tikko_pamodos ([info]tikko_pamodos) rakstīja,
@ 2014-07-22 08:10:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūzika:LLL - Nošaujies

idiotu klubiņš
Nu kāpēc viņiem tā jādara? Viss sākās ar Kasparu Dimiteru, kura daiļradi iepazinu agrīnajā jaunībā caur Krusta skolas dziesmām, vēlāk, caur brančiem (eh, bija laiki, kad to darījām, nezinot visādus hipsterīgus apzīmējumus un neliekot visu aktuālo informāciju instagramos, tviteros un citos interneta plašumos) draudzenes dārzā klausījāmies par poniju kārumnieku un nedzīvojam Āfrikā, sals nāks un dzelzs, mīlīgas latviešu estrādes dziesmiņas, kuras nomainīja psihā vēršanās pret pilnīgi visu, lielākas labskanības gūšanai izmantojot pat mātes nāvi. Vai "politiķis" Imants Es Iztulkošu Korānu Kalniņš. Nu kas tas ira, koa? Cilvēks ir radījis vācelīti, pilnu skaistām dziesmām. Ceturtā simfonija, Pūt vējiņi fināls, dziesmas ar Māra Čaklā vārdiem, bet te pēkšņi tulkos Korānu. Uldis Bērziņš to darījis pusi mūža un no oriģinālvalodām, bet mēs, nē, mēs Imant, izmantosim anglisko tulkojumu un pabeigsim visu krietni īsākos termiņos, vai ne? Un tagad Zigmārs Jo Tālāk Jo Trakāk Liepiņš papildina Latvijas Nacionālās operas tāmi ar sadaļu: izīrējam dzimšanas dienas pasākumiem un ballītēm, balonus pūšam uz vietas (operdziedātājiem labas plaušas, ziniet). Labi, gan jau viņa priekšgājējs arī ne bez grēka, bet vismaz PR viņam bija lielisks un labs PR mūsdienās, kā zināms, nosaka visu, līdz bezgalībai un tālāk. Kā lai tagad klausās Lāčplēsi? Kā lai sēd uz sliekšņa pasaciņa? Jo es tā nemāku - nošķirt mūziku no tās radītāja, es neticu, n e t i c u tiem, kas vienlaikus rada ko skaistu, bet atliek nolikt malā ģitāru, sintiņu vai mandolīnu un cilvēks paliek stulbs. Tad jau Lauris Es Skrienu Reiniks ir galvastiesu pārāks par visiem šiem aprēķinātājiem, jo viņš savu stulbumu saglabā nemainīgi, ar mandolīnu vai bez. Tad jau visi, kas miruši ātri, pārdozējot narkotikas un/vai nošaujoties, tikai iegūst, jo gan jau, ka Kurts arī padotos un uzrakstītu, dzīvs būdams, kādu reklāmu koka kolai vai nofilmētos lētā mūziklā (bez tam, daudzi jau viņa sadarbību ar MTV uztvēra kā nodevību). Protams, tie, kas atbalsta teoriju par mākslas darba eksistēšanu neatkarīgi no tā radītāja, man nepiekritīs. Lai.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]blond
2014-07-22 09:13 (saite)
man sķiet, Imants Es Iztulkošu Korānu Kalniņš un tāc kā Dimiters Es Mīlu Krievu Popus Kaspars - tie vienkārši ir jānodala kā cilvēki, pusi dzīves bija viens, bet pēc tam kāds nomainīja - un ir otrs. "tas" cilvēks, tas pagātnē klausītais un mīlētais, vienkārši ir miris. un to mirušo var turpināt mīlēt.

lūk,ar Zigmāru Liepiņu ir sarežģītāk - atrast,kurā vietā to robežliniju lai īsti velk. patikt man viņš nekad nav paticis, bet kaut kādi agrīnie darbi jau bija tīri nekas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tikko_pamodos
2014-07-22 10:26 (saite)
Jā, šāds skatījums mazliet varētu palīdzēt, jo patiesi, mēs visi maināmies un mirstam neskaitāmas reizes sava mūža laikā. Neatceros, kurš no rakstniekiem/-cēm (gan jau, ka daudzi, ja ne visi) teica, ka viņam/-ai ļoti nepatīkot, kad nāk klāt un grib runāt par veciem darbiem, jo tas bijis cits cilvēks, kas tos darbus sarakstījis un vispār, pēc publicēšanas visi darbi kļūst sveši. Nezinu, kā ar mūziķiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]blond
2014-07-22 10:36 (saite)
Tieši tā arī ir. Es pilnīgi nespēju identificēties ar vairākiem savas dzīves psomiem. Paldies dieviņam, ka vismaz nevienā no tiem neesmu kļuvusi par maitu vai pilnīgu idiotu (tā vismaz gribētos cerēt)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]auksts_entelekt
2014-07-22 09:40 (saite)
Uz vecumu, kad vairs nesanāk būt ģeniālam, cenšas būt ekstraneordināri:) Velk viedumu aiz ausīm. Par Liepiņu nav viedokļa.

(Atbildēt uz šo)


[info]indulgence
2014-07-22 09:45 (saite)
Man gan šķiet, ka talants kādā šaurā jomā (vienalga, vai tā lirika, proza, glezniecība, mūzika vai kino), nebūt nenozīmē, ka cilvēks ir arī gudrs plašākā nozīmē. Tb talantam ar intelektu nav pārāk lielas saistības.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tikko_pamodos
2014-07-22 10:32 (saite)
Nu, ja Tavs atskaites punkts ir apgalvojumā, ka lirika, proza, glezniecība, mūzika vai kino ir "šaura joma", kāp ārā no šiem ratiem, tālāk es braukšu viena pati. Lai gan, interesanti, kuras un kādas tad būtu "plašās jomas"?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sirdna
2014-07-22 11:16 (saite)
diršana tīklos ir visai plaša joma, piemēram.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]es_esmu_dzhims
2014-07-22 09:59 (saite)
manuprāt, zigmāram būtu jāpārdomā matu sakārtojums.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tikko_pamodos
2014-07-22 10:33 (saite)
Cilvēkam, kurš brauc cauri Vecrīgai ar Porsche, var būt tāds matu sakārtojums, kāds citiem nepatīk:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]au
2014-07-22 10:49 (saite)
opera ir izīrējusies dzimšanas dienām un pati pūtusi balonus jau gadiem, gadiem un pirms tam nevienu tas neuztrauca.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tikko_pamodos
2014-07-22 11:05 (saite)
Citēšu sevi priekš tiem, kas lasa pa diagonāli: "Labi, gan jau viņa priekšgājējs arī ne bez grēka, bet vismaz PR viņam bija lielisks un labs PR mūsdienās, kā zināms, nosaka visu, līdz bezgalībai un tālāk."

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]au
2014-07-22 12:12 (saite)
bet es jau tieši par PR arī runāju - ka gadiem viss noticis tieši tāpat, bet Liepiņš nemāk. resp - es mēģināju Tev piekrist.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]morloku_karalis
2014-07-22 11:03 (saite)
man kaut kā drīzāk radies priekšstats, ka ir zināma to viņu daļa (iespējams, Latvijā tādu vai citādu apstākļu dēļ izteiktāka - bet varbūt pat nē, nezinu, aptaujas neesmu veicis), kam seksīga novecošana vairāk saistās nevis ar dirnēšanu uz lieveņa, mutējot chivas regal un pall mall (nevar taču būt, ka tam pall mall, kas pie mums nopērkams, ir īpaši daudz kopīga ar to, par ko Vonnegūts un Kings jūsminājušies), bet svinīgu apziņu, ka viņi tagad ir sabiedriski nozīmīgas personas. kam, attiecīgi, uz pēdām jau min paškritikas pakāpeniska nomiršana un savu apsvērumu vissvarīga izcelšana. tas otrais ir baigi svarīgs, jo, cik nu es tā skatos, arī tādiem personiski pazīstamiem un cienītiem cilvēkiem pa lielam tomēr mēdz piemist viens otrs "nu, iztulkoju korānu, ko piepisies" momentiņš, tikai, tā kā viņi par to neuzstājas no tribīnēm un ar "klanies, tauta" akcentiņu (vai ne, Zigmār), tas tik ļoti necērt acīs. nu, un ausīs.

(Atbildēt uz šo)


[info]sragde
2014-07-22 11:12 (saite)
Njā, es, dzirdot "Nedzīvojam Āfrikā", arī asociatīvi atceros nesenākās daiļrades žults garšu. Būtu labāk Kurta stilā izšķaidījis savu kvantu datoru pirms tām riebeklībām...

(Atbildēt uz šo)


[info]french_mime
2014-07-22 12:53 (saite)
Es īsti nemāku to nodefinēt, bet man šķiet, ka tam ir kāds sakars ar to, ka sākumā visi ir panki ar individuālu skatījumu, bet ar laiku kļūst par kārtīgiem ģimenes cilvēkiem, kas domā par greater good, utt, jeb, kā Holdeni no Kraujas rudzu laukā tikmēr reaģē un pielāgojas dīvainajiem pasaules likumiem, līdz kļūst par tiem pašiem phonies, ko nosodīja. Nu tas ir tākā Gustavo tagad ir kaut kāds freaky gaismas nesējs.

(Atbildēt uz šo)


[info]termostats
2014-07-22 19:58 (saite)
Kāpēc, tavuprāt, Lauris Reiniks ir stulbs?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tikko_pamodos
2014-07-23 12:45 (saite)
Tāpēc, ka es esmu aizspriedumaina kuce, kurai šķiet, ka ar uzņēmību un mīlestību pret popu (mūzikas stilu, ne pareizticības reliģisko pārstāvi) vai Ameriku vien dzīvē nepietiek. Laurim Reinikam manā skatījumā pietrūkst ļoti daudz lietu, kuras nepieciešamas cilvēkam, lai es pret viņu iekšēji izturētos ar cieņu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]termostats
2014-07-23 13:35 (saite)
Cik daudz laika esat pavadījuši kopā vidē, kurā ir iespējams novērtēt viņa cilvēciksās īpašības?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tikko_pamodos
2014-07-23 14:43 (saite)
Konkrētais cilvēks ir publiska persona, pietiekami daudz runājis intervijās, piedalījies raidījumos un vadījis tos, radījis dažādus kultūras produktus, dodot par sevi (savu humora izjūtu, muzikālo gaumi, attieksmi pret subkultūrām, dzīves pieredzi, vēstījumu, kāds tiek dots klausītājiem viņa daiļradē) pietiekami daudz informācijas, lai es varētu izdarīt kādus secinājumus, balstītus manā pieredzē, estētiskajās prasībās un vienkārši raksturā. Otrkārt (un šis lielā mērā izriet no pirmkārt), mana attieksme ir pavirši nesvarīga un iekšēja. Iespaids ir radies, lai es (lasot portālos kādas ziņas, rakstot cibā vai sarunājoties privāti ar draugiem) varētu izteikt šāda tipa apgalvojumus, tur nav nepieciešamas stundām garas sarunas par dzīves jēgu slēgtā meža namiņā vai kāpšana kalnos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]3_5469mhz
2014-07-23 13:47 (saite)
Būtu interesants psiholoģisks pētījums par cilvēka personības izmaiņām mūža laikā. Bet gan jau, ka tāds ir.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tikko_pamodos
2014-07-23 14:44 (saite)
Kāds tur mūžs, man personības izmaiņas notiek vairākas reizes nedēļā!:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?