Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Maijs 16., 2006 

Novērojumi.

crescendo (crescendo)
Nav daudz jautājumu, kas būtu kaitinošāki par patronizējošā tonī vairrākkārtīgi atkārtotu 'Atbildi man, tu tātad ceļu atradīsi?' - runājot par pilnīgi nepazīstamu teritoriju.

Update!!!!!

crescendo (crescendo)
Tātad - cienītā un godātā šī tīkla žurnālā pieklabinātāja savu stāstāmo par vampīriem publikai ļaus klausīties svētdien, 21. maijā , pulksten 17:00 - mana uzstāšanās ir pēdējā pirms konkursa uzvarētāju apbalvošanas un visa pasākuma noslēguma.


Par ko vispār ir runa:

Cilvēciņi, kuri mīl lasīt noteiktu žanru izklaidējošu literatūru sanāks kopā, un daži no viņiem pārējiem interesentiem pastāstīs kaut ko, ko būtu interesanti paklausīties.

Par to, kas tieši pieder pie žanriem "fantastika un fantāzija" tādas īsti vienošanās nav. Ir zinātniskā fantastika - ļoti bieži, bet ne vienmēr saistīta ar kosmiskiem ceļojumiem, ar zinātniskiem atklājumiem utt... No otras puses - tas pats Dens Brauns un viņa Eņģeļi un Dēmoni arī ir visnotaļ zinātniskā fantastika. Da Vinči kods droši vien mazāk.

Bet vispār jau par to, kas ir, un kas nav zinātniskā fantastika katram jau kaut kāds priekšstats ir... Ar tā dēvēto "Fatnāziju" ir krietni sliktāk. Visiem ir skaidrs, ka Tolkīna "Gredzenu pavēlnieks" ir fantāzija - bet tālāk jau domas dalās, pie tam visai pamatīgi.
Parasti fantāijas žanram nepieskaita bērnu literatūru - lai gan ņemot vērā Gredzenu pavēlnieka latviskās redakcijas un mārketinga īpatnības, šis apgalvojums varētu šķist vismaz dīvains. Un tad vēl ir tas Harijs Poters. Fantasy vai nē? Visvienkāršāk jau būs paziņot, ka tā gluži vienkārši ir fantasy popsa. Ja Gredzenu Pavēlnieks ir fantāzijas Bītli, tad Harijs Poters - fantāzijas Britnija Spīrsa (vai kas nu tur šobrīd ir populārs).

Godīgi sakot, zinātniskā fantastika šajā konā izskatās pamesta novārtā (lai gan, pie tēmas "fantastiskās rases" laikam nekas cits arī nebija gaidāms). Ir lekcija par Robotiem un AI, ir lekcija par Babylon, ir lekcija par Zvaigžņu kariem (kuru gan es patiesībā skaitītu pie fantāzijas žanra, nevis zinātniskās fantastikas).
Vēl vairāk novārtā ir atstāta šausmu literatūra - pavisam godīgi, arī vampīru mednieku instruktāžā neko daudz no šausmu literatūras apskatīt neesmu plānojusi.


http://klab.lv/users/crescendo/182688.html - joprojām aktuāli.
Pilna konferences (festivāla, konvencijas? Hei, fantasti, a kā jūs to saucat?) programma: )

Diena raksta par peldvietām..

crescendo (crescendo)
Interesanta prakse - izvietot uzrakstiņu 'peldēties bīstami' nevis tikai tajās vietās, kur tiešām ir kaut kas bīstams (tās pašas Juglas slūžas) - bet arī visās neoficiālajās peldvietās, kuras vēl nav pārbaudītas.

Ko dod šāda zīmīte? Pilnīgi un galīgi neko... Pat vēl papildus drošību - tās tak saliktas tur, kur pašvaldības policija tagad ik pa laiciņam vasarā pastaigāšot garām, paskatīšoties, vai kādu glābt nevajag.

Zīmīte 'Peldēties bīstami" tagad ir apzīmējums 'gandrīz drošai, bet līdz galam vēl neiekārtotai peldvietai'.

Pie dambjpurva ezera un velnezera esot ierīkotas tualetes... būs jāaiziet paskatīties.

Dambjpurva ezeram esot viena nelaime - nu tāda mazītiņa, saprotieti, apkārtējo privātmāju kanalizācija tur tekot iekšā, tās neesot centralizētajai ūdensapgādei pieslēgtas. Nu jā.

HoMM V.

crescendo (crescendo)


Viens ļoti jauks preview piektajiem varoņiem.
http://www.celestialheavens.com/viewpage.php?id=511

Un jā, kaut kāda pirātiskā versija, kas sevi dēvē par '1.0' jau klīst apkārt. Kamēr gaidām oficiālo iznākšanu un zīmīti no pasta - paspēlējām jau pagājušajā nedēļas nogalē...

Diezgan addictive - kā jau ta HoMM sērijai raksturīgi - vismaz attiecībā uz mani.
Mazliet par kampaņām:

Kampaņas šoreiz ir jāspēlē pēc kārtas. Kad izspēlēta Haven ((Kuras pirmās četras kartes ir elementāras un arī piektā - lai gan būtiski grūtāka par pirmajām, tomēr ievērojami atpaliek no sekojošā) var tikt pie Inferno (Kuras pirmajā reizē, nezinot karti bez zaudējumiem, šķiet, izspēlēt nav iespējams). Kad būs izspēlēts Inferno, droši vien pie vēl kādas.
Atšķirībā no iepriekšējām sērijām - vismaz pirmās divas kampaņas neattaino paralēlus, bet gan secīgus notikumus.
Kampaņu misijas, šķiet, var arī vienkārši kā single player kartes spēlēt - un tad laikam jebkuru (bet to apgalvo mīļcilvēks, atšķirībā no demo, šoreiz viņš pētīja single player, es kampaņu).

Paspēlējat vēl kāds, citādi bez neviena walkthrough tā sajūta Inferno kampaņā visai dīvaina paliek.
This page was loaded Sep 21. 2024, 1:48 pm GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09