Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Jūnijs 19., 2006 

Grāmatas.

crescendo (crescendo)
Varētu, lūdzu, padalīties pieredzē par grāmatu iegādi internetā?

Cik ~ ir piegādes cena uz Latviju?
Vai var ietaupīt izvēloties 2 grāmatas uzreiz, nevis vienu tagad, vienu vēlāk? ~ cik?

Ko rekomendējat izvēlēties - amizanti, vai amazon (.com? co.uk? .de?). Varbūt vēl ko citu?

Operas spoks

crescendo (crescendo)
Nākamreiz, kad mēģiniet atcerēties, kāpēc gotus sauc par gotiem - Operas spoks ir viens no iemesliem. Lai gan viens no vēlīnākajiem, bet tomēr viens no populārākajiem žanra pārstāvjiem - līdzās Džekilam un Haidam, Drakulam, Frankenšteinam un Dorianam Grejam.

Ja ir vēlme izlasīt grāmatu - par laimi, autors jau pietiekami sen atdusas kapsētā, lai šī teksta ieguve internetā nesagādātu problēmas.http://www.gutenberg.org/etext/175
Ko vēl tā īsi par autoru pastāstīt? Žurnālists un teātra kritiķis, kas jau gandrīz 40 gadu vecumā sāka rakstīt detektīvromānus - un tieši detektīvs, nevis gotika ir viņa pamatžanrs. (Lai gan vispār jau Po vēl krietnu laiku pirms tam uzskatāmi demonstrēja, cik "tālu" viens no otra šie žanri dzīvo.. Un, ja tā godīgi, vispār jau arī Konans Doils demonstrē līdzīgu tendenci - lai minam kaut veco labo Bāskervilu rējēju)
Operas spoks nav ne pirmais, ne pēdējais Leruā darbs, bet... Operas spoku zina gandrīz visi. Bet Dzeltenās istabas mistēriju?

Burkšķēšana par izrādi )

Pārāk drūmi.

crescendo (crescendo)
Šodien kāda dīvaini drūma diena.

Beigts balodis pagalmā uz darbu ejot. Kā nokritis no augstuma - mazliet asiņu apakšā. Acs kā izsprāgusi no dobuma - milzīga un.. melna?

Suns guļ saritinājies pieturā. Guļ pārāk mierīgi un nekustīgi. Brīžiem, ar perifēro redzi šķiet, ka tas elpo. Tad, ka tā tikai ilūzija. Bet varbūt tomēr... elpo?

Un tagad, cibā - saimniecei nobraukts kaķītis. Un šofere sēro par kaķīti, kuru nācies nobraukt. Nē, tas pat nav viens un tas pats mincis......
This page was loaded Sep 21. 2024, 1:46 pm GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09