rūsganais sprakšķis

rūsganais sprakšķis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
izleca raksts par glikozes revolūciju, tur komentē dietoloģe or smth un cita starpā ideāli, ja nedēļas laikā varam iekļaut ēdienkartē padsmit dažādus dāarzeņus

es nosaukt padsmit dārzeņus knapi varu, kur nu vēl iekļaut ēdienkartē. es tāda viena neizdevusies? kādi ir jūsu to go dārzeņi?

Man parasti mājās ir:
brukāni
ķirbis
kāposti
pastinaki
fenhelis (tas skaitās dārzenis vispār?)

no svaigiem tas arī viss

vēl saldēti brokoļi, kaut kāds parastais dārzeņu mix, āzijas dārzeņu mix un edamame pupiņas. un spināti, kas arīt taču nav dārzeņi.

nu, un tomāti, paprika

kartupeļi noteikti, ka neskaitās

apzinos, ka man nav nekādi kāļi un kolrābji, jo nezinu, ko ar tiem iesākt, vai cukini, kas man liekas price/performance nederīgi

bet ko es vēl laižu garām?
  • brokolis
    puķkāposts
    briseles kāposti
    burkāni
    selerijas sakne
    selerijas kāti
    kartupeļi
    kabači vai cukini
    lapu salāti, rukola, spināti, loki, dilles
    gurķis
    tomāts
    redīsi
    puravi
    bietes
    paprika
    zaļie zirnīši un kukurūza, bet šie konservēti
    ķirbis
    kālis
    kolrābis
    pastinaks
    rutks


    Apmēram 2/3 no šeit uzskaitītā vienmēr ir mājās, pārējā 1/3 rotācijas kārtībā - diezgan daudz, izrādās, lietojam.
    Bet attaisnojumam - es ņemu gan brokastis, gan pusdienas uz darbu līdzi, tad tā arī sanāk. Ēdot pasūtītu ēdienu vai ārpus mājas/biroja, gan jau, ka būtu pavisam cits skats.
    • jā, piemirsu briseles k un seleriju, to man vīrs neēd, arī sel kātus un puravus, tos tad es ik pa laikam vienītī

      kā Tu ēd kolrābi un rutku>?
      • teiksim kolrābim es vispār nesaprotu problēmu - nomizo un ēd tāpat. Mums šis patērējas, ja kkur braukājam brīvdienās (un braukājam dauuuuuudz un ilgi), foršs graužamais mašīnā. tur tad no rīta fiksi samizo un gabalos, rotācijas kārtībā pa 1-2: kolrābis, burkāns, saldais kartupelis (jā tāpat - svaigs), citreiz kāposts) - kad no ilgas braukšanas pāri puslatvijai ir tā, ka kaut ko gribas pagrauzt, tie dārzeņi tāds saprātīgāks variants nekā tur štopēt, riekstus, cepumus vai žāvētus augļus. A ar svaiem augļiem pa solonu ir cūkošanās, jo kur tad mizas, serdes un visu, un tad tas viss beigās ir pa visu salonu (jo īpaši, kad ēd meita) un ir man zb. :D
Powered by Sviesta Ciba