Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2016-05-01 18:27:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
viens nopietns iebildums pret sievietēm ir viņu nepacietība
jā, virtuvē
kad saka " sievietei ir jāstāv pie plīts", es šovinistiski cūciski piekrītoši māju ar galvu
a kā savādāk

ja es vāru kartupeļus, es zinu, ka tiem ir jāvāras 30 minūtes, un staigādams pa māju ar vagau skatienu kontrolēju pulksteni
es precīzi zinu, ciparos, cik ilgi ir jācep dažādas vistas sastāvdaļas vai cepeškrānī pīle, cik daudz gulašs, kad un kādas garšvielas ir samērā precīzi jāpievieno
pēc tam, kad esmu paveicis radošo posmu, man galvā ir tikai cipari

a meitenes ar klasisko "man liekas, ka ir gatavs" iziet uz nelielu risku

kā rezultātā es aizvakar vietējā ēdnīcā ēdu pusjēlu gulašu ar līdz galam neizvārītiem kartupeļiem, ne tas, ka man būtu kādi iebildumi pret jēlu gaļu, es labprāt, tikai garšvielas iedodiet, es jūs visas mīlu, bet nu attieksme pret ēdiena gatavošanu, oh

nav nekāds brīnums, ka visādos televīzijas pavāršovos dominē džeki. kas nebūt negatavo labāk par jums, es pat nezinu, kā var labāk vai sliktāk veikt predefinētas manipulācijas, taču viņi to dara Uzmanīgāk un Rūpīgāk


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]anonymous
2016-05-01 18:50 (saite)
Varu Tevi apgāzt. Es gandrīz nekad neievēroju pulksteņlaikus, svarus un citus mērus, paļaujos vienīgi uz ieduramā termometra mērījumiem un providenci. Tajā pašā laikā man zināmā perfektākā konditore ir dāma, kas darbojas ar ķīmiķes/matemātiķes aprēķinu un precizitāti. Tieši tāpēc es laikam neieredzu nekādu saldo ēdienu, kūku u.c. gatavošanu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2016-05-01 18:58 (saite)
tās pāris reizes, kad esmu izsities no pulkteņlaika, man vienmēr ir izdevies samērā šits, rezultāts pašu nav apmierinājis, varbūt tendence uz perfekcionismu traucē momentā, kad cilvēki iedur dakšiņu un sāk spēcīgi domāt
bet tu esi vārījis kādreiz mīkstas olas? pamatu pamats, tur visu izšķir sekundes, no pieredzes saku

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]blond
2016-05-01 20:25 (saite)
Draudziņ! Bet olu izmērs? Olu temperatūra pirms likšanas katliņā? Kartupeļu miltainums? Tu visu šito nopietni? Intuīcija, tikai intuīcija ir pamatu pamats. Intuīcija, kas balstās pieredzē un zināšanās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2016-05-01 21:17 (saite)
tad kā tu nosaki, kurā brīdī mīkstas olas var palikt par cieti vārītām?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]blond
2016-05-01 21:47 (saite)
Es fiksēju ūdens vārīšanās sākumu, kas arī ir skērī, jo ej nu tu pasaki, kad viņ;s tikai simmerē, kad jau vārās, uzlieku 3 minūtes, bet tālāk r'okojos pēc intuīcijas. Vai nu norauju bik ātrāk, vai ļauju vēl pavārīties. A tu varbūt liec vārošā ūdenī? Tas principā varētu būt drošāks variants.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2016-05-01 22:04 (saite)
ja ir mazas olas, es lieku vārošā uz pusotru minūti
lielākas var uz minūti četrdemit piecām
bet divas minūtes ir perebors jebkurā variantā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]goddes
2016-05-01 22:33 (saite)
Ne sūda, ir daudz nezināmo, pat kādā traukā vāra ir no svara, 1m45s manā gadījumā (gāzes plīts/emaljēta bļodiņa vai katliņš) būtu izdzeramas olas, bet olas baltumu es jēlu nemīlu nemaz.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2016-05-01 22:39 (saite)
čuvak. ūdens. vārošs. olas vārās ūdenī. tur it tikai olas un ūdens, visas ķīmiskās reakcijas notiek starp šiem diviem. nekam citam nav nozīmes.
ir ļoti liela nozīme traukam, kurā tu gatavo, citās disciplīnās

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]goddes
2016-05-01 22:52 (saite)
Tātad tev ir kolibri olas vai nanoūdens, jo man lielas olas vārās 3min10sek , lai būtu ideāli šķidrs dzeltenums, bet ne baltums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2016-05-01 22:57 (saite)
vārošā ūdenī?
nē, es lieku ar karoti, kad tur jau burbuļo viss pilnā sparā
un man absolūti viss ir zem trīs minūtēm

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]romija
2016-05-01 23:09 (saite)
Tu olas turi ledusskapī? ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2016-05-01 23:11 (saite)
nu jā
bet es viņas nebliežu pa taisno ledusskapja vārošā ūdenī

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]romija
2016-05-01 23:13 (saite)
cik minūtes turi istabas temperatūrā?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2016-05-01 23:18 (saite)
kādas desmit

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]goddes
2016-05-01 23:20 (saite)
Lūk fizika, bet matrkore vēl bezjēdzīgi ķepurojas pretī.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]begemots
2016-05-01 23:50 (saite)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]goddes
2016-05-01 23:10 (saite)
nu sāku skaitīt pie pirmiem virstošā ūdens burbuļiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2016-05-01 23:18 (saite)
tas ir vecs triks, huj zin, kad ūdens reāli sāks vārīties, par to jau komentos šeit izteicās
ir doma, ka ar pirmajiem burbuļiem vēl nav atskaites punkts, lai arī es šo matemātiku saprotu, tur šis 2m45s + 35s uz feiko vāŗīšanos varētu būt leģitīmi

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rasbainieks
2016-05-02 14:09 (saite)
karoč tā:
http://www.thekitchn.com/how-to-boil-eggs-perfectly-every-time-cooking-lessons-from-the-kitchn-202415
āmen

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]perkons
2016-05-01 18:55 (saite)
Ot, man par tiem pulksteņiem ir krietni savādāk. Tie paši karfeļi tak ir dažādu šķirņu, ir čujs, ņuhs un poņa, nevis pulksteņi. Ķipa: tā, vajadzētu būt gataviem, parbaudu ar dakšu a vot hujuški, dafai vēl pāris minūtes un tad kāšam. Tāpat ar gaļu un visiem pārējiem makarõniem.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2016-05-01 19:00 (saite)
nu tu paskaties uz viņiem un izverd spriedumu - 25 minūtes. pēc 25 minūtēm izņem laukā, un ir ahujenčiks

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]goddes
2016-05-01 19:10 (saite)
Viens no galvenākajiem un pirmais likums virtuvē ir atcerēties, ka ēdiens turpina gatavoties arī tad, kad tiek noņemts no uguns.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]romija
2016-05-01 19:21 (saite)
nebaidi mani!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]le_minga
2016-05-01 19:36 (saite)
Vo!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]rediiss
2016-05-01 19:35 (saite)
vot, jā, nekad neesmu varējusi atbildēt uz jautājumu "cik ilgi vārīsies kartupeļi". :/

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]f
2016-05-02 09:36 (saite)
atkarīgs no tā, cik lielos gabalos sagriež :))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rediiss
2016-05-02 10:35 (saite)
nē, nu, tik daudz es saprotu :D bet cik tas būs minūtēs? hvz. vāra, kamēr gatavs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]f
2016-05-03 08:53 (saite)
iekšējais pulkstenis saka priekšā, kad būtu jāpačeko :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ravejsledzejs
2016-05-01 20:46 (saite)
kas ā par dīvainību - gatavot pec pulksteņa! gatavo tikai pēc čuja, ņuha un poņas. nekāds pulkstenis! nekadi cipari galvā. ēdiens tā ir māksla! un māksla tev nav nekādas tur 30 minūtes!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2016-05-01 21:14 (saite)
tu nespēj čuju, ņuhu un poņu ietvert konkrētās sekundēs? nevis skatīties uz gaļu ar teļa acīm "sazin, kad viņa izcepsies, es ar dakšiņu iebakstīšu", vai drosmīgi pateikt "divas stundas. šī gaļa cepsies divas stundas un varbūt vēl piecas minūtes"

ja jūs visi esat tik gudri, tad pastāstiet man, kāpēc ēdnīcā nedavāra šos kartupeļus, manis paša māte, lai jēzus kristus piedod par kritiku, arī nedacep gaļu, un es nekad neesmu ēdid ēdienu, kuru būtu gatavojis džeks, un kas būtu, nu tu saproti

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ravejsledzejs
2016-05-01 21:26 (saite)
nu tātad man jāuzaicina Tevi pusdienās. paša rokām pagatavots ēdiens te būs visspēcīgākais argumunts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2016-05-01 21:28 (saite)
pusdienās ar svecēm?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ravejsledzejs
2016-05-01 21:36 (saite)
ja vēlies ar svecēm - varu ar svecēm ;o)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]penny_lane
2016-05-01 22:34 (saite)
man nopietns iebildums pret tev... pret vīriešiem ir cibas ieraksti, kur viņi vispārina visas sievietes.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2016-05-01 22:40 (saite)
uzskati to par postpostmodernismu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2016-05-01 22:41 (saite)
proti taisīt ēst?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]penny_lane
2016-05-01 22:44 (saite)
es to drusku uzskatu par stulbumu/stūrgalvību/slinkumu domāt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2016-05-01 22:48 (saite)
sajūta, ka es beidzot esmu uzbraucis ticīgo jūtām

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]penny_lane
2016-05-01 22:55 (saite)
nu bet, jezussmarija, tev šodien katrā ierakstā ir diagnoze "visām sievietēm", tādā maigi iecietīgā tonī, kā par garīgi atpalikušiem, bet mīlīgiem zvēriņiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2016-05-01 23:04 (saite)
man liekas, to, ka es mēdzu uzdot provokatīvas dabas jautājumus, vai pacelt provokatīvas dabas tēmas, zina visa ciba, atskaitot tevi ar ingu )

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2016-05-01 23:05 (saite)
un vēlreiz - proti taisīt ēst?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]penny_lane
2016-05-01 23:23 (saite)
tas ir ļoti grūti atbildams jautājums, es uzskatu, ka lielākā daļa cilvēku nemāk gatavot ēst, bet tas jau tāds gaumes un izlepšanas jautājums. ko nozīmē prast gatavot ēst?


(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dzeina
2016-05-02 08:19 (saite)
Nemāk. Takš atpisies no garīgi atpalikušā zvēriņa.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2016-05-02 10:46 (saite)
ko, atpisies no viņas? ne es viņai pirmais piepisos!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]penny_lane
2016-05-01 23:12 (saite)
īsti nesaredzu provokāciju, drīzāk bērnišķību.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2016-05-01 23:30 (saite)
tev bērnišķība šķiet kaut kas slikts? kaut kas tāds, ko nekavējoties nogalināt manī un tevī astoņpadsmit gados? man sāk kļūt patiesi incanti

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ingaile
2016-05-02 15:20 (saite)
es visu zinu un saprotu. man vienkārši ir specifiska humora izjūta.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ingaile
2016-05-02 15:21 (saite)
es nevaru iepostot tur, kur vajag. tāpēc būs šeit.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ingaile
2016-05-02 15:22 (saite)
t.i. es nemāku

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ingaile
2016-05-02 15:23 (saite)
saruna par olu vārīšanu ir debeškīgi brīnišķīga.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]martcore
2016-05-02 17:03 (saite)
mums te visiem tāda ir

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]f
2016-05-02 09:34 (saite)
žēl tikai, ka jūs to darāt reizi gadā.
man nav laika 365 dienas gadā pa trim reizēm dienā vaktēt pulksteni.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ib
2016-05-02 17:03 (saite)
Lūk!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?