Kamēr vēl pa rokai:
divas olas
220 grami cukura
120 grami miltu
apmēram puse rūgtās Laimas šokoļades (1/2 no 100g=50g)
ēdamkarote cepamā pulvera
160 grami piena
3/4 smiltenes svieta pakas (3/4 no 200=150)
kartīga šķipsna sāls
vaniļas cukurs.
Cepeškrāsns: 180, konvekcija, 20min?
14silikona mufini, pievienojot riekstus/dzērvenes/rozīnes un rūpīgi visu mīklu iekasot formītēs 16 iznāks noteikti, varbūt visi 18.
Katlā: sviests+piens+starp virtuves dvieļiem mazliet padauzīta šokolāde. Uz plīts, dažas sekundes maksimums, bet tikko piens sāk kustēties samazinot enerģiju līdz 4/5 (vārīt nav paredzēts, tikai sviestu/šokolādi izkausēt). Nosver cukuru, pakāpeniski iemaisa, plīti izslēdz, ļauj padzist, tikmēr nosver miltus un cepamo pulveri. Pa vienai iesit un iejauc olas (jābūt gana vēsam, lai olas nemēģinātu sacietēt ) , tad iejauc miltus, cepamo pulveri, sāli.
Konsistence - visnotaļ pašķidra, piloša. Apmēram puskausiņš uz formiņu.