Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Septembris 6., 2006 

Aromāti.

crescendo (crescendo)
For centuries in Japan, Kyara,an extract of Asia's agar tree, has been at the heart of a unique ritual dedicated to the appreciation of incense: the Kôdô ceremony (translation: "listening to incense"). A ritual that expresses the art of incense; of the mingling of woods and their mysteries; where in a shared moment suspended in time, participants are invited.
Other fragrance notes include Bulgarian rose, violet, vanilla, musk, Sichuan pepper, and Chinese incense.



Nav ne jausmas, vai smarža ir tāda, kā aprakstīts. Pirmais bija spēcīgs kvēpināmo koku aromāts, zem kura slēpjas vaniļa un musks, kas dziļi apslēpis rozes smaržu, viscauri izkaisot samtainu pūderi.
Kaut kas sens, tāls un vienlaicīgi - tuvs un silts. Mierīga smarža, kurā ietīties.
Uz rudeni smaržām esot jāmainās uz siltākām un asākām - bet man vasaras smaržu nemaz nav,
Neko par to nezinu. Spēcīgs sandalkoka aromāts, kas slēpj vaniļu un musku, kas slēpj rozi. Un samtains pūderis viscauri. Kaut kas sens, tāls, un vienlaicīgi - tuvs un silts. Mierīga smarža, kurā ietīties, ļaujot tai saplūst ar ādas aromātu.
Uz rudeni smaržām esot jāmainās uz siltākām un asākām. Vasaras smaržu man nav - Hypnotic Poison tādas noteikti nebija. Hypnose, lai gan šķita 'tas pats, tikai gaisīgāks un augļaināks (uhh, līdzība tiešām ir daudz vairāk, kā tikai nosaukumā. Vai pie tā vainojama Hypnotic Poison rindas parfimēres klātbūtne Hypnose radītāju komandā vai kas cits pat nepateikšu) bija pārāk gaisīga un ar to man viegli nepatīkamo noti kaut kur dziļumā. Ir tāda - vairumam Oriflame aromātu, arī La'coste - it īpaši uz dzelten-oranžāko spektra daļu nobīdītajām piemītoša. Ne vienmēr uzreiz traucējoša, bet ja jāsaskaras ilgāk, kā pāris dienas, izraisa pamatīgu nepatiku.

Aiz kata no Japāņu "Gendži stāsta" nodaļām par Koudou ceremiju. Tulkots gan ne no japāņu valodas, par to, cik daudz pazudis no tulkojuma uz tulkojumu atbildību nenesu. Bet skaisti vienalga.
Stāsts par ceremoniju )
It brings one-ness with the eternal.
It refreshes mind and body.
It removes impurity.
It brings alertness.
When one is lonely, it is a companion.
When one is busy, it brings a moment of peace.
Even when it is plentiful, one never tires of it.
Even when there is little, one is still satisfied.
Even when it becomes old, it does not change its character.
Even if used everyday, it does no harm.

This page was loaded Sep 21. 2024, 2:05 pm GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09