Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Oktobris 4., 2005 

projektu nāvītes

crescendo (crescendo)
Vairums viņu ir nedzīvi dzimuši bērni, kuriem dzīvību iepūst neizdodas.
Kas ir tas, kas liek atdzīvoties, uzņemt apgriezienus un sākt savu dzīvi, kas no radītāja kļuvusi tikai pastarpināti atšķirīga?
Tik pat mistisks kā apziņas rašanās?

Redz kā... vienam negribas reinkarnēt bijušo, kuru nez kāpēc visiem sagribējies tieši tagad.
Vēl vienam - nagi niez uzsākt kādu jaunu projektu, bet nav ne jausmas kādu.

A man... ir radusies nelaba pārliecība, ka nav vērts. Nav ideju, kas aizrautu citus pietiekami, lai būtu vēlme ieguldīt savu laiku. Laiks, kad bija vēlme taisīt tā, lai pašam būtu interesanti, ir garām - te cibā, devinatartā.. jā, tur jau gatavās vietās var piereģistrēties, kontekstam atbilstoši kaut ko padarīt...

Bet radīt ko jaunu... Nezinu.

Koncerti...

crescendo (crescendo)
šodien noskaņojums kādu koncertu paklausīties... Pirmā ideja jau atkrīt (biļešu cenas 5-20Ls. tādai fiksajai 'let's go' idejai mazliet par augstu.
Atliek versija divi - bet par biļešu cenām nav ne jausmas vispār. Festivāla "arēna" ietvaros... varbūt kāds var pateikt, cik maksā vai kur skatīties? (festivāla mājaslapā informācijas pamaz)

Favicon

crescendo (crescendo)
*use google*
Jā jā... Es keywordu īsto nevaru atcerēties.

To mazo štruntiņu kas pie tabiem rādās... lapas ikoniņu.
Kā to sauca un kā to varēja pielikt?

UPD To sauc par favicon (paldies pzrk par norādi, paldies par to, ka laacz.lv lapiņā izdevās kodu atrast). Google pagaidām neatradās: kā man tādu ieviest, pieņemot, ka manā rīcībā ir tikai ciba un inbox.foto (kas .ico failus neuztur. Starp citu, varētu)? Vērts mēģināt izmantot bmp/png/jpg/gif vai nē?

UPD 2 Starp citu, interesentiem, ielikšanas kods - <link rel="shortcut icon" href="favicon.ico" type="image/x-icon" > *(lai iedabūtu savā cibā, jāpārraksta sava stila funkcija Page::print(). Tā pati, kas skaitītāja ievietošanai (lai gan principā, protams, skaitītāju var ievietot arī kādā citā funkcijā, atkarībā no stila. Favicon gan pieklājīgi likt gluži citur nebūs. Savukārt par skaitītāju, šķiet, rakstīju pirmajā šī taga pukstā)
Firefoxam nav problēmu arī ar jpg.
Kā ar operu un, iespējams, citām ff versijām?

UPD 3 Īsi sakot, ar vismaz vienu FF versiju problēmu nav. Ar vismaz vienu Operas versiju problēmu arī nav. Vispārināsim. Un MSIE mani īpaši neuztrauc... tajā pārlūkā favicona neesamība ir mazākā problēma ar šo layoutu (es esmu slaists. jā.)

Putni

crescendo (crescendo)
Jau vairākas dienas ikvakar pārnākot mājās mani sagaida daudzbalsīgs putnu koris. Jau ne pirmo nedēļu (un, šķiet, arī ne otro?).

Sākumā viņiem visiem pietika ar lielo čiekuraino egli (vai tas jaukais bārdainais vīriņš, kas tik eleganti pārkrāsoja mājiņas jumtu, uz jaungadu izrotās to milzu egli ar lampiņām? Kaut gan nē, nevajag).

Tad putnu bars pārvācās pāri ielai (ieliņai. Zemgrīdainām mašīnām bīstamai.), iemetās ābeļu dārzā, aizņemot nu jau pāris kokus.

Vakar, izdzirdot pazīstamo čīpstoņu paskatījos uz augšu un ieraudzīju mīīīlzīgu baru strazdu lidināmies virs apkārtējām privātmājām (gandrīz nosaucu tās par mazmājiņām. Nu jā, virs tām jau arī.). Pat kovārņus tik lielā barā nebija iznācis redzēt, un kovārņu barus tiešām visai lielus nācies manīt.

Bet ne jau tie lidojošie radīja troksni.

Izrādās, tas bija tikai nomaldījies bataljons, kas meklēja šīsdienas strazdu pamatmasas burziņa vietu – sešas papeles netālās daudzdzīvokļu mājas pagalmā.

Pirmo reizi putnu baru kokā izdevās ne tikai dzirdēt, bet arī izteiksmīgi redzēt (pēc aizdomām, ka trešdaļa koka lapu mainījušas krāsu uz melnu).

Vācas baros emigrācijai, ko?
This page was loaded Sep 21. 2024, 3:31 pm GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09