Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2014-03-14 10:53:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
reizēm man šķiet, ka es dzīvoju kaut kādā wonderlandā
it īpaši tas attiecas uz histēriju par ukrainas zelta izvešanu uz ārzemēm
po, čuvag, valstis okupācijas riska priekšā gandrīz vienmēr (ja nav blickrīga) ved zeltu uz ārzemēm
tas, ka viņš ir kaut kur ārzemēs, tas ir galīgi pohuj, pirmais latvijas zelts kopš 1921-ā gada atradās anglijā, pirms otrā pasaules kara - vēl šveicē, štatos, francijā un figziņkur
beigās uzradās kā mīļais, toties iesākt ar viņu var ļoti maz ko, izņemot vadāšanu turnejās

kā raksta seksperti
"raugoties no ekonomiskā viedokļa, zelta uzkrāšana ir neizdevīga uzglabāšanas un transportēšanas izmaksu, kā arī zemo noguldījuma procentu dēļ. Zelta depozītu procentu likmes svārstās no 0.5% līdz 1.5% gadā. Salīdzinājumam - ASV dolāra naudas tirgus likmes ir aptuveni 5% gadā."

tomēr: nebūs uzticības zeltam, nebūs uzticības savai valūtai


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]snark
2014-03-14 12:20 (saite)
Ko nozīmē zelts cilvēku lietošanā/glabāšanā? Tagad nevar nopirkt vai pārdot?
Un kā tieši pārkārtotos "varas kārtis"?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]po
2014-03-14 12:32 (saite)
Nopirkt var, bet maksāšanas kultūra jau labu laiku pārsvērta uz papīrīšiem, un lielākā daļa cilvēku nezina, ka zelts un sudrabs ir nauda. Par naudu pieņemts saukt parādzīmes, kas liecina ko visai šausmīgu par cilvēku stāvokli un attieksmi.

Par tām varas kārtīm stāsts var būt garāks vai īsāks, līdz ar ko - saprotamāks vai dīvaināks. Tā kā gari es tagad nebliezīšu, tad izklausīsies dīvaini.
Pēdējos simts gadus visa nozīmīgo politisko/ekonomisko spēku (banku) kustība ir uz pilnīgu kontroli pār tirgu un tā dalībniekiem ("komunismu"), un beidzot ir sasniegts punkts, kad visas lielās pasaules valūtas mauc uz hiperinflāciju. Tas ir kolosāls pagrieziena punkts - līdzšinējie papīra spēki tiks atjūgti no sistēmas, un tas bariņš, kurš pār šito teijāteri diriģē, pārliks spēles figūras uz citas spēles galda (tas pēdējā gadsimtā jau vairākkārt noticis, tikai mazākos mērogos). Arī man nav skaidrs, kā tieši izskatīsies tas, kas tiks formēts, jo idejas, kas ir viņu galvās, materializēsies tikai pēc šī valūtu brubuļa plīsuma (tuvākajos gados), un vismaz uz brīdi par vērtības uzskaites sistēmu nāksies izmantot zeltu un sudrabu, kurš tad tagad tiek rūpīgi stumdīts uz pareizajiem šķūnīšiem. Kā sabīdīs, tā dzīvosim. Svarīgāk drīzāk ir saprast, ka jāizmanto izdevība tajā krātiņu tīrīšanas paužukā atgūt pēc iespējas vairāk brīvības - ieskaitot ekonomisko/finansiālo (t.i., pēc iespējas mērīt vērtības stabilā sistēmā, nevis paļauties, ka "piens maksā 0.70€, kaut gan šobrīd, atbilstoši reālajai inflācijai, kura tirgu panāk tikai pēc laika, tā valūta jau ir vismaz pāris reizes nevērtīgāka, un ražošana tiek aplaupīta, atstājot valūtas lietotājus aizvien lielākā atkarībā no centrālajām bankām, kuras tos papīrīšus paraboliskā progresijā piedrukās līdz ar tirgus sabrukumu - un tā katru reizi, kad par valūtu tiek izmantoti papīrīši bez reāla seguma).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snark
2014-03-14 12:49 (saite)
No burbuļiem un paverdzināšanas nav pasargāta pat uz barteru balstīta sabiedrība. Bet jelkādi norēķini balstās konvencijās.

Vispār interesanti, kurā laikā un vietā vidējam caurmēra indivīdam ir bijis vairāk brīvības kā tagad te? Ja reiz ir runa par brīvības atgūšanu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]po
2014-03-14 12:52 (saite)
atkarībā pēc kā mēra. ja pēc individuāli cilvēciskās cieņas, tad, imho, esam vienā no zemākajiem punktiem cilvēces vēsturē, bet tie, kuri pašvērtību smeļas mūsdienu populārajā mitoloģijā, tas tā arī nekļūs manāms.
vispār - vārds "brīvība" praktiski neko vairs nenozīmē. tas ir vēl tukšāks par vārdu "laime".

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snark
2014-03-14 13:18 (saite)
Mhm, neticīgajiem un neiesvētītajiem zināms nekļūs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]po
2014-03-14 13:20 (saite)
precīzi otrādi

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snark
2014-03-14 13:29 (saite)
Ezotērika tā vai tā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]po
2014-03-14 13:38 (saite)


ja vien tu zinātu, ko tas vārdiņš nozīmē. so fucking close.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snark
2014-03-14 13:52 (saite)
Jā, skolā tādu vārdu mācījos, rūpīgi pierakstīju un arī sapratu. :) Bet ja kaut ko nesaprotu, tad tā ir tava fiksācija uz zeltu un sudrabu. Bet labprāt saprastu - vismaz premisas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]po
2014-03-14 14:05 (saite)
ieraksti guglī tur kko no sērijas "gold silver money"

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]sirualsirual
2014-03-14 14:42 (saite)
matu skaldīšanas pēc: uz barteru neviena sabiedrība nav balstījusies. vismaz ja ar barteru saprot brutālu preču apmaiņu kā Ā. Smita nekurnekadzemē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?