Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2014-03-14 10:53:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
reizēm man šķiet, ka es dzīvoju kaut kādā wonderlandā
it īpaši tas attiecas uz histēriju par ukrainas zelta izvešanu uz ārzemēm
po, čuvag, valstis okupācijas riska priekšā gandrīz vienmēr (ja nav blickrīga) ved zeltu uz ārzemēm
tas, ka viņš ir kaut kur ārzemēs, tas ir galīgi pohuj, pirmais latvijas zelts kopš 1921-ā gada atradās anglijā, pirms otrā pasaules kara - vēl šveicē, štatos, francijā un figziņkur
beigās uzradās kā mīļais, toties iesākt ar viņu var ļoti maz ko, izņemot vadāšanu turnejās

kā raksta seksperti
"raugoties no ekonomiskā viedokļa, zelta uzkrāšana ir neizdevīga uzglabāšanas un transportēšanas izmaksu, kā arī zemo noguldījuma procentu dēļ. Zelta depozītu procentu likmes svārstās no 0.5% līdz 1.5% gadā. Salīdzinājumam - ASV dolāra naudas tirgus likmes ir aptuveni 5% gadā."

tomēr: nebūs uzticības zeltam, nebūs uzticības savai valūtai


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]po
2014-03-14 11:15 (saite)
Kuiņa tajā, ka štati visu to zeltu ir pārdevuši. Skaitās, ka glabājas, bet viņa tur reāli nav. Vācijai kaut kādas cik - 5 tonnas nevarēja atdot (ja nekļūdos)? Vot, tagad varēs. Turklāt nevis atdot, bet iedot Ukrainas zeltu vietā - jo tagad viņi sākuši to pirms izvešanas pārkausēt, jo oriģinālo stieņu tur jau sen vairs nav. Kāpēc tad 1971. gadā visa pasaule tika nokabināta no zelta standarta un piesieta dolāram? Tāpēc, ka Amerika nevarēja atdot "glabāto" zeltu Francijai. Tagad notiek kaut kas līdzīgs, tikai piedevām izrādās, ka arī dolārs ir akmens par glābšanas riņķi. Un pie tā turas viss globuss.
Te jau nenotiek kaut kāda sīknaudas žonglēšana - šobrīd runa ir par vispasaules asinsrites sarecēšanu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2014-03-14 11:21 (saite)
nezinu tavus info avotus, bet varu pateikt, ka 100% amerikāņu uzskata, ka zelts viņiem ir. kas arī nodrošina dolāra vērtību )
ja netici man, pajautā (tiesa, laikam šobrīd hiatusā esošajam) jz kautskim par valūtas pamatprincipiem

ja turpmāko 50 gadu laikā tu varētu individuāli pieiet pie katra amerikāņa un izstāstīt viņam, ka zelta nav - garantēti bakss grohņītos!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]po
2014-03-14 11:30 (saite)
sūds ar individuālajiem amerikāņiem (vai latviešiem), kuri tāpat neko nerubī. ne jau viņi ietekmē ekonomiskos procesus. realitātes līmenī (t.i., kaut kur stipri tālu no pilsoņa parastā) situācija ir stipri citādāka, un tā kāršu jaukšana jaunam razkladam tikai paātrinās - un izdodas arī, jo tie, kuri rēķina pēc bed-time-story matemātikas, nemaz nenojauš, ka kārtīs iespējams arī krāpties.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2014-03-14 11:39 (saite)
mļa. "ne jau viņi ietekmē ekonomiskos procesus."
a ietekmē kas, fat cats? tas ir, resnais miljardieris mežā pieiet pie čiekura uz zemes un saka "šis čiekurs ir divu pusdienu maltīšu vērts" (ps. šeit ir vieta jūsu reklāmai par mākslas tirgu). vai arī 50 miljardu cilvēku pieiet pie čiekura uz zemes un saka "šis čiekurs ir divu pusdienu maltīšu vērts"?

kas tā par neticību saviem spēkiem

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]po
2014-03-14 11:49 (saite)
Okei, mums te vārdi nesatikās (man šitik agri vēl lente lec).
Lielie Čiekuri ietekmē masu viedokli. Masas ar to viedokli dzīvo (funkcionē), bet nespēj to veidot. Savukārt, Čiekuri zina, kas ir vērtība un kā tā derivatīvā piramīda no sevis atkarājas. Cilvēkiem izdala čiekurus, a paši kopj kokus. Kad meži izcirsti, arī čiekuri var iet dirst, jo koku, kuru vērtību tie pārstāv, vairs nav - un tie čiekuri jau arī tādi īpatnēji - viņu auglība ir atkarīga no tā, vai kaut kādi meži ir gatavi viņus iepirkt sēšanai. Kad dolārmežu un eiromežu saimnieki būs visu nakuj izcirtuši, pārpumpējuši bezgalīgos čiekuros, tad ne viņiem pašiem, ne kādam citam tos sūda čiekurus nevajadzēs, un jaunu valūtu varēs uzstādīt tie, kuriem būs zeme. A zeme sen par čiekuriem iztirgota, tiem kokiem seguma nav. Sou, pokuj, ka tauta tic tiem čiekuriem, kad pienāk brīdis, kad mežkopji vnk tos čiekurus negrib, jo visa zeme pieder, teiksim, priežu pumpuru tirgoņiem.
Karoč murgaina rīta stupora analoģija, bet, nu, ta tie koki manā apziņas plūsmā laikam būtu bankas, čiekuri - papīrīši ar cipariņiem, zeme - tie dārgmetāli, kuri tā vienkārši nevar no nekā izaugt. Zelts rodas, sprāgstot zvaigznēm. Papīrs jeb tā avots aug mēmos hektāros. A jādzīvo ta uz zemes, nevis uz papīriem (lai cik strauji pilsoņu dzīve nekļūtu aizvien virtuālāka).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2014-03-14 11:57 (saite)
a es (kā viens cilvēks) ietekmēju tavu viedokli? dooora (kā viens cilvēks) ietekmē tavu viedokli? čuvags televizorā (kā viens cilvēks) ietekmē tavu viedokli?
2 fucking 1

gluži kā māksliniekam marlēna hucijeva filmā man patīk brutāls primitīvisms

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]po
2014-03-14 12:13 (saite)
nu, a kāpēc es visu to traģiski supraspektīvās apskaidrības ārprātu drukāju?

man ir savas metodes, kā, manuprāt, veicināt informācijas kontroles pārnešanu no Lielajiem Čiekuriem uz darbaļaužu masām, tev - mazliet citas. bet pagaidām sūdi tādi, ka teliķi/fašistiski-korporatīvo-valstu-lipekli klausās dahuja vairāk (formatīvajos gados - pat reālā piespiedu kārtā), un tas, ko es vai tu te divatā ņemamies, nemaina faktu, ka 99% sabiedrības savilks ģīmi smaidā un plaukšķinās rociņas, kad visa šitā drāšana tiks nocietināta uz neparedzami daudzām paaudzēm un vnk nosaukta par, piemēram, Saulaino Brīnumzemi, plus vēl iedos kaut kādus skaistus formulējumus, pēc kuriem izklausīsies, ka visa tā tehnokrātiskā komunisma štellīte ir ahujenna kruta - vēl tikai 5 vai 5x5 gadiņi, un Būsim Klāt! Nu i nakuj. Un naudas aspekts tajā ir ļoti svarīgs. Pagaidām cilvēki nav piečoknījušies un naudas vietā labprāt operē ar verdzības zīmēm. Savukārt, ja cilvēku lietošanā/glabāšanā/etc. nonāktu nauda (zelts/sudrabs), bļe kā tās varas kārtis pārkārtotos. Protams - sekas/cēloņi - tas tāds cilpveida motoriņš, kuram jāpievada enerģija vienā vai otrā polaritātē. Pēdējos simts gadus gan ekonomika, gan domāšana mauc taisni uz perfekto verdzību. Un tad, protams, jāietekmē tā dzinēja darbība pretējā virzienā, uz brīvību, un tā nu arī es, teiksim, ar to savu vienu ņirdzīgo viedoklīti kaut ko tur peros, jo tas kaut ko ietekmē - nu, protams, līdz mani nenosauc par Dimiteru un neieliek non grata stikla būrī. Bet runāt, protams, vajag. Kaut kādu no prapagandas mašīnas neatkarīgu viedokli nepieciešams kultivēt, jo Lielais Stāsts ir tik aplams, ka cilvēki pat neapzinās, ka dzīvei/sabiedrībai/civilizācijai ir tiiiik daaaudz vairāk, ko dot, ja atsakās no tā status quo bezdomu komforta. Tāpēc arī kko tur par to Ukrainu un zeltu. Par Ukrainu tāpēc, ka tas kaut kas potenciālajam lasītājam daudzmaz tuvs un saprotams, a par zeltu tāpēc, ka tur gumija sit pa ceļu.

Kroč pīs'lav'anderstending, visi jau mēs labu gribam - galnais nebraukt cinismā jeb tīšos pārpratumos. Gan jau ka pat tajā, kas tev manos teikumiņos izklausās ērmīgi, kaut kādā leņķī tiešām saskatāms kaut kas vairāk, kaut kas svarīgāks.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snark
2014-03-14 12:20 (saite)
Ko nozīmē zelts cilvēku lietošanā/glabāšanā? Tagad nevar nopirkt vai pārdot?
Un kā tieši pārkārtotos "varas kārtis"?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]po
2014-03-14 12:32 (saite)
Nopirkt var, bet maksāšanas kultūra jau labu laiku pārsvērta uz papīrīšiem, un lielākā daļa cilvēku nezina, ka zelts un sudrabs ir nauda. Par naudu pieņemts saukt parādzīmes, kas liecina ko visai šausmīgu par cilvēku stāvokli un attieksmi.

Par tām varas kārtīm stāsts var būt garāks vai īsāks, līdz ar ko - saprotamāks vai dīvaināks. Tā kā gari es tagad nebliezīšu, tad izklausīsies dīvaini.
Pēdējos simts gadus visa nozīmīgo politisko/ekonomisko spēku (banku) kustība ir uz pilnīgu kontroli pār tirgu un tā dalībniekiem ("komunismu"), un beidzot ir sasniegts punkts, kad visas lielās pasaules valūtas mauc uz hiperinflāciju. Tas ir kolosāls pagrieziena punkts - līdzšinējie papīra spēki tiks atjūgti no sistēmas, un tas bariņš, kurš pār šito teijāteri diriģē, pārliks spēles figūras uz citas spēles galda (tas pēdējā gadsimtā jau vairākkārt noticis, tikai mazākos mērogos). Arī man nav skaidrs, kā tieši izskatīsies tas, kas tiks formēts, jo idejas, kas ir viņu galvās, materializēsies tikai pēc šī valūtu brubuļa plīsuma (tuvākajos gados), un vismaz uz brīdi par vērtības uzskaites sistēmu nāksies izmantot zeltu un sudrabu, kurš tad tagad tiek rūpīgi stumdīts uz pareizajiem šķūnīšiem. Kā sabīdīs, tā dzīvosim. Svarīgāk drīzāk ir saprast, ka jāizmanto izdevība tajā krātiņu tīrīšanas paužukā atgūt pēc iespējas vairāk brīvības - ieskaitot ekonomisko/finansiālo (t.i., pēc iespējas mērīt vērtības stabilā sistēmā, nevis paļauties, ka "piens maksā 0.70€, kaut gan šobrīd, atbilstoši reālajai inflācijai, kura tirgu panāk tikai pēc laika, tā valūta jau ir vismaz pāris reizes nevērtīgāka, un ražošana tiek aplaupīta, atstājot valūtas lietotājus aizvien lielākā atkarībā no centrālajām bankām, kuras tos papīrīšus paraboliskā progresijā piedrukās līdz ar tirgus sabrukumu - un tā katru reizi, kad par valūtu tiek izmantoti papīrīši bez reāla seguma).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snark
2014-03-14 12:49 (saite)
No burbuļiem un paverdzināšanas nav pasargāta pat uz barteru balstīta sabiedrība. Bet jelkādi norēķini balstās konvencijās.

Vispār interesanti, kurā laikā un vietā vidējam caurmēra indivīdam ir bijis vairāk brīvības kā tagad te? Ja reiz ir runa par brīvības atgūšanu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]po
2014-03-14 12:52 (saite)
atkarībā pēc kā mēra. ja pēc individuāli cilvēciskās cieņas, tad, imho, esam vienā no zemākajiem punktiem cilvēces vēsturē, bet tie, kuri pašvērtību smeļas mūsdienu populārajā mitoloģijā, tas tā arī nekļūs manāms.
vispār - vārds "brīvība" praktiski neko vairs nenozīmē. tas ir vēl tukšāks par vārdu "laime".

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snark
2014-03-14 13:18 (saite)
Mhm, neticīgajiem un neiesvētītajiem zināms nekļūs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]po
2014-03-14 13:20 (saite)
precīzi otrādi

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snark
2014-03-14 13:29 (saite)
Ezotērika tā vai tā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]po
2014-03-14 13:38 (saite)


ja vien tu zinātu, ko tas vārdiņš nozīmē. so fucking close.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snark
2014-03-14 13:52 (saite)
Jā, skolā tādu vārdu mācījos, rūpīgi pierakstīju un arī sapratu. :) Bet ja kaut ko nesaprotu, tad tā ir tava fiksācija uz zeltu un sudrabu. Bet labprāt saprastu - vismaz premisas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]po
2014-03-14 14:05 (saite)
ieraksti guglī tur kko no sērijas "gold silver money"

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]sirualsirual
2014-03-14 14:42 (saite)
matu skaldīšanas pēc: uz barteru neviena sabiedrība nav balstījusies. vismaz ja ar barteru saprot brutālu preču apmaiņu kā Ā. Smita nekurnekadzemē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dooora
2014-03-14 12:42 (saite)
dooora, starp citu, ir KāDimitera poncijpirātiskā cibas inkarnācija ;)
tak čto - prātīgāk te ar name-slingingu,gyg
pīs, lav & underground!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]po
2014-03-14 12:44 (saite)
pa ūdens virsmu soļo pēc sasaluma; tu jau tāds saulaināks kontinents

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]brookings
2014-03-14 15:09 (saite)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]pirx
2014-03-14 18:12 (saite)
Zelts un sudrabs principā ir tieši tāda pati nauda kā papīrīši. Tikai neērtāk lietojama, tapēc neviens viņu nelieto.
(būtiskas) vērtības nav ne zeltam, ne sudrabam, ne papīram. Vērtību tiem piekarina "Lielie cionas Čiekuri". Vot, ja cilvēku lietošanā būtu, teiksim, skandijs vai molibdēns, tad gan pizģec kā tās kārtis pārkārtotos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]po
2014-03-14 18:53 (saite)
pēc tādas loģikas arī cilvēkam un viņa nevienam nevajadzīgajām jūtām nav vērtības. zelts/sudrabs teicami kalpojis cauri gadsimtiem, kamēr papīrīšu burbuļi plīst kā putas uz ūdens. nav pamata domāt, ka šitās divas idiotu paaudzes, kurām iestāstīts, ka papīri ir nauda, mainīs sapratni, kas ir tik fundamentāla un saprotama. vnk tas stokholmas sindroms jau pamatā toni nostāda tevis demonstrētajā cinismā: viss ir sūds, tāpēc labi, ka vismaz ir Sistēma. Huiņa. Wake the fuck up, jei bogu. Attaisnot var JEBKO.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pirx
2014-03-15 08:34 (saite)
Ja Tu nebūtu tik dziļi ieslīdzis intelektuālajā masturbācijā, tad varbūt nebūtu mani sapratis pavisam ačgārni. Sūdīgs no Tevis hipijs, varbūt vienīgi hipsters sanāk.
Zelts/sudrabs ir tieši tāds pats sūds kā papīrs. Varbūt pareizāk būtu salīdzināt ar kauri gliemežvākiem, bet ideja tā pati. Nav viņiem nekādas vērtības, tik vien kā samērā ierobežota pieejamība un viegla uzglabāšana (nesapūst). Tāds antīkais bitkoins.
Vērtība ir jumtam virs galvas, kartofānam ko iestūķēt vēderā un iespējai nogrūsties. Pārējais ir tikai starpposms, kā pie tā visa tikt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]po
2014-03-15 08:41 (saite)
Piekrītu tam, ko tu saki, bet nepiekrītu tam, ko nesaki.
Kaut kāda nauda ir jālieto.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]po
2014-03-15 08:44 (saite)
Un es nesaku un nekad neesmu teicis, ka tas nevarētu būt nekas cits kā zelts/sudrabs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]snark
2014-03-14 12:09 (saite)
Janukoviča zelta batonu!

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?