MaKo
Nošaujiet mani... 
2.-Feb-2016 11:51 am
"Latvijas Farmaceitu biedrības prezidente: Homeopātiskie līdzekļi ir līdzvērtīgi ķīmiskajiem medikamentiem, palīdz gan vieni, gan otri... Arī es, būdama farmaceite, vienmēr pati sev cenšos profilaksei izvelēties kādu no minētajiem – organismam "draudzīgākajiem" – medikamentiem, nevis ķīmiskos."
Farmaceite...
Klau, nošaujiet mani kāds, es negribu dzīvot pasaulē, kurā profesionāls farmaceits tā ne tikai klusībā uzskata, bet publiski sludina. Pie kam atdalot Ķīmiskos no Dabīgajiem.
Ko, ko viņai pasniedza studijās? Farmaceiti taču kaut kur mācas, kaut kā sertificējas, ja? Gribu viņu studiju programmu redzēt, ja nu tur kas teikts par zīdaiņu asiņu, kas iegūtas pusnaktī krustcelēs, ārstnieciskajiem efektiem, vai vēl kāda cita tumsonība?
Nu ar prātu jau es saprotu, ka ražotāji un aptiekas gūst krietnu peļņu no tiem preparātiem, ko starp citu, par zālēm kautrējas saukt, bet dēvē par Pārtikas Piedevām. Bizness ir bizness, ja ir tumsoņas, kas gatavi maksāt, kāpēc nepārdot cukuru tabletītēs un destilētu ūdeni par smuku naudiņu.
... bet būtu vismaz izmantojuši iespēju paklusēt.
[UPD]...arī Ārstu Biedrību vada tumsonis.
Comments 
2.-Feb-2016 12:14 pm
+10 -12 pakāpē
2.-Feb-2016 12:18 pm
pievienojiet mani nošaujamo sarakstam
2.-Feb-2016 12:20 pm
a es par. cilvēki ir stulbi - nu i labi, it's good for business. piramīdas un Dabīgos Līdzekļus visiem!
2.-Feb-2016 12:31 pm
Kādas un cik lielos apmēros homeopātiskas zāles esi lietojis, lai kritizētu?
2.-Feb-2016 12:32 pm
:D :D :D pēc dotās loģikas - lai "kritizētu" skolu apšaudes, man būtu kādā no tām vispirms jāpiedalās?
2.-Feb-2016 12:33 pm
Un kāpēc man jādzer ūdens, lai kritizētu tos, kuri ūdeni pārdod vientiešiem par zāļu cenu? Ko es ar to pierādīšu?
2.-Feb-2016 12:38 pm
Esmu lietojusi diezgan daudz, pat pamacijos, ka tiek gatavotas.... un ari kritizeju.
Ja, darbojas, bet tikai ka placebo. Un par to maksat naudu... kaut ka stulbi.

Tiesa ir ari dala (neliela) 'kimisko' zalu, kas ari uzrada rezulttus, kas nav stipri labaki par placebo.
2.-Feb-2016 12:46 pm
Veca farmaceitu anektdote:
Pasniedzējs studentiem rāda garu sarakstu ar zālēm, par kurām mācīs un saka - puse no šīm zālēm ir neefektīvas. Bet mēs īsti nezinām, kura puse.
2.-Feb-2016 12:39 pm
Ko tu domā par kokaīnu?
2.-Feb-2016 12:41 pm
Nedomāju, nav gadījies lietot. Tu piedāvā vai vēlies iegādāties :)?
2.-Feb-2016 12:50 pm
Tas bij drīzāk [info]dzjade, jo vispār no "vai pats lieto" izriet, ka arī pret kokaīnu pamatoti drīkst iebilst tikai tad, ja pats lieto. Un, ja es saku, ka vispār kokaīns ir lieliska manta, kas iesveļ brīnišķīgu pārliecību par saviem spēkiem un neizsmeļamu darba sparu, tad tiem, kas brēc pretī -- narkotikas! ķīmija! attārpošanas līdzeklis! -- varu teikt, jā, bet vai jūs esat pamēģinājuši.

Intuīcija saka priekšā, ka dr. Belēvičs un Blumfeldes kundze Delfu sadaļā Rutks kokaīna lietošanu tomēr neieteiks.
2.-Feb-2016 12:43 pm
Loti labs jautājums par to kokaīnu.
2.-Feb-2016 12:51 pm
Tātad? :)
2.-Feb-2016 12:50 pm
Homeopāts ierāva destilētu ūdeni. Atņirdzās no pārdozēšanas.
2.-Feb-2016 01:38 pm
2.-Feb-2016 12:57 pm
FFS, es jau dodos pie sienas. Ja vēl tie būtu ģimenes ārsti kādā tūplī uz nekurieni, bet veselibas ministrs, Ārstu biedrības vadītājs un Farmaceitu biedrības prezidente, kam it kā vajadzētu reprezentēt valsts medicīnas un veselības aprūpes kompetentāko galu.

Labi, ka vismaz daudziem lasītāju vidū ir nostrādājis reality check.
2.-Feb-2016 01:20 pm
bet viņi jau arī reprezentē, pie kam godprātīgi :DD
2.-Feb-2016 01:24 pm
Nav jau tā, ka trūktu tādu mediķu, kuri nebūtu bulšitticīgi. Problēma ir ar šiem labi redzamajiem high-status cilvēkiem, kuru teiktais var daudz biežāk tikt nekritiski uztverts par patiesu un autoritatīvu. Sk. arī Kļavu, Kalviņu, Buiķi u.c.
2.-Feb-2016 01:28 pm
es vairāk par to, ka veselības galotnes atbilstošas pacientu prasībām, ja nācijā ezotērika un co plaukst un vairojas, tad jomu pārvaldošie pienes homeopātiju kā normālu medicīnas sastāvdaļi.
kur aitas, tur cirpēji.
2.-Feb-2016 01:36 pm
Njā. Skumji, bet fakts.
2.-Feb-2016 01:01 pm
+
Es vēl saprotu, ka viņi neirotisku pacientu aizsūta pie homeopāta, lai liekas mierā un dabū kaut ko psihoterapijai līdzīgu, bet šie divi raksti vienkārši jumtu norāva.

Un kā, nez, Apinis un farmaceite var pamatot, kādēļ homeopātiju lietot tikai sīkām kaitītēm. Galu galā, ja jau ievibrēts ūdens tik labi strādā, kāpēc lai neārstētu arī nopietnas slimības? Klasiskie homeopāti ārzemēs tak pretendē arī uz šādām spējām, piesakās braukt uz Āfriku ebolu un HIV ārstēt.

Āāāā.
2.-Feb-2016 01:03 pm
Lai gan vispār, prasmīgi rediģējot, no Blumfeldes kundzes komentāra gandrīz var izķeksēt "bet neko tādu taču nepateica".

Līdzvērtīgi, jo "palīdz gan vieni, gan otri, tikai – atšķirīgā veidā" -- tas ir, vieni pa tiešo iejaucas bioķīmijā, otri ieskaidro smadzenēm, ka nu tik paliek labāk. Un ko nozīmē "palīdz", vai ne -- viņa taču nesaka "efektīvi novērš slimības cēloni", viņa saka "palīdz". Tīkamāka pašsajūta taču arī ir "palīdzība".

"Bet saaukstēšanās un gripas ārstēšanai un vēl jo vairāk profilaksei pilnīgi noteikti var izmantot homeopātiskās zāles" -- vai ne, jo kas tad saaukstēšanās un gripa par slimībām, lalalā (piedod, Mārtiņ Freimani), vienkārši paguli un pāriet. Izņemot gadījumus, kad nepāriet, bet šādiem gadījumiem Blumfeldes kundzei ir atruna "ne visos gadījumos mēs varam tā dēvētos tradicionālos medikamentus aizvietot ar homeopātiskām zālēm."

Savukārt "tās nav tik agresīvas un ļoti reti izraisa nevēlamas blaknes" vispār ir šķīsta taisnība -- ūdens ar spirtu mazās devās tik tiešām nav tik agresīvs un reti izraisa nevēlamas blaknes.

Protams, ja šādu uzmanīgu rediģēšanu atmet, tad diezgan jau ož pēc ļoti sliktiem padomiem, kas var pat apdraudēt cilvēku veselību.
2.-Feb-2016 01:09 pm
Tomēr būtu uzmanīgāks ar vēlēšanos izteikšanu. Tikai vēlējos apjautāties, vai adatu terapija arī ietilpst "Nošaujiet mani..." ?
2.-Feb-2016 01:22 pm
Nezinu, nav man faktu. Tā ir fiziska ietekme uz organismu, viss var būt, iespējams, ka iedurot adatu pakaļā, tev pāries galvassāpes.
Bet ja man sāks uzbāzties ar bezkontakta akupunktūru, tad es uzskatīšu, ka piedāvātājs ir šarlatāns.
2.-Feb-2016 01:15 pm
Šaut(ies) varbūt nevajag, bet tas pastāsts par bezgalību, Visumu un cilvēku stulbumu, diemžēl, atkal apstiprinās un skumjākais jau, ka šoreiz ir nozares viedokļu līderi.
2.-Feb-2016 01:21 pm
Principā mēs vēlreiz esam uzzinājuši, ka ne izglītība, ne amats nenozīmē, ka cilvēkam ir izpratne par jomu, kurā viņam ir izglītība un amats :) Nepatīkami, īpaši ņemot vērā konkrēto jomu, taču, strikti ņemot, nekas jauns.
2.-Feb-2016 01:33 pm
Es esmu optimists un ceru, ka viņi tikai aizstāv savas naudas plūsmas. Jā, tas ir ļauni pret apkārtējiem, bet vismaz saprātīgi.
2.-Feb-2016 01:35 pm
Ceri vien :)
2.-Feb-2016 01:45 pm
Man liekas, ka vēl nospēlē tāda tēvišķa attieksme pret stulbajiem pacientiem. Kā Kaščejevs jauki tviterī pateica - Farmaceitu biedrības prezidentes skaidro vienkārši: homeopātija ir knupītis, ko iedod zīdainim lai pienu nepārrijas.
2.-Feb-2016 02:29 pm
Homeopātiskos līdzekļus neregulē visas tās normas, kas atttiecas uz zālēm, līdz ar to no biznesa viedokļa tie ir izdevīgi kā ražotājiem, tā aptiekāriem.
2.-Feb-2016 03:39 pm
Varbūt Latvijā tā ir, bet UK homeopātiskos līdzekļus aktīvi regulē. 1) Tiem ir jābūt pietiekami atšķaidītiem, lai tiešām nebūtu nekādas efektivitātes, lasi, kaitīgas iedarbības. 2) Nedrīkst izteikt vai reklamēt nekādus apagalvojumus par efektivitāti kādas slimības ārstēšanā.

Diezgan bieži šos preparātus arī pārbauda, un reizēm atsauc, jo, piemēram, tajos atrod kaitīgus piemaisījumus vai aktīvās vielas klātbūtni u.tml.

Pēdējais gan vairāk attiecas uz dažādiem ķīniešu augu pulveriem, kuros atrod piejauktas spēcīgas zāles. Piemēram, ja kāds maisījums tiek ieteikts erekcijas uzlabošanai, tad visbiežāk tajos atrod piejauktu viagru utt.

Cilvēki reizēm kritizē farmācijas kompānijas, kuras domā tikai par savu peļņu, kas arī ir taisnību. Taču mūsdienās šīs kompānijas tiek ļoti stingri uzraudzītas un kontrolētas, lai netaisītu sūdus, turpretī visādu homeopātu un alternatīvu terapiju uzraudzība ir daudz vājāka. Nez kāpēc cilvēki nedomā, ka šo fruktiņu mērķis arī ir tikai maksimālas peļņas gūšana.

Šoreiz ir vienkārši skumji, ka tie, kam ir jāveic uzraudzība un kontrole (veselības ministrs), aktīvi aizstāv tikai ražotāju un tirgotāju peļņas gūšanu.
2.-Feb-2016 03:56 pm
:D Ļoti aizkustina tā UK homeopātisko līdzekļu regulācija.
2.-Feb-2016 04:26 pm
> dažādiem ķīniešu augu pulveriem

Tas jau izklausās pēc fitopātijas, nevis homeopātijas produkta.
2.-Feb-2016 03:23 pm
čo, mani reiz arī farmaceite (saules aptiekā), ar recepti rokā stāvošu, mudināja doties uz homeopātisko aptieku pēc Labākām Zālēm.
This page was loaded Apr 25. 2024, 3:07 am GMT.