstā un visām vajadzīgajām lietām -- cv, motivācijas vēstuli un ko tur viņi vēl prasa -- pielikumā. Ja rakstīts, zvaniet -- zvani. Ja rakstīts, ierasties tad un tad tur un tur -- ej.

Atbildēt | Diskusija


krampis

from: [info]krampis
date: Sep. 26., 2011 - 12:50 pm
#

vienīgais iemesls kāpēc man vajag darbu, un nevis tādu,kādu es gribētu, bet vispār principā jebkādu darbu, ir nauda. Lai es tiktu līdz darbam,ko vēlos, ir ar kaut ko jāsāk, man līdzšim šķiet,ka man īsti nepadodas uzsākt. K ko es daru nepareizi, iespējams,ka manas motivācijas vēstules tiešām sauc pēc - ev man vajag darbu, nevis - es jums no savas puses varu piedāvāt to un šito. Bet ko gan es varu piedāvāt - vai atbildīgs un motivēts darbinieks skaitās, tas jau ir par maz,cik nu mana saprašana stiepjās. KO es no sevis varu piedāvāt apģērbu veikalam, pārdevējas vakancei, ja man nav īsti pieredzes pārdošanā? Preču pārdošanas pieaugumu? To jau es nevaru garantēt, iespējams manī absolūti nav nekāda pārdevējas gēna, BET, es gribu izmēģināt. Sāpīgākais jautājums man un droši arī citiem ir tas,kur lai rauj pieredzi,cilvēks,kuram nav īsti pieredzes. Šķiet,ka neviens nav īsti ieinteresēts kādu apmācīt, vajag tikai gatavu produktu. tāds apburtais loks sanāk.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Sep. 26., 2011 - 01:02 pm
#

Ja nav pieredzes, tad vari uzsvērt, ka esi gatava mācīties un apgūt tieši konkrētajam uzņēmumam vajadzīgās iemaņas un stilu, tb, ar Tevi nebūs tā, ka priekšnieks saka: "Darīsim šitā", bet Tu sāc bubināt, ka "tā jau neviens nedara, iepriekšējā uzņēmumā bija pavisam citādi". Katrā ziņā šis ir variants, kā defektu pārvērst par efektu :)

Atbildēt | Iepriekšējais


honeybee

from: [info]honeybee
date: Sep. 26., 2011 - 01:03 pm
#

Nu mēģini mok kautkā cilvēcīgi izstāstīt, kas tu par cilvēku esi un kā prognozē savu darbu tur. Un raksti tā, it kā runātu ar to cilvēku (t.i., lai viegli lasās)

Nu tipa

"Labdien! Atsaucos uz Jūsu darba piedāvājumu šmotku pārdevējas darbam t/c Ūberunis. Esmu pārliecināta, ka galvenais šmotku pārdošanā ir profesionāla attieksme pret ikvienu pircēju, piedāvājot drēbes, kas ir piemērotas tieši viņa stilam un, galvenais, izmēram, lieliska spēja operatīvi un draudzīgi atrisināt problēmsituācijas un prasme radīt vēlmi atgriezties šajā veikalā. Man piemīt laba un demokrātiska stila izjūta, esmu draudzīga un iejūtīga (vai: atraktīva un optimistiska, piem.,), spēju saglabāt pozitīvu attieksmi līdz garas darba dienas beigām.
Līdz šim esmu (darījusi to un to, kas pierāda/korelē ar to, ko esmu pateikusi). Lai sāktu darbu, man būtu nepieciešams apgūt (kases aparātu, izmēru noteikšanu un tādas figņas).
Darbu varu sākt no xx. datuma.

Paldies par laiku, ko veltījāt manai kandidatūrai!

Ar cieņu, krampis."

//sez cilvēks, kas nekad mūžā neko tādu nav rakstījis, tā ka espat nezinu, cik adekvāti :D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


krampis

from: [info]krampis
date: Sep. 26., 2011 - 01:22 pm
#

sanāca daudz labāk nekā es būtu uzrakstījusi ;)

Atbildēt | Iepriekšējais


nxn

from: [info]nxn
date: Sep. 26., 2011 - 01:03 pm
#

ja tev nav pārdošanas pieredzes, varbūt tev ir pieredze cita veida darbā ar klientiem vai cilvēkiem, varbūt kkāda puslīdz piemērota izglītība :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


krampis

from: [info]krampis
date: Sep. 26., 2011 - 01:27 pm
#

man ir puspabeigta augstākā izglītība politoloģijā (jāuzraksta diplomdarbs) bet tas ir fuflo,mani tā sfēra neinteresē un cik daudz maz esmu sūtijusi cv uz sev piemērotām vakancēm, atbildes ir bijušas, diemžēl, bla bla, bet paturēsim jūsu cv savā redzeslokā. pēdējā laikā skatos uz jebkādiem darba piedāvājumiem, lai man būtu k kādi iztikas līdzekļi, uz kuru bāzes attīstīt savas iegribas izglītoties kādā noderīgākā sfērā :) pieredze ar cilvēkiem man ir, esmu strādājusi aktīvā tūrisma centrā, vadījusi atrakcijas cilvēkiem, gājusi ar grupām gidot, bet šķiet,ka vienkārši neprotu pasniegt to visu gana labi. vai ari priekšā ir gana daudz kandidātu,kuriem ir labāki papīri kā man, man viņi ir tādi niecīgi,pieredzīte tāda maziņa,plus jau kādu laiciņu neesmu nekur strādājusi,līdz ar to šķiet, ka visas prasmes ir aizgājušas pa skuju taku.

Atbildēt | Iepriekšējais


Agnese

from: [info]magic_raddish
date: Sep. 26., 2011 - 01:06 pm
#

diemžēl uz pārdeveja amatiem piesakās arī cilvēki ar augstākajām izglītībām un darba pieredzēm, jo nav vajadzīgi savā lauciņā.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


krampis

from: [info]krampis
date: Sep. 26., 2011 - 01:28 pm
#

tieši mans gadījums,man tā gribētos domāt. visi nevar būt labi tajā jomā,kuru nu izvēlējušies studēt, pierādījās,ka es neesmu īsti laba politoloģijā un pētījumu veikšana nav tas, kas mani nenormāli aizrauj, tāpēc meklēju darbu,kas man sniegtu ienākumus, uz kuru bāzes es varētu attīstīties tālāk, mācīties kaut ko sabiedrībai un sev noderīgu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Agnese

from: [info]magic_raddish
date: Sep. 26., 2011 - 02:04 pm
#

viss jādara pacietīgi, 100 cv aizsūtīsi, pāris atbildēs, cilvēki tagad ilgi meklē darbu, nenokar degunu, un izmanto laiku, lai darītu ko foršu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


krampis

from: [info]krampis
date: Sep. 26., 2011 - 02:15 pm
#

pacietība nav mans otrais vārds, bet es mācos.

Atbildēt | Iepriekšējais


Puce

from: [info]puce
date: Sep. 26., 2011 - 01:14 pm
#

Dasrba devējam nav jārisina TAVAS problēmas. Viņam pietiek pašam savas, tāpēc jau viņš meklē darbinieku, kurš tās palīdzētu atrisināt. T'dēl no orientācijas, ka "man vajag darbu, lai nopelnītu naudu" pārslēdzies uz "jums vajag mani, lai es palīdzētu atrisināt/izdarīt/sasniegt to un to un to."

Atbildēt | Iepriekšējais


nausee

from: [info]nausee
date: Sep. 26., 2011 - 07:19 pm
#

Jā, ja vēlies pārdevējas darbu, uzsver, ka patīk strādāt ar cilvēkiem, labi saproties ar viņiem, esi komunikabla un laipna saskarsmē; kā arī - kā jau te minēja, ka esi gatava mācīties un apgūt jaunas iemaņas.

Atbildēt | Iepriekšējais


nxn

from: [info]nxn
date: Sep. 26., 2011 - 12:47 pm
#

plus vēstulē iesaku uzsvērt, ka tev ir pieredze/zināšanas tieši tajās jomās, kas sludinājumā vai kur nu tur prasītas, jo acīmraugot tas ir ddevējam galvenais.
neraksti garu vēstuli, līdz 1 nepilnai lapai ir pilnīgi pietiekami.
neatsaucies uz CV (tipa "kā CV redzams..."), abiem dokumentiem jābūt atsevišķi lasāmiem, bet neatkārtojies veseliem CV teikumiem :)

es gribu oponēt sirdna- motivācijas vēstules lasa. nelasa tikai tajos gadījumos, ja ir dikti garas vai Briesmīgi uzrakstītas (tipa šausmīgs fonts, haotiska vai dikti aplam noformēta (nu tur bez normālam rindkopām, bez atkāpem un tml.))

neaizmirsti smuku ievadiņu- pieklājīga sasveicināšanās, kas es esmu, uz kādu amatu pretendēju. nu bet tās jau elementaras lietas. it kā :)

Atbildēt | Diskusija


krampis

from: [info]krampis
date: Sep. 26., 2011 - 12:53 pm
#

man pašai šķiet, ka elementāras lietas tiešām esmu apguvusi,lietišķa sarakste man nav sveša, bet šķiet,ka kaut ko es tur rakstu ne tā. Kādreiz man likās, ka protu rakstīt, bet ar katru neatbildētu darba pieteikumu,mana pārliecība sarūk. Jā varbūt es no visas sirds un dvēseles negribu strādāt kādu no tiem darbiem, kuriem sūtu cv un pieteikuma vēstules, bet naudiņu ta vajag? IR jādara arī lietas,kas īsti nepatīk. Nez. Darba iegūšanas jomā jūtos kā lose,protams laiki ir tādi kādi viņi ir, bet nu TIK slikti jau ar nav. Uzskatu,ka esmu sakarīgs cilvēks, sakarīgus cilvēkus vienmēr vajag, bet kaut kas laikam tomēr man pieklibo.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]citronz
date: Sep. 26., 2011 - 03:16 pm
#

Ja Tev liekas, ka kaut kas ir ne tā, bet neredzi kas, - aizsūti to vēstuli kādam neitrālam cilvēkam pārlasīt. Skats no malas var sniegt kādus ieteikumus.

Atbildēt | Iepriekšējais


krampis

from: [info]krampis
date: Sep. 26., 2011 - 01:34 pm
#

lab es aizeju atrunās, lielos princips man ir skaidrs,ko esmu darījusi nepareizi. jāpārorientējas uz - jums vajag mani, nevis man ļoti vajag jūs.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]tajnosti
date: Sep. 26., 2011 - 03:59 pm
#

No savas pieredzes, reiz, kad aptuveni pusgadu biju bez darba un pārtiku no arvien sarūkoša pabalsta, ieņēmu pozīciju, ka dzīvošu pieticīgāk par pieticīgu, bet dikti priecāšos, ja gadīsies kaut vai kāds gabaldarbs. Sarakstīju CV, ar bildi, tādā gandrīz sarunvalodas stilā, bet to sūtīju tikai oficiālajiem. Atbildes nekādas. Nav pasaules gals. Sāku izskatīt auklīšu darbus, nevarētu teikt, ka ar lielu aizrautību, pat norādīju, tā un tā, varu darīt to un to, bet visam ir robežas. Vēl paskatījos apkopējas darbus, arī nav pasaules gals un uz mūžu nav ne tik, bet, ja radošā uzņēmumā, pat interesanti. Galvenais, tobrīd atteicos no jebkāda stresa. Mēnesis, nevienas atbildes, vēljoprojām, pēc tam piepeši zvans, cilvēks izvēlējās tieši mani no ļoti daudziem, attieksme cilvēcīga, laipna, saprotoša. Maksāja maz, samierinājos, ar domu- tāds periods. Pēc diviem mēnešiem tiku pieņemta darbā, kuru sen vēlējos, blakus mājām. Attieksme neiecietīga, stress un tā, bet izaugsmes iespējas. Un, nekad sev nesaku, ka tā tagad ir vienīgā iespēja, vai, ka ir tikai okei vai tikai galīgi garām. Par garo penteri atvainošanās. Veiksmes vēlot! Būs labi.

Atbildēt | Iepriekšējais


Ilse Kahrklis

from: [info]ld
date: Sep. 26., 2011 - 05:57 pm
#

pirms dažiem gadiem man bija līdzīga nostāja Tev - vajag darbu, lai nenomirtu badā un dzejot tādā stāvoklī motivācijas vēstules man nesanāk. jāsaprot, ka atteikums nav jāuztver personīgi. jāsaprot, ka personāļi negrib ik mēnesi krāmēties ar 300+ pieteikumu izskatīšanu uz atkal to pašu vietu. tāpēc jāiemācas ieinteresēt darbadevējs un pārliecināt, ka būsi ilgtermiņa spēlētājs. protams tās ir muļķības, bet tāda nu ir tā spēle un tādi ir tās noteikumi.
iedomājies sevi potenciālā darba devēja ādā un pafantazē kādu darbinieku viņš varētu gribēt un tad nospēlē šo darbinieku vēstulē un klātienē.

man gan arī jāsaka, ka izrāviena darbavietas ieguvu caur paziņu paziņu paziņām.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


krampis

from: [info]krampis
date: Sep. 26., 2011 - 07:10 pm
#

jā,nesena situācija, zvana labs draugs un saka, tur un tur meklē sekretāri/lietvedi, vai gribi to darīt? es saku,jā protams, viņš saka, iedošu viņiem tavu kontaktu, tad viņi tev zvanīs, es ok, viss skaidrs. un nedēļa jau gandrīz riņķi - neviens nezvana - bad aura or what?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Ilse Kahrklis

from: [info]ld
date: Sep. 26., 2011 - 07:24 pm
#

piezvani pati!
cilvēki mēdz aizmirst vai pazaudēt numurus. esmu strādājusi dažādās firmās, bet visās ir bijusi kopīga iezīme - ja nestāvi klāt un ar savu klātbūtni neatgādini, tad uz atbildi būs ilgi jāgaida un visdrīzāk kāds pasteigsies priekšā trāpoties īstajā laikā, īstajā vietā.

es reiz vienu labu darbu dabūju, jo piekritu personālšefam iet līdz pīpēt :) parunājāmies neformālā gaisotnē un ejot atpakaļ uz biroju teica, ka ieteiks mani tam un tam, jo es esot sakarīgs cilvēks. īstā intervija tā arī nenotika, darbu - ieguvu, jo ieteikums bija no personālšefa.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]nanochkine
date: Sep. 26., 2011 - 06:35 pm
#

palasīju komentārus. krampi, tev vajag no sākuma saprast ko īsti dzīvē gribi. ja studē to, kas nepatīk un gribi pretendēt uz darbu, kas arī visticamāk nepatīk, tad sanāks liels, liels aplauziens. nezinu, cik tev gadu, bet sāc ar kaut ko. pārdevējas darbam neko lielu nevajag, kases aparētu apgūsi nedēļas laikā, bet piedomā pie tā, ko tu dzīvē gribi.

Atbildēt | Diskusija


krampis

from: [info]krampis
date: Sep. 26., 2011 - 07:08 pm
#

tu esi ļoti skaidri uztvērusi domu, es studēju to,kas man nepatika un nepatīk, un arī īsti nezinu,kāds tad ir tas darbs,kas man varētu patikt. bet taisnību tu saki un arī citi saka, ir jāsāk ar kaut ko, tikai tie kaut kādi darbi mani neņem pretim, acīmredzami nepareiza pieeja procesam. vai arī man vienkārši ir slikta aura :D ar pozitīvu skatu uz dzīvi gan es arī neizceļos, reizēm sanāk labāk saņemties, bet ir dienas un nedēļas,kad vienkārši noskaņojums ir zem jebkādas kritikas.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]nanochkine
date: Sep. 26., 2011 - 08:03 pm
#

nu, kaut kas taču dzīvē ir, kas patīk?? paprasi sirdij. noteikti ir kāda tēma, kas tev patīk, par kuru tu sapņo? un nedomā par to, ka nemācēsi etc. no sākuma būs jāstrādā visādi darbi, lai iemācītos vienkārši cienīt darbu, bet būs vieglāk, ja zināsi, uz ko ej.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]au_ra
date: Sep. 26., 2011 - 10:47 pm
#

Man karoč ir melnraksts kur es pamainu tikai formu nosaukumus kur pretendēju un mani aicina diezgan bieži, kad es izdomājos meklēt jaunu darbu!

Atbildēt | Diskusija


krampis

from: [info]krampis
date: Sep. 26., 2011 - 11:20 pm
#

tev iespējams ir labs cv materiāls, Pieredze :) varbūt tajā ir tas sāls biežajos uzaicinājumos :)

Atbildēt | Iepriekšējais


asns

from: [info]ho_tai
date: Sep. 27., 2011 - 01:30 pm
#

Baigi atkarīgs no darbībasjomas, bet esmu dzirdējusi, ka nekaunība ( vai pašpārliecinātība, ambīcijas) atmaksājas. izraugies kompāniju, sapucējies un uzdrukā labā kvalitātē savus dokumentus. Ierodies un pasaki, ka labprāt atstātu savus kontaktus.

Atbildēt