izleca raksts par glikozes revolūciju, tur komentē dietoloģe or smth un cita starpā ideāli, ja nedēļas laikā varam iekļaut ēdienkartē padsmit dažādus dāarzeņus
es nosaukt padsmit dārzeņus knapi varu, kur nu vēl iekļaut ēdienkartē. es tāda viena neizdevusies? kādi ir jūsu to go dārzeņi?
Man parasti mājās ir:
brukāni
ķirbis
kāposti
pastinaki
fenhelis (tas skaitās dārzenis vispār?)
no svaigiem tas arī viss
vēl saldēti brokoļi, kaut kāds parastais dārzeņu mix, āzijas dārzeņu mix un edamame pupiņas. un spināti, kas arīt taču nav dārzeņi.
nu, un tomāti, paprika
kartupeļi noteikti, ka neskaitās
apzinos, ka man nav nekādi kāļi un kolrābji, jo nezinu, ko ar tiem iesākt, vai cukini, kas man liekas price/performance nederīgi
bet ko es vēl laižu garām?
es nosaukt padsmit dārzeņus knapi varu, kur nu vēl iekļaut ēdienkartē. es tāda viena neizdevusies? kādi ir jūsu to go dārzeņi?
Man parasti mājās ir:
brukāni
ķirbis
kāposti
pastinaki
fenhelis (tas skaitās dārzenis vispār?)
no svaigiem tas arī viss
vēl saldēti brokoļi, kaut kāds parastais dārzeņu mix, āzijas dārzeņu mix un edamame pupiņas. un spināti, kas arīt taču nav dārzeņi.
nu, un tomāti, paprika
kartupeļi noteikti, ka neskaitās
apzinos, ka man nav nekādi kāļi un kolrābji, jo nezinu, ko ar tiem iesākt, vai cukini, kas man liekas price/performance nederīgi
bet ko es vēl laižu garām?
kā Tu viņus?
Pērkot saldētus, viss tas pats, tikai nav jāmizo:)
saldētie nav pārauguši?
Saldētos pērku Lidl, viss ideāli.
jā, man ir sardelītes
'man vīrs neēd, tad es sev tikai reizēm nopērku gatavas vārītas.
kas vainas kartupelim?
manā realitātē ideāli iekļaut 30 dažādus augus (dažādi augi - dašādas šķiedrvielas) ēdienkartē. skaitās arī garšvielas, graudaugi (pilngraudu), ogas un augļī, arī kafija. iespējams arī zāļu tējas.
vēl aizmirsu pākšaugus, sēklas un riekstus.
drīkst palūgt linku uz rakstu par glikozi? gribētos izlasīt, izklausās interesanti.
kaut kā šitā.
https://www.mentalhealthdietitians.c
https://www.womenshealthmag.com/uk/f
Re: kaut kā šitā.
no kolrābjiem rīvētu salāti
bet virtuves ķēniņš rutks sīvais, sarīvēts sīki, var ar burkānu, pievieno sāli un kapātus lokus - labākais ēdiens ever
mums garšo tas, ko mēs ēdam ...un jo vairāk edam jo garšo
padomā, aziāts, pirmo reizi sastopas ar sautētiem, nedod dievs štovētiem kāpostiem
pat mēs duravas veram ciet kad kāposti štovējas
Man noteikti nav padsmit dažādi katru nedēļu
kartupeļi, saldie kartupeļi (malanga), burkāni, ķirbji, gurķi, tomāti, bietes, kolrābji, kabači, sviesta pupiņas, cūkpupas, sojas pupiņas, zaļie zirnīši, sparģeļi, dilles, redīsi, čili pipari, saldie pipari, okra (bindi), karela, puķkāposti, sīpoli, ķiploki, lociņi, pētersīļi, baklažāni, kāposti, brokoļi, Briseles kāposti, ķīniešu kāposti
Cosberg salāts.
Jaunie, baltie kabacīši, kad parādīsies ar atlaidēm, viegli apcepti ripiņās uz pannas.
Kālis pie zupām, jo cept krāsnī slinkums.
puķkāposts
briseles kāposti
burkāni
selerijas sakne
selerijas kāti
kartupeļi
kabači vai cukini
lapu salāti, rukola, spināti, loki, dilles
gurķis
tomāts
redīsi
puravi
bietes
paprika
zaļie zirnīši un kukurūza, bet šie konservēti
ķirbis
kālis
kolrābis
pastinaks
rutks
Apmēram 2/3 no šeit uzskaitītā vienmēr ir mājās, pārējā 1/3 rotācijas kārtībā - diezgan daudz, izrādās, lietojam.
Bet attaisnojumam - es ņemu gan brokastis, gan pusdienas uz darbu līdzi, tad tā arī sanāk. Ēdot pasūtītu ēdienu vai ārpus mājas/biroja, gan jau, ka būtu pavisam cits skats.
kā Tu ēd kolrābi un rutku>?