izleca raksts par glikozes revolūciju, tur komentē dietoloģe or smth un cita starpā ideāli, ja nedēļas laikā varam iekļaut ēdienkartē padsmit dažādus dāarzeņus
es nosaukt padsmit dārzeņus knapi varu, kur nu vēl iekļaut ēdienkartē. es tāda viena neizdevusies? kādi ir jūsu to go dārzeņi?
Man parasti mājās ir:
brukāni
ķirbis
kāposti
pastinaki
fenhelis (tas skaitās dārzenis vispār?)
no svaigiem tas arī viss
vēl saldēti brokoļi, kaut kāds parastais dārzeņu mix, āzijas dārzeņu mix un edamame pupiņas. un spināti, kas arīt taču nav dārzeņi.
nu, un tomāti, paprika
kartupeļi noteikti, ka neskaitās
apzinos, ka man nav nekādi kāļi un kolrābji, jo nezinu, ko ar tiem iesākt, vai cukini, kas man liekas price/performance nederīgi
bet ko es vēl laižu garām?
es nosaukt padsmit dārzeņus knapi varu, kur nu vēl iekļaut ēdienkartē. es tāda viena neizdevusies? kādi ir jūsu to go dārzeņi?
Man parasti mājās ir:
brukāni
ķirbis
kāposti
pastinaki
fenhelis (tas skaitās dārzenis vispār?)
no svaigiem tas arī viss
vēl saldēti brokoļi, kaut kāds parastais dārzeņu mix, āzijas dārzeņu mix un edamame pupiņas. un spināti, kas arīt taču nav dārzeņi.
nu, un tomāti, paprika
kartupeļi noteikti, ka neskaitās
apzinos, ka man nav nekādi kāļi un kolrābji, jo nezinu, ko ar tiem iesākt, vai cukini, kas man liekas price/performance nederīgi
bet ko es vēl laižu garām?
puķkāposts
briseles kāposti
burkāni
selerijas sakne
selerijas kāti
kartupeļi
kabači vai cukini
lapu salāti, rukola, spināti, loki, dilles
gurķis
tomāts
redīsi
puravi
bietes
paprika
zaļie zirnīši un kukurūza, bet šie konservēti
ķirbis
kālis
kolrābis
pastinaks
rutks
Apmēram 2/3 no šeit uzskaitītā vienmēr ir mājās, pārējā 1/3 rotācijas kārtībā - diezgan daudz, izrādās, lietojam.
Bet attaisnojumam - es ņemu gan brokastis, gan pusdienas uz darbu līdzi, tad tā arī sanāk. Ēdot pasūtītu ēdienu vai ārpus mājas/biroja, gan jau, ka būtu pavisam cits skats.
kā Tu ēd kolrābi un rutku>?