zaļā buržuāzija - [entries|archive|friends|userinfo]
judging the mice

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| freidfreidlenta pukstlenta marčlenta komentlenta pollkreators ]

[Apr. 28th, 2017|05:29 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
runājot par patriarhālo struktūru apbižotajām nabadzītēm (c) chimera
es jau kādu laiku gribu jums iedot izlasīt šo nelielo stāstiņu:
https://twitter.com/i/moments/839950218099576832
principā tuvākā vienkāršotā simulācija tam, kas totāli properlīgā irl eksperimentā būtu salīdzināt attieksmi pret vienu un to pašu cilvēku, kad viņš ir sieviete un kad viņš ir tranzitējis par vīrieti (ir tādas aptaujas, ja kas)

bij reiz tāds gadījums, sēžam es&kic ar vik&dū mūsu bangkokas štābiņā, dū kādā stūrītī lasa internetus, un piepeši, izlasījis cibā kaut ko par feminismu, no stūrīša izsprāgst ārā ar jautājumu "a ko, es varbūt dzīvoju kopā ar feministi?", kur no pēdējā vārda jūtami pil riebums
(ja jums ir gadījies saskarties ar drusku vai stipri satrakojušos dūriņu, kuram šķiet, ka viņa brīvību kāds ir sataisījies ierobežot, tad jūs zināt, par ko es)
ar to sākās diskusija visa vakara garumā, kurā mēs ar viku mūsu zēniem mēģinājām paskaidrot, kā pat mūsu visnotaļ privileģētās dzīves, ja skatāmies globālā mērogā, skar dzimumu nelīdztiesība, kaut vai kā tas ir, ka tavu teikto uzklausa tikai tad, kad to pasaka džeks
(protams, ne velti mēs savās dzīvēs esam ilgi gājušas uz to, lai tādas huiņas ar mums notiktu iespējami mazāk, domājams tāpat kā augšcitētā chimera, kurai patīk ieņirgt par apbižotajām nabadzītēm)
un vai zināt – viss kā pret sienu
aroniski, ka kic&dū vispār dzīvē ir diezgan ok feministi, bet reizē arī visai kaismīgi uzskata, ka mūsdienās jau nu sievietēm problēmu nav vispār nekādu, īpaši jau nu latvijā
kaut kas tajā ir, ka tādai cita pieredzei nav iespējams noticēt (for me, this was shocking, for her, she was used to it)
bet tas ir tāds interesants brīdis, kad ciešā un tuvā tusiņā ir tik neiespējami saprasties par to, kas vienai pusei ir pašsaprotams, bet otrai pusei pilnīgi svešs un neticams
izstrīdējušies līdz bezspēkam un izdzēruši pēdējos aliņus, mēs gājām gulēt
ja man pa rokai toreiz būtu bijis augšminētais stāstiņš, varbūt būtu gājuši gulēt mazliet citādāki

un раз уж пошла такая пьянка, lai iet huiņa ar linkiem (c) martcore
dāma no šī paša stāsta raksta par to pašu, un man gribas jums īpaši izcelt vienu citātu:
I would also like the record to show that I developed a trucker’s mouth and bawdy sense of humor precisely because I’ve always had to act “like a man” to be found funny and be accepted in male spaces.

nu un tad vēl viens stipri tuvu tēmai:
In the last year or so, we saw this study, from America, and it broke our hearts a bit, because it explains so much: in a mixed-gender group, when women talk 25 per cent of the time or less, it's seen as being "equally balanced". And if women talk 25–50 per cent of the time, they're seen as "dominating the conversation". And we remembered all the times on social media, or in conversations, an angry man has said, "Women are WINNING now. Women are EVERYWHERE. It is MEN who are being silenced", and it all made sense.
tas atkal no šī, kas ir vecs un labs un ļ. izklaidējošs, bet varbūt jūs kāds neesat lasījuši un jums akurāt nav nekā tāda svarīga vai steidzama darāma piektdienas vakarā
linkpiemetināt?

Comments:
[User Picture]
From:[info]chimera
Date:April 28th, 2017 - 05:35 pm
(Link)
sure, es esmu arī par zemāku algu sievietēm un vēlēšanu tiesību atņemšanu, ko vēl neizdomāsi (uzmanīgi klausos)
[User Picture]
From:[info]chimera
Date:April 28th, 2017 - 05:36 pm
(Link)
aroniski arī, ka nabadzīšu izsmējēja ar patiesu interesi sametās samantai, kamēr dižās feministes pēcāk stāvēja ar izstieptu roku pēc pdfa.
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:April 28th, 2017 - 05:44 pm
(Link)
"runājot par patriarhālo struktūru apbižotajām nabadzītēm (c) chimera"

Vai kaut kur var izlasīt šī citāta kontekstu?
[User Picture]
From:[info]chimera
Date:April 28th, 2017 - 05:48 pm
(Link)
oi, es uz sitiena neatradīšu, bet man domāt, runa ir par to, ka man vienlīdz besī gan feminisma apbižotie vīrieši aļa sikbojs, gan pretējie gadījumi. nekas īpašs tur nebija, tev pavisam noteikti ir pieeja tam ierakstam.

nu, vēl patīk pavīpsnāt par dubultstandartiem - piemēram, kad dižās feministes sāk sauāt par nedabūjušām savas oponentes (srsly? vecais labais "jo nav seksa"?), bet tur ir svešs zematslēgas ieraksts.
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:April 28th, 2017 - 06:45 pm
(Link)
Man nav ne jausmas, pie kura ieraksta tas varētu būt.

Bet, ja bez konkrētā konteksta, tad to gan pateikšu, ka tu dažreiz mēdz par čīkstēšanu nokristīt īstenībā reālu problēmu izklāstus. (body positivity nāk prātā kā nesens piemērs)

Kā arī, nešaubos, ka sikbojs vai gnidrologs tev šķiet līdzvērtīgs ierēkšanas avots, tomēr kaut kā neredz tevi par viņiem ieņirdzam, vismaz noteikti ne tik bieži, kā par lietām, kuras tu uzskati par feministu pseidoproblēmām.
[User Picture]
From:[info]chimera
Date:April 28th, 2017 - 06:59 pm
(Link)
tāpēc, ka slikti skaties? vai drīzāk, neredzi to, kas neskar tevi/tavas vietas? tas ar mums visiem tā notiek, no worries.

nu, viens bija ieraksts manā cibā. nezinu, cik cītīgi tu lasi freidlisti, bet tu to noteikti redzēji.

jā, bodypositivity pārstāv to feminisma atzaru, kas mani pavisam noteikti nesaista, par ko PĀRSVARĀ cenšos neizteikties (piem, man nav bijis nekādu atsauksmju par to pašu samantu). dažbrīd gan visu šo cakošanos uzskatu pat par kaitīgu, jo nav tā, ka sievietēm viss būtu zašibisj, like, pietiek reālu problēmu. bet hei, tas ir mans personīgais viedoklis, tolerēsim to! kas gibēs ņemties, tas ņemsies.
[User Picture]
From:[info]chimera
Date:April 28th, 2017 - 07:10 pm
(Link)
(aroniski2, pat tajā ierakstā*, ko citē rasb, bija links uz sikboja cibu)

*un ko es nemeklēšu, jo ne jau man to vajag
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:April 28th, 2017 - 06:49 pm
(Link)
Bet par dubultstandartiem - jā, par to gan vajag vīpsnāt daudz un skaļi, it sevišķi, ja tos ģenerē pašas feministes.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:April 28th, 2017 - 05:48 pm
(Link)
bet ieņirgt tomēr arī patīk. ok, tas tavs citāts man kaut kā labi iespiedās atmiņā, turklāt nav jau arī tā, ka es viņu būtu akurāt izrāvusi no konteksta.
[User Picture]
From:[info]chimera
Date:April 28th, 2017 - 05:49 pm
(Link)
patīk gan!
[User Picture]
From:[info]dominika
Date:April 28th, 2017 - 06:05 pm
(Link)
mhm. trakākais, ka pieredzei, kas ir atšķirīga no pašas pieredzes, bieži nespēj noticēt arī sievietes (jo skaidrs, ka arī sieviešu vidū ir vairāk un mazāk priviliģētas). femforumā regulāri parādās tādas, kas dažādās intonācijās komentē, ka kādas citas paceltais jautājums nav nekāda problēma. un man katru reizi gribas brēkt, ka ok - varbūt man un tev tā nav problēma, bet autorei taču acīmredzot ir, kāpēc ir tik grūti vienkārši pieņemt, ka tā var būt? man liekas, ka feminisms un citas līdztiesības lielā mērā sākās ar spēju pieņemt cita stāstu, cita pieredzi kā valīdu, lai cik sveša un neticama tā liktos.
un es arī to, protams, vēl aizvien mācos.
[User Picture]
From:[info]kakjux
Date:April 28th, 2017 - 06:41 pm
(Link)
This!
[User Picture]
From:[info]sirdna
Date:April 30th, 2017 - 07:35 am
(Link)
exactly.

un, ja sievietes tiek māsveidīgi apspiestas, tā nav mana problēma, jo konkrēti mani jamās ir pizģījušas no bērna kājas.

kāpēc ir tik grūti vienkārši pieņemt, ka tā var būt?
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:April 28th, 2017 - 06:38 pm
(Link)
Ir gadījies novērot vairākus gadījumus, kad vīrieši, kas praksē visnotaļ feministi, bet par vārdu viebjas, kaut kādā brīdī pēkšņi ņem un izpildās ar tādām pērlēm kā "ja sievietei bijuši tik un tik vīrieši, tas jau ir par daudz" vai "tā ir problēma, ja vīrietim sieva pelna vairāk". Un tad jāņemas ar baltiem cimdiem, jo pat mājieni par to, ka šie konkrētie uzskati ir klasisks seksisma piemērs, var izraisīt reakciju ļoti līdzīgu tai, kas šeit redzama chimeras pirmajā komentā.
From:[info]unpy
Date:April 28th, 2017 - 06:52 pm
(Link)
Vīrietis - feministes praksē vai teorijā izklausās tiešām baisi.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:April 28th, 2017 - 07:02 pm
(Link)
Šis. Kad absolūti saprātīgi, izglītoti un ar pradvinutiem uzskatiem teorijā un praksē kkādu iemeslu dēļ notrigerējas un sāk nest pilnīgu reakcionāru huiņu.
[User Picture]
From:[info]chimera
Date:April 28th, 2017 - 07:50 pm
(Link)
(negribot uzsākt sraču, un vispār ģēlas man ir) bet vai nav tā, ka praksē abi šie uzstādījumi var kļūt par problēmu?

piemēram, pati lasīji tak un vēl diskutēji ar to sievieti cibā (pie liljas laikam), kas rakstīja, ka ilgi, ilgi dzīvo kopā ar vīrieti, kas pelna mazāk par viņu vai vispār nepelnīja kkādā brīdī, neatceros, un pat bērns viņiem jau ir, un viss ir ķipa forši, un mājās viņš visu dara, un ar bērnu ņemas, bet viņa visu laiku jūtas neaļo, ķip, kaut kas nav Tā.

un es zinu daudzus tādus gadījumus. sieviete patiešām bieži vien jūtas slikti tajā lomā, kur viņai jāsniedz lielāks ieguldījums pāra budžetā, pat ja visas citas jomas to kompensē. līdz ar to tā var kļūt par problēmu arī vīrietim, jo nesīs ārā smadzeni.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:April 28th, 2017 - 08:29 pm
(Link)
nu liljabrik ierakstā (kuru es atceros) jau nu gan bija arī citas niansītes, ne mazākā no kurām bija "ar cilvēku visp nevar parunāt par problēmām". bērnu nebija, tos kāds gudrinieks ieteica kā risinājumu ;)
[User Picture]
From:[info]chimera
Date:April 28th, 2017 - 08:31 pm
(Link)
nē,nē, es ne par posta varoni (un par gudrinieku vispār neizteikšos), tur bija viena beibe, kas atnāca komentēt anonīmi, un kur visi dotie bija manis aprakstītie.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:April 28th, 2017 - 08:37 pm
(Link)
ā, OK. gan jau nabaga cilvēks atrāvās pēc pilnas programmas, mēs tur bijām ne pa jokam ieskrējušies ;)

/ā, un par topiku runājot, nu nav tak tāda feminisma on/off switch, visiem kādreiz noklājas. vai vnk kretinē kāds konkrēts feminisma atvirziens, kas nepadara visu feminismu sliktu. tb ja mani besī ideja par specifisku "sieviešu rakstību", tas jau nenozīmē, ka Siksū vai Irigaraja nav nav jēdzīgas teorētiķes vai ka AS uz skaitli trīs atteikšos no balsstiesībām.
[User Picture]
From:[info]chimera
Date:April 28th, 2017 - 08:38 pm
(Link)
nu bet!!1
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:April 29th, 2017 - 12:16 pm
(Link)
Tas bija stāsts par pavisam ko citu - tur bija čalis uz laiku ievācies pie meičas, kamēr sameklē darbu un jaunu dzīvesvietu, bet tas "uz laiku" bija ievilcies jau nepieklājīgi ilgi. (Jo acīmredzot Briselē dabūt da jebkādu darbu esot teju neiespējami.) Respektīvi, tajā gadījumā es redzēju frustrāciju par to, ka lietas notiek ne tā, kā sarunāts, un ka būtībā meičas atsaucība jau tiek izmantota. (Bērna nebija, tur bija suns.)

Turklāt, ir atšķirība, vai tiek runāts par konkrētu gadījumu - tā un tā, Ilzīte neapmierināta ar to, ka vīrs maz pelna. Vai arī jautājums tiek pasniegts kā vispārējs un tiek attiecināts uz visiem. (Es, piemēram, arī necepos, ja kāds kristiešu jauneklis sev meklē jaunavu, lai jau, individuālas preferences. Bet, ja kristiešu jauneklis piepišās ne-jaunavām, ka šamās nepareizi dzīvo, tad gan ir vērts pacepties.)
[User Picture]
From:[info]chimera
Date:April 29th, 2017 - 12:18 pm
(Link)
nu ne taču, to anonīmo meiču, ar kuru tu čatoji, un kura tev vīzdegunīgi aizr
aizrādīja, ka tev bija kkāds studentiņš, kamēr viņa runā par Sava Berna Tēvu. čista neatceries?
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:April 29th, 2017 - 02:22 pm
(Link)
Ā, skaidrs. Jā, kaut ko tādu atceros. Bet tur arī nebija līdzīgi, ka sarunātais=/=reāli notiekošais?
[User Picture]
From:[info]chimera
Date:April 29th, 2017 - 03:27 pm
(Link)
mana atmiņa saka, ka nē, tur džeks pildīja (vai joprojām pilda?) to lomu, ko ģimenē parasti pilda sieviete, un, lai gan pret kvalitāti beibei baigo iebildumu nebija, tāpat bija Neskaidras Nopūtas Nezin Par Ko. bet lilja ir izdzēsusies un pārbaudīt nevar :(
[User Picture]
From:[info]chimera
Date:April 29th, 2017 - 12:20 pm
(Link)
un, principā, cilvēki vispār par daudz vispārina. man, piemēram, arī nepatiktu, ja manam partnerim būtu dahuja seksa partneru pirms manis. un tam man ir 3 konkrēti iemesli, no kura nevienam nav sakars ar manu puritānismu or smth.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:April 29th, 2017 - 12:37 am
(Link)
Nu tas jau arī ir seksisms parastais
[User Picture]
From:[info]krii
Date:April 28th, 2017 - 10:43 pm
(Link)
Redz, tur jau tā lieta, ka feminismi šobrīd sazarojušies tik plaši, ka atrodamas ne tikai implicīti, bet pat klaji pretrunīgas nostādnes. Vienīgais kopīgais - feminisms paredz, ka sieviešu/vīriešu attiecībām nav jābūt nepieciešami hierarhiskām.
Neņemšos tulkot Chimeras pozīciju, bet tā noteikti saskan ar manu pārliecību, ka dažos gadījumos feminismu var izmantot kā aizsegu upura pozīcijas kultivēšanai, kas ilgtermiņā nāk par sliktu arī pašām sievietēm. Par bodijpozitīvismu jau reiz neuzmanīgi atraugājos un atrāvos, vairs neuzdrošināšos, bet...būtu lieliski, ja feminisms cilvēkus (jo īpaši sievietes) tomēr stimulētu realizēt savu potenciālu, nevis meklēt un atrast aizbildinājumus katrai kļūdai un neveiksmei.
[User Picture]
From:[info]inese_tk
Date:April 28th, 2017 - 11:28 pm
(Link)
"dažos gadījumos feminismu var izmantot kā aizsegu upura pozīcijas kultivēšanai, kas ilgtermiņā nāk par sliktu arī pašām sievietēm."

mhm!!!
[User Picture]
From:[info]sirdna
Date:April 30th, 2017 - 07:31 am
(Link)
procenti, šmocenti. It kā runas laiks jelkādīgi attiektos uz pateiktā svaru un nozīmi.

Viņdien prezentējām klientam mūsu vīziju. Runājām 99,9% laika. Klients beigās pateica: "Smuki, bet man nepatīk"

Runāja 0,1% laika, bet totāli dominēja pār mums visiem.

hackers counter system