Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Februāris 6., 2007 

hifiscifi

crescendo (crescendo)
Reizēm īsas SF fantāzijas ir labas.
Izcili elegants īsstāsts ļoti Dikiskās elektrisko miega aitu noskaņās.
Šoreiz vizuāls.
http://www.delta.com/marketing/flyinmovies/index.jsp

Iron Dragon's Daughter. Michael Swanwick.

crescendo (crescendo)
Šī nav pirmā apskata versija. Pirmās trīs bija pārāk personiskas, pat personīgajai dienasgrāmatai. Dīvaini ko tādu atklāt it kā 'vienkaŗši par grāmatu stāstot', bet.. tā gadās. Ar tik dīvainām grāmatām kā šī - gadās. Un pat uz manas lasāmvielas fona tā ir dīvaina. Bet jā, pārrakstot, pārlīmējot rindkopas, iespējams kaut kas pa vidu ir palicis visai neloģisks.

It wasn't a typical save-the-world fantasy novel--it was, destroy-the-world. (Amazon.com)

Latviski nav. Krievu valodas piekritējiem - pirātiskajās bibliotēkās ir atrodama. Veikalos nav manīts ne krieviski, ne angliski - sūtīju caur ebay.

Tulkojumā gan lasīt nekādi neieteiktu - stāsts, ko rada pliku šajā romānā aprakstīto notikumu virkne, ar īpašu orģinalitāte neizceļas. Vienīgais attaisnojums - atsevišķās detaļas ir pietiekami interesantas un novatoriskas - jo īpaši, ja jaunākus līdzīga stila darbus nav sanācis lasīt ('kas pirmais ienākprātā saraksts' - kaut vai Raisa, Hamiltone, Sapkovskis, Vasiljevs. Lai gan tik oriģināls, atsevišķi ņemts, neviens no šiem nebūs).Tāda stilīgi augstākās šķiras nicinoša (=panciska?) pasaulīte. Maģija ir, un... )
Par ko īsti ir /Dzelzs pūķa meita/ )
This page was loaded Sep 21. 2024, 11:21 am GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09