Comments: |
From: | fanija |
Date: | April 2nd, 2010 - 03:23 pm |
---|
| | | (Link) |
|
moš cūķi uztaisi?;))
tas nav kaut kādus pāris leveļus augstāk par kartupeļu sacepumu vai kartupeļu sacepumu? :) turklāt kartupeļi man ir, a cūķis būtu vēl jāgādā.
From: | fanija |
Date: | April 2nd, 2010 - 03:38 pm |
---|
| | | (Link) |
|
nu atkarībā KĀ to cūķi, bet var jau vnk sākt ar kaut kādu variāciju par cepešu tēmu (tais četrās sezonās gan briesmīgi sarežģīti sarakstījuši). no abiem sacepumiem esmu taisījusi kaut ko ļoti līdzīgu pirmajam, tikai krējumam vēl ir klāt svaigi sarīvēts muskatrieksts. un vispār - apsveicu ar ieiešanu lielajā, noslēpumainajā cepeškrāsns pasaulē!!
paldies, bet es tai pasaulē vēl tikai stāvu uz sliekšņa un bailīgi skatos apkārt :)
From: | fanija |
Date: | April 2nd, 2010 - 03:54 pm |
---|
| | | (Link) |
|
aizsūtīju kaut ko uz gmailu.
lasu un saku vēderam "kuš sēdi nu mierā" :)
| From: | inese_tk |
Date: | April 2nd, 2010 - 03:40 pm |
---|
| | ļoooooti vienkārši un sanāk vienmēr | (Link) |
|
1 vidējs kartupelis 1 mazs baklažāniņš pāris tomāti pāris daiviņas ķiploka paciņa saldā krējuma bišķi sarīvēta siera garšvielas un zaļumi pēc patikas. manuprāt, vislabāk der baziliks un timiāns un piecu piparu maisījums
sagriež kartupeli, baklažānu, tomātu šķēlēs. kartupelis jāgriež ļoti, ļoti plāns. nu cik vien var plāns, citādi neizcepsies. ieeļļo cepamo veidni/pannu (man, piemēram, ir tāda apaļa keramikas veidne, kurā es cepu arī kūkas, bet nu derēs gandrīz jebkāda) liek kārtās pa visu veidni - kartupeļi, tomāti, baklažāni. pa vidu kārtām kaisa arī sāli, garšvielas un ķiplokus (vai nu sakapātus vai sīki sagrieztus - kā labāk patīk). kad visi labumi salikti, tad pārlej ar saldo krējumu, pārkaisa ar sarīvētu sieru (un baziliku) un liek cepties cepeškrāsnī. cik ilgi jācep - nepateikšu - šito ēdienu pati izdomāju un mana cepeškrāns necep normāli. karoč var kādā brīdī pavilkt ārā un pačakarēt kādu kartupeļa šķēlīti ārā - ja ir mīksts, tad ēdiens būs gatavs. ja mājās mētājas kāda lieka pavītusi (vai nepavītusi) paprika - var sīki sagriezt arī to un samest kārtām pa vidu. iespējams arī šampiņjoni negaršotu šajā ēdienā slikti, bet es neesmu vēl mēģinājusi. ja nepatīk baklažāni vai, ja uz skapjaugšas stāv pašaudzēts kabacis - var likt arī to.
mums ar Kārli ļoti garšo - Kārlis vienmēr saka, ka šito ēdienu jau varētu restorānā pasniegt :)
| | | Re: ļoooooti vienkārši un sanāk vienmēr | (Link) |
|
izskatās lieliski, milzīgs paldies!
| From: | shelly |
Date: | April 2nd, 2010 - 03:44 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Nu, jāatzīst, man vispār ir veca gāzes cepeškrāsns, tur grādus noteikt nav iespējams un nekādu režīmu tur nav. Slēdzu iekšā, uzkarsēju un šauju iekšā produkus, i sjo. Un tad lūru pa malu, vai nenāk gatavs. Nekas, visi dzīvi. Kartupeļu sacepumu es taisu pēc šitā http://www.receptes.lv/receptes/sampinjonu-un-kartupelu-sacepums-/Mīļi saukāju to par sirdstriekas kartupeļiem, jo diētisks šis ēdiens noteikti nav :))
| From: | shelly |
Date: | April 2nd, 2010 - 03:52 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Aaa, un katrs čaiņiks var taisīt podiņus. Un tad ēst un raudāt aiz sajūsmas. Vienkārši samočī podiņā dārzeņus, kādi nu ir, vārītus vai saldētus, vistu vai zivi, aplej visu ar pienu, vai ja nebēdā par figūru, ar saldo krējumu, samet garšvielas, pārrīvē sieru, liek cepeškrāsnī. Ik pa brīdim palūr, pēc kādām 30 minūtēm ir gatavs.
viss tik garšīgs, tik garšīgs :) tādus podiņus meklē veikalā tai plauktā, kuram klāt liels neona uzraksts "podiņi, kurus var likt cepeškrāsnī"?
| From: | shelly |
Date: | April 2nd, 2010 - 04:35 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Podiņus, imho, vislabāk meklēt Latvijas Keramikas bodītēs, kādreiz viena bija Matīsa tirgū, otra - Centrāltirgū. Podiņi ir brūni, no māla, ar vāciņiem, līdzīgus var redzēt pāris ēstūžos Latvijas Keramikā viņi galīgi nebija dārgi. Varbūt ir arī lielveikalos, neesmu skatījusies.
Iesaku šo resursu http://www.cetrassezonas.lv/lv/receptes/, tur ir daudz lielisku variāciju krāsnscepumiem un vispār, garam un viedam kukingam, nelaužot kaulus prasmēs un neslīkstot eļļā und majonēzē und vegetā. :)
nēnuessaprotu, ka maniem linkiem uz receptēm neviens un nekad nepievērš uzmanību :) man tur ir jau vesels blociņš atlasīts ar "viss tik garšīgs tik garšīgs" :)
nu es uzreizi pamanīju to receptes.lv un piedošan, bet saviebos, jo ar to resursu nedienas vien sanāk un misekspektācijas, gk. ceru, ka esmu vienīgā, vienīgā tāda, līkrotse. :))
šito recepti es godīgi nospēru no pzrk :) a tā abonēju 4sezonas un taisu šokodesu, vot.
| From: | pzrk |
Date: | April 2nd, 2010 - 06:14 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Ha, es jau neatzinos, ka pēc konkrētās receptes nekāds šedevrs nesanāca. ;) Pats gan norakstīju to uz personīgo neveiklību (un, protams, piemērotu trauku trūkumu, tos vienmēr var vainot). :D
| From: | pzrk |
Date: | April 2nd, 2010 - 06:18 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Mūsmājās mēdzām taisīt šokokūku, ūbergaršīga, lai gan jāteic, ka pēc kādas 10. reizes piegriezās. :D Recepte gan tā uz sitienu neatrodas.
| From: | aleja |
Date: | April 2nd, 2010 - 03:55 pm |
---|
| | | (Link) |
|
ceļa vārdi ir tādi - lai tevi šīs rindiņas nemulsina. ja vien krāsns vispār ir regulējama, tad tā arī dari, sildi līdz 190 grādiem un tad arī liec to sacepumu iekšā. nepiesilušā cepeškrāsnī nekad neko neliec, ja vien tā nav kāda sevišķa recepte. šajā gadījumā arī nevajag cept karstākā. gatavību pārbauda ar nazīti/dakšiņu/irbulīti. kartupeļus jāgriež pēc iespējas plānākās ripiņās. principā var izmantot jau iepriekš novārītus kartupeļus. būs ātrāk gatavs.
salikums sīpoli+kartupeļi+krējums+siers strādā. aicinu izmantot timiānu vai raudeni.
liels paldies, ļoti noderīgi. es noteikti iešautu kaut ko aukstā pečkā :) tātad ir regulējamas un neregulējamas cepeškrāsnis? un vai ir tādi cepeškrāšņu termometri, ko var iemānīt pečkā un tad skatīties uz grādu cipariem?
nu, tak ir kaut kādas atzīmes uz cepeškrāsns palaišanas ripas: 1, 2, 3, 4- 3 r sacepumu grāds. vēl der izpētīt, vai cepeškrāsnij ir cepiens gan no augšas, gan no lejas, tas, lai neviļus neuzliekas pašā augšā un nepiededzina virspusi sacepumam uzreiz.
manam eksemplāram ir tādas pašas liesmiņu ikoniņas kā augšas degļiem, cipari nefigurē. tātad termometra iegāde vai kas mani glābs? lidojoša muca vai kas cits?
From: | |
Date: | April 2nd, 2010 - 04:25 pm |
---|
| | | (Link) |
|
cik Tev tās liesmiņas pavisam ir? un elektriskā vai gāzes?
p.s. es savā malkas krāsnī nupatās ieliku cepties burkānkūku :))
From: | |
Date: | April 2nd, 2010 - 04:27 pm |
---|
| | | (Link) |
|
p.p.s. mani jau te varbūt tūliņ apmētās ar puvušiem kabačiem par zaimošanu, bet es tomēr stingri uzskatu, ka karpeļu sacepums bez virsū uzrīvēta parmas siera nav nekāds riktīgs karpeļu sacepums.
| From: | aleja |
Date: | April 2nd, 2010 - 04:40 pm |
---|
| | | (Link) |
|
nē, nav neregulējamu, bet reizēm cepeškrāsnis ir ļoti vecas, un regulēšanas mehānisms ir tutū:) jaunajām cepeškrāsnīm ir indikators, kas parāda, ka tā ir uzkarsusi līdz iestatītajai temperatūrai. es saprotu, ka tev tādas nav, turklāt temperatūras vietā ir 1,2,3,4? tādā gadījumā tev jāliek uz vidējo, un, ja tev nav cepeškrāsns termometra (tādus noteikti var nopirkt), varam pieņemt, ka līdz šai temperatūrai krāsns piesils pusstundas laikā. tikai nevirini viņu.
| From: | shelly |
Date: | April 2nd, 2010 - 08:06 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Tik ilgi?!? Es, jāatzīst, savu veco gāzes plīti ilgāk par 5-10 minūtēm nekarsēju.
| From: | aleja |
Date: | April 2nd, 2010 - 08:37 pm |
---|
| | | (Link) |
|
5-10 minūtēs pilnīgi noteikti nevar piesildīt. daudz ticamāk 15-20. bet drošs paliek drošs, 30 minūtēs nevar būt par maz.
| From: | _re_ |
Date: | April 2nd, 2010 - 06:45 pm |
---|
| | | (Link) |
|
khm, atļausos es arī iemest savu kapeiciņu recepšu jūrā. monētiņa pašas kalta, kas gan afigena reti atgadās.
smalki sašķēlēti kartupeļi tāpat sašķēlēti svaigi šampinjoni strēmelītes kādas apstrādātas šķiņķa vai kūpinājuma vai so gaļas gabaliņos paprika sarīvēts siers franču garšvielas, kas ietver sevī kaltētu raudeni, timiānu, majorānu laikam un ko tur
un to visu liek kārtu kārtām viens pēc otra un atkal atkārto pāris reizes. kartupeļiem vēl var pārkaisīt sāli vai kādu advancētu kartupeļu sālīto garšvielu. cepas viss kopā apmēram kādas 45 min. lieku uz ne pašas augstākās t, krāsnij pa vidu, režīms vulgaris. ā, podiņam parasti ir vāciņš.
provansas garšvielu maisījums? tāds man ir :) un tātad te man vajadzēs tādu podiņu, par kādu raksta šellija?
| From: | _re_ |
Date: | April 3rd, 2010 - 06:40 pm |
---|
| | | (Link) |
|
ai, nē, nē, tas tik bija mākslinieciskās izteiksmes līdzeklis podiņš ar vāciņu. es lietoju stikla trauku ar vāku, kurš paredzēts lietošanai arī cepeškrāsnī. rimi akcijās kādreiz līdzīgus dalīja. katrā ziņā mums tāds paliels, plakans, tiek piekrāmēts līdz augšai, ēdam parasti tikai divi un tā vien ir vakariņām un pēcvakariņām.
jā, provansa iz ze kī :)
tas rimi kotlešpods man arī ir! :)
ā un vēl priekš slinka cepeškrāšņnūģa lieliska lieta ir šitentādi kruasānveida pīrādziņi: http://maltite.blogspot.com/2010/01/ko-vel-var-iesakt-ar-teslu.htmles tādus taisu ar sieru (vnk ietin kubiku siera, var vēl olīves pusīti piešaut) un zapti (pārkaisu ar kanēli un brūno cukuru). mamma, kad pirmo reizi ieraudzīja, ilgi negribēja ticēt, ka mājās cepti. ļoti, ļoti ātri un vienkārši - lieliski noder neparedzētu ciemiņu gadījumā. un Tev varētu arī noderēt vnk lai iemēģītu un sadraudzētos ar cepeškrāsni, jo arī manliekas, ka neizdošanās nav iespējama. protams, ja speciāli nepiededzina :) p.s. tā Tesla mīkla šobrīd RIMI maksā 0.59 saņķiki un no vienas pakas sanāk 12 gab pīrādziņi.
p.s. un vispār, ja plāno nopietni pievērsties cepeškrāns pasaulei, iesaku iegādāties cepamo papīru. ļoti noderīgs, it īpaši nūģiem un diletantiem. piemēram, augstāk minētos pīrādziņus drošāk cept uz tā papīra, tāpat arī kūkas un kēksus utt. vieglāk dabūt ārā no veidnēm un nav pismačs ar diezgan neērto veidņu ietaukvielošanu.
Kāds vispār mūsdienās kaut ko cep bez cepamā papīra? :)
| From: | _re_ |
Date: | April 2nd, 2010 - 08:44 pm |
---|
| | | (Link) |
|
hm, jā.. :)
vispār cep gan, jā :) vai nu gadījumā, kad cepampapīrs liekas lieka greznība (piemēram, šādai, brīnišķai šokokūkai, vai arī, ja viņa vienkārši nav mājās.
Tādas lietas, kuras bez stresa var izgāzt no formas un atgāzt pareizā stāvoklī, es arī cepu bez papīra, bet, piemēram, cept siera kūku dziļajā teflona formā, ieklājot cepamo papīru, man ilgi nebija ienācis prātā, iekams kāds nepateica :) Visādus pīrādziņus un cepumus jau sen kā neliekam pa taisno pannā, atkrīt ķēpāšanās ar eļļu.
jē, man jau ir cepampapīrs, nopirku speciāli šokodesas ietīšanai :)
un pīrādziņi mani iedvesmo!
Tev kāda tā cepeškrāsns - gāzes vai elektriskā? Apvienota ar plīti? Gāzes cepeškrāsnis iesilst ātrāk, elektriskā - nu, mūsmājās ir indikators, kas elektriskajai parāda, ka viņa ir iesilusi. Līdz kaut kādiem 200 grādiem iesilst 10 minūtēs, gāzes cepeškrāsns varbūt pat ātrāk.
Sacepumam kartupeļus es rekomendētu tomēr novārīt - tie ir samērā cimperlīgi un cepas lēni, ir gadījies ēst sacepumu ar viegli pacietiem kartupeļiem :) Brīvā brīdī var aizstaigāt uz manu žurnāli, atvērt tagu "Virtuve" un pasmelties idejas, vairumā gadījumu tas viss ir cepeškrāsnī cepts :) Jābrīdina, ka ar 4sezonu receptēm arī var gadīties misanderstandingi, bet esmu mēģinājusi tikai viņu saldos ēdienus,
acīmredzot gāzes, apvienota ar gāzes plīti :) kad būs pašiem savi interneti, kurus varēs dabūt jebkur dzīvoklī un visu laiku, nevis tikai kad paveicas un kaimiņu švakais signāls turas tik ilgi, lai atvērtu lapu, noteikti iešu lasīt tavas virtuves piezīmes. iespējams, ka sākšu uzdot arī jautājumus.
nenokar smīpi mazais. temperatūras leveļus atradīšu. kaut kad saņemšos un nākšu ciemos gatavot ēst. uzcepsim marmorkūku tas ir vnk. | |