MaKo
Nošaujiet mani... 
2.-Feb-2016 11:51 am
"Latvijas Farmaceitu biedrības prezidente: Homeopātiskie līdzekļi ir līdzvērtīgi ķīmiskajiem medikamentiem, palīdz gan vieni, gan otri... Arī es, būdama farmaceite, vienmēr pati sev cenšos profilaksei izvelēties kādu no minētajiem – organismam "draudzīgākajiem" – medikamentiem, nevis ķīmiskos."
Farmaceite...
Klau, nošaujiet mani kāds, es negribu dzīvot pasaulē, kurā profesionāls farmaceits tā ne tikai klusībā uzskata, bet publiski sludina. Pie kam atdalot Ķīmiskos no Dabīgajiem.
Ko, ko viņai pasniedza studijās? Farmaceiti taču kaut kur mācas, kaut kā sertificējas, ja? Gribu viņu studiju programmu redzēt, ja nu tur kas teikts par zīdaiņu asiņu, kas iegūtas pusnaktī krustcelēs, ārstnieciskajiem efektiem, vai vēl kāda cita tumsonība?
Nu ar prātu jau es saprotu, ka ražotāji un aptiekas gūst krietnu peļņu no tiem preparātiem, ko starp citu, par zālēm kautrējas saukt, bet dēvē par Pārtikas Piedevām. Bizness ir bizness, ja ir tumsoņas, kas gatavi maksāt, kāpēc nepārdot cukuru tabletītēs un destilētu ūdeni par smuku naudiņu.
... bet būtu vismaz izmantojuši iespēju paklusēt.
[UPD]...arī Ārstu Biedrību vada tumsonis.
Comments 
2.-Feb-2016 02:29 pm
Homeopātiskos līdzekļus neregulē visas tās normas, kas atttiecas uz zālēm, līdz ar to no biznesa viedokļa tie ir izdevīgi kā ražotājiem, tā aptiekāriem.
2.-Feb-2016 03:39 pm
Varbūt Latvijā tā ir, bet UK homeopātiskos līdzekļus aktīvi regulē. 1) Tiem ir jābūt pietiekami atšķaidītiem, lai tiešām nebūtu nekādas efektivitātes, lasi, kaitīgas iedarbības. 2) Nedrīkst izteikt vai reklamēt nekādus apagalvojumus par efektivitāti kādas slimības ārstēšanā.

Diezgan bieži šos preparātus arī pārbauda, un reizēm atsauc, jo, piemēram, tajos atrod kaitīgus piemaisījumus vai aktīvās vielas klātbūtni u.tml.

Pēdējais gan vairāk attiecas uz dažādiem ķīniešu augu pulveriem, kuros atrod piejauktas spēcīgas zāles. Piemēram, ja kāds maisījums tiek ieteikts erekcijas uzlabošanai, tad visbiežāk tajos atrod piejauktu viagru utt.

Cilvēki reizēm kritizē farmācijas kompānijas, kuras domā tikai par savu peļņu, kas arī ir taisnību. Taču mūsdienās šīs kompānijas tiek ļoti stingri uzraudzītas un kontrolētas, lai netaisītu sūdus, turpretī visādu homeopātu un alternatīvu terapiju uzraudzība ir daudz vājāka. Nez kāpēc cilvēki nedomā, ka šo fruktiņu mērķis arī ir tikai maksimālas peļņas gūšana.

Šoreiz ir vienkārši skumji, ka tie, kam ir jāveic uzraudzība un kontrole (veselības ministrs), aktīvi aizstāv tikai ražotāju un tirgotāju peļņas gūšanu.
2.-Feb-2016 03:56 pm
:D Ļoti aizkustina tā UK homeopātisko līdzekļu regulācija.
2.-Feb-2016 04:26 pm
> dažādiem ķīniešu augu pulveriem

Tas jau izklausās pēc fitopātijas, nevis homeopātijas produkta.
This page was loaded Maijs 19. 2024, 5:45 am GMT.