rūsganais sprakšķis

rūsganais sprakšķis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
izleca raksts par glikozes revolūciju, tur komentē dietoloģe or smth un cita starpā ideāli, ja nedēļas laikā varam iekļaut ēdienkartē padsmit dažādus dāarzeņus

es nosaukt padsmit dārzeņus knapi varu, kur nu vēl iekļaut ēdienkartē. es tāda viena neizdevusies? kādi ir jūsu to go dārzeņi?

Man parasti mājās ir:
brukāni
ķirbis
kāposti
pastinaki
fenhelis (tas skaitās dārzenis vispār?)

no svaigiem tas arī viss

vēl saldēti brokoļi, kaut kāds parastais dārzeņu mix, āzijas dārzeņu mix un edamame pupiņas. un spināti, kas arīt taču nav dārzeņi.

nu, un tomāti, paprika

kartupeļi noteikti, ka neskaitās

apzinos, ka man nav nekādi kāļi un kolrābji, jo nezinu, ko ar tiem iesākt, vai cukini, kas man liekas price/performance nederīgi

bet ko es vēl laižu garām?
  • Klāt pie Tevis nosauktajiem man vienmēr mājās ir arī biete, trīs dažādos variantos, un saldais kartupelis.
    • A, vēl saldēti spargeļi.
      • sparģeļus es nemāku.

        kā Tu viņus?
        • Mēs jau te sparģeļu zeme:) Kad ir sezona, tad pērkam svaigus. Baltos mizo un vāra sālsūdenī ar bikucīti sviesta. Zaļos cepu cepeškrāsnī ar bekonu un parmezānu. Var arī uz pannas, suminot sviestā un apberot ar panējumu.
          Pērkot saldētus, viss tas pats, tikai nav jāmizo:)
          • kad ir sezona, es nemāku viņus nopirkt

            saldētie nav pārauguši?
            • Tur jau nav ko nemācēt:) Sparģeļiem jābūt stingriem un ne ne pārāk resniem. Baltiem vislabākais izmērs ir resns vīrieša pirkstsa diametrs, zaļiem sievietes pirks. Zaļos nav jāmizo, tik jānogriež cietā pamatne.
              Saldētos pērku Lidl, viss ideāli.
    • pareizi, biete
      'man vīrs neēd, tad es sev tikai reizēm nopērku gatavas vārītas.
  • man ir kabači, un brokoļi. Un tad burkāni, kartuleļi, ķiploki un sīpoli. Tīri tehniski tomāts ir auglis.
    • ā, nu ķip un sīp man, protams, arī ir.
  • dārzenis ir kulinārijas izdomājums ar izplūdušu definīciju.
    kas vainas kartupelim?

    manā realitātē ideāli iekļaut 30 dažādus augus (dažādi augi - dašādas šķiedrvielas) ēdienkartē. skaitās arī garšvielas, graudaugi (pilngraudu), ogas un augļī, arī kafija. iespējams arī zāļu tējas.
  • kāļi un rāceņi, uz cepešpannas un sutināt

    no kolrābjiem rīvētu salāti


    bet virtuves ķēniņš rutks sīvais, sarīvēts sīki, var ar burkānu, pievieno sāli un kapātus lokus - labākais ēdiens ever
    • un skābo krējumu kas protams nav dārzenis
      • vāritus kāpeļus ar katletēm var piedevās;-) rutks dominēs
    • njā, man laikam nepatīk viņu garša, lai gan zinu, ka bērnībā kāļus ēdu
      • negribu neko uzpiest īpaši viedokli

        mums garšo tas, ko mēs ēdam ...un jo vairāk edam jo garšo


        padomā, aziāts, pirmo reizi sastopas ar sautētiem, nedod dievs štovētiem kāpostiem

        pat mēs duravas veram ciet kad kāposti štovējas
        • pierunāji, pamēģināšu atkal kaut kad
  • paskaitīsim - gurķi, kukurūza, salātlapas, kāposts, burkāns, sīpols, kartupelis (neko negribu dzirdēt, nesaprotu, kas tas par naidu pret kartupeļiem), paprika, citreiz pupiņas, puķkāposti un brokoļi. vasarā klāt nāktu tomāts, bet ziemā tas garšo pēc tapetes. lai būtu "ideāli", nāktos iespringt.
    • sagriez, apber ar sāli un cukuru obligāti un pagaidi 5 minutes, tad pieņem lēmumu atkārtoti
    • es esmu tomātu addict, ziemā izlīdzos vai nu ar dzeltenajiem ķirštomātiem vai ar Getliņu dzeltenajiem - mums mazveikaliņā ap stūri tirgo tos, kas nestandarta, pa adekvātu cenu
      • Atklāju ambroziju maisījumu - lielos gabalos sagriezti miltaini tomāti (vislabāk tumši brūnie), zaļās olīvas ar kauliņiem, viss nedaudz apšpricēts ar olīveļļu un pārbērts ar melno sāli. Melnā sāls obligāti.
  • Šitie parasti zaļumus un garšaugus ieskaita pie dārzeņiem. Un visādus pākšaugus
    Man noteikti nav padsmit dažādi katru nedēļu
  • (ar kāli dara to pašu, ko ar kartupeli, ļoti jauki sanāk, kad abus samiksē, vai pat piemet trešo - selerijas sakni. Ķimenes, kumins, ķiploks pa virsu un - mmmm)
    • tas ir vārīt visus kopā jeb cepeškrāsnī?
      • Var gan, gan. Es biežāk vāru. Ja pārvāru, saspaidu biezenī (ar pieceptiem sīpoliem klāt).
  • Varu pamēģināt uzskaitīt, kādus dārzeņus es ēdu (vismaz reizi pēdējā gada laikā):

    kartupeļi, saldie kartupeļi (malanga), burkāni, ķirbji, gurķi, tomāti, bietes, kolrābji, kabači, sviesta pupiņas, cūkpupas, sojas pupiņas, zaļie zirnīši, sparģeļi, dilles, redīsi, čili pipari, saldie pipari, okra (bindi), karela, puķkāposti, sīpoli, ķiploki, lociņi, pētersīļi, baklažāni, kāposti, brokoļi, Briseles kāposti, ķīniešu kāposti
  • Redīsi. Garie, baltie, kas ir maigāki, vai mazie, sarkanie, drusku ņiprāki. Vienkārši sagriezti ar drusciņu sāls.
    Cosberg salāts.
    Jaunie, baltie kabacīši, kad parādīsies ar atlaidēm, viegli apcepti ripiņās uz pannas.
    Kālis pie zupām, jo cept krāsnī slinkums.
  • Padsmit veidi, kā pagatavot kartupeļus, neskaitās?
  • brokolis
    puķkāposts
    briseles kāposti
    burkāni
    selerijas sakne
    selerijas kāti
    kartupeļi
    kabači vai cukini
    lapu salāti, rukola, spināti, loki, dilles
    gurķis
    tomāts
    redīsi
    puravi
    bietes
    paprika
    zaļie zirnīši un kukurūza, bet šie konservēti
    ķirbis
    kālis
    kolrābis
    pastinaks
    rutks


    Apmēram 2/3 no šeit uzskaitītā vienmēr ir mājās, pārējā 1/3 rotācijas kārtībā - diezgan daudz, izrādās, lietojam.
    Bet attaisnojumam - es ņemu gan brokastis, gan pusdienas uz darbu līdzi, tad tā arī sanāk. Ēdot pasūtītu ēdienu vai ārpus mājas/biroja, gan jau, ka būtu pavisam cits skats.
    • jā, piemirsu briseles k un seleriju, to man vīrs neēd, arī sel kātus un puravus, tos tad es ik pa laikam vienītī

      kā Tu ēd kolrābi un rutku>?
      • teiksim kolrābim es vispār nesaprotu problēmu - nomizo un ēd tāpat. Mums šis patērējas, ja kkur braukājam brīvdienās (un braukājam dauuuuuudz un ilgi), foršs graužamais mašīnā. tur tad no rīta fiksi samizo un gabalos, rotācijas kārtībā pa 1-2: kolrābis, burkāns, saldais kartupelis (jā tāpat - svaigs), citreiz kāposts) - kad no ilgas braukšanas pāri puslatvijai ir tā, ka kaut ko gribas pagrauzt, tie dārzeņi tāds saprātīgāks variants nekā tur štopēt, riekstus, cepumus vai žāvētus augļus. A ar svaiem augļiem pa solonu ir cūkošanās, jo kur tad mizas, serdes un visu, un tad tas viss beigās ir pa visu salonu (jo īpaši, kad ēd meita) un ir man zb. :D
Powered by Sviesta Ciba