ļoooooti vienkārši un sanāk vienmēr |
Apr. 2nd, 2010|03:40 pm |
1 vidējs kartupelis 1 mazs baklažāniņš pāris tomāti pāris daiviņas ķiploka paciņa saldā krējuma bišķi sarīvēta siera garšvielas un zaļumi pēc patikas. manuprāt, vislabāk der baziliks un timiāns un piecu piparu maisījums
sagriež kartupeli, baklažānu, tomātu šķēlēs. kartupelis jāgriež ļoti, ļoti plāns. nu cik vien var plāns, citādi neizcepsies. ieeļļo cepamo veidni/pannu (man, piemēram, ir tāda apaļa keramikas veidne, kurā es cepu arī kūkas, bet nu derēs gandrīz jebkāda) liek kārtās pa visu veidni - kartupeļi, tomāti, baklažāni. pa vidu kārtām kaisa arī sāli, garšvielas un ķiplokus (vai nu sakapātus vai sīki sagrieztus - kā labāk patīk). kad visi labumi salikti, tad pārlej ar saldo krējumu, pārkaisa ar sarīvētu sieru (un baziliku) un liek cepties cepeškrāsnī. cik ilgi jācep - nepateikšu - šito ēdienu pati izdomāju un mana cepeškrāns necep normāli. karoč var kādā brīdī pavilkt ārā un pačakarēt kādu kartupeļa šķēlīti ārā - ja ir mīksts, tad ēdiens būs gatavs. ja mājās mētājas kāda lieka pavītusi (vai nepavītusi) paprika - var sīki sagriezt arī to un samest kārtām pa vidu. iespējams arī šampiņjoni negaršotu šajā ēdienā slikti, bet es neesmu vēl mēģinājusi. ja nepatīk baklažāni vai, ja uz skapjaugšas stāv pašaudzēts kabacis - var likt arī to.
mums ar Kārli ļoti garšo - Kārlis vienmēr saka, ka šito ēdienu jau varētu restorānā pasniegt :) |
|