Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Februāris 14., 2006 

Par mīlestību, kāzām un citām lietām.

crescendo (crescendo)
Valentīna diena pagājušajā gadā?
Izskatās, es to vispār palaidu garām. Tāpat kā savu vārdadienu un citus līdzīgus svētkus. Atcerējos tikai, kad kāds iedomājās mani apsveikt.


Es nepievēršu uzmanību datumiem. Neņemiet ļaunā tie, kurus piemirstu apsveikt. Sestdienā viena no sievietēm, kas gatavojas laulāties 14.februārī min - 'tāpēc, lai vīrs nevarētu aizmirst kāzu gadadienu,d atums tak zīmīgs'.
Nu jā, variants apprecēties, lai būtu vēl viena diena gadā ko svinēt, protams, ir amizants.

A vispār, kādi vēl ir iemesli?

Why do we love google?

crescendo (crescendo)
Tie, kas lieto gmail, varbūt ir pamanījuši tos 'web clips', kas tiek demonstrēti pašā lapas augšpusē?

Ko jūs tur ieraugiet, kad iemetat aci lai paraudzītos, kas jauns spama sadaļā saražojies?

Man tiek piedāvāta rinda ar receptēm, kā labāk pagatavot spamu. Krēmīgā spama un brokoļu kasserole. Spama brūnais sacepums (8 porcijas) Ingvera-spama salāti (viena porcija, atdzesēt pa nakti). Spama brokastu burito (gatavot 5-10 minūts, pasniegt ar salsu). Un tā tālāk, un tā joprojām.

Sweet.

Bailes kļūt nosodītam.

crescendo (crescendo)
Kāds vēl atceras, kurā gadā notikas tās pirmās pubiskās lezbiešu laulības Latvijā, pie brīvības pieminekļa?
Tikai tie, kam šis notikums kaut ko nozīmējis.

Tajā vasarā man pirmo reizi izdevās vecākus pierunāt nopirkt man džinsu jaku, kas man nez kāpēc šķita visiekārojamākais apģērba gabals. (hm, nu jā, drēbju man nekad nav bijis daudz. Laikam jau viens no iemesliem manai nesievišķībai - tam, ka vēl tagad man īsti nav skaidrs, ko ar apģērbu iesākt.). Pie tam nevis zilu kā visiem, bet melnu. Nu jā, viss bija ļoti jauki - bet jakai pa visu muguru bija uzšuve tumšbrūnā krāsā ar kaut kādu tekstiņu. Trijstūra formā.

Pietika kādam (vai tik tā nebija vecmāmiņa?) piebilst, ka jā jā - tām divām lezbietēm, kas precējās, esot bijušas pelēkas kleitas ar trijstūri uz muguras, lai es jaku vairs nekad nevēlētos vilkt. Vai vismaz gana ilgi, lai augšanas spurts nodrošinātu, ka tās piedurknes man kļūst krietni par īsu.

Pieņemu, ja šobrīd būtu tajā pašā naivajā vecumā (un es tiešām biju izcili naivs bērns) es turpmāk kategoriski atteiktos no jebkādu atstarotāju nēsāšanas. Iedomājos brīdī, kad kolēģe, izdzirdot ziņu, sāka pētīt atstarotājus pie savas somas.

Uz radio ziņu jau linku neielikšu, bet esot arī citur. te piemēram.

Muļķīga akcija.

Par robotiem un AI.

crescendo (crescendo)
Tā kā man tika pārmests, ka par vampīrpasākumu nekādu ziņu nebiju devusi.... Lai nu būtu.

26.februārī ir kārtējais pasākums, šoreiz tēma - Roboti&AI



Ierasties var jebkurs interesents


Sākums sākumam ir minēts 10.00 - bet, pieņemu, ar kā minimums pusstundas nokavēšanos mierīgi var rēķināies.
Norises vieta - Latvijas Akadēmiskā bibliotēka, Rūpniecības iela 10 (Misiņa bibliotēka arī turpat ir, ja es kaut ko nejaucu. A varbūt arī jaucu). Tur garderobes uzraugs pagājušoreiz ļoti labrpāt piedāvāja savu palīdzību apstāstīt, kur īsti jādodas - tā kā, pieņemu, ar īstās telpas atrašanu grūtībām būt nevajadzētu.

Iet, kā jau minēts, var visi, pat īpaši nebaidoties, ka tapsiet pamanīts kā svešinieks, ka uz jums kā dīvaini skatīsies. Pasākums skaitās LFFB organizēts - bet, ja nekļūdos, vairums apmeklētāju ir labākajā gadījumā tāpat kā es, par LFFB darbību ieinteresētie, bet ne beidri. Runātājus ieskaitot.

Tiem, kas baidās no lomu spēlēm un MTG - nu tās ir atstātas otrajai daļai, vismaz pagaidām neizskatās, ka jelkas saistīts būtu paredzēts lekciju daļā.

Kas sagaida tos, kas saņemsies ierasties?



  • Varētu būt iespēja paskatīties visādas bildītes ar robotiem dažādu mākslinieku skatījumā - nu uz projektora demonstrētām, ne pa zāli apkārt staigājot.

  • Būšot, kas apstāstīšot kaut ko par to, ko ar 'mākslīgais intelekts' saprata tad, kad vairums šejieniešu vēl bija maziņi vai nebija vispār (vienvārdsakot - kādus gadus 20 atpakaļ).


  • Vēl... vēl stāstīšot par Azimova robotiem (nu kā tad bez tā. Pietiek jau, ka vampīru pasākumā par Drakulu nebija neviena, kurš pastāstītu). Un varbūt viena meitene pastāstīs šo to par Bredberija robotiem (um, robotiem? man jau šķiet, viņam tieši tā AI daļa bija uzsvērtāka. Robotam tā it kā nav obligāta.)


  • Var būt, ka būs vēl kaut kas, kas to lai zin. Vismaz pagājušais pasākums izvērtās visnotaļ interesants - ir pamats ticēt, ka arī šis tāds būs.


    Interesanti.... Ja kāds varētu pastāstīt par golemiem no mitoloģijas - visplašākajā vārda nozīmē, sākot ar mītiem par pirmo cilvēku radīšanu kaut vai? Nja... bet nav ne jausmas, kam varētu būt vēlme, spēja un zināšanas to izdarīt.

    Pasākuma atmosfēra pagājušoreiz nebija nekāda tur īpaši nopietni saspringtā. Kāds, kas kaut ko zināja par tēmu, stāstīja. Citi, kas par tēmu zināja mazāk, klausījās un uzdeva dažādas saturības pakāpes jautājumus. Apmēram tā.
This page was loaded Sep 21. 2024, 1:55 pm GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09