Adon ([info]lord) rakstīja,
@ 2022-04-27 13:24:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:par mani

par ieročiem
tas bija deviņdesmito gadu pašā sākumā, man varēja būt kādi 7 - 9 gadi, attiecīgi, brālim bija par 4 gadiem mazāk... tas ir tas brīdis, līdz kuram visās bildēs es esmu ar šautenēm, pistolēm un rodas iespaids, ka manas vienīgās rotaļlietas bija tās, kuru mērķis bija izaudzināt no puikām nākamos tēvijas aizstāvjus un īstus vīriešus... es neatceros, ka es būtu vēlējies būt karavīrs, kad izaugšu - bija zināms tā brīža literatūras un masu mediju spiediens uz to, ka jāgrib būt par kosmonautu, tad kādu laiku es arī nedaudz pagribēju būt par kosmonautu, kaut gan mans īstais slēptais sapnis, protams, bija kļūt par buldozeristu... tas tādēļ, ka kāpurķēdes un ļoti jau nu liela tā mašīna.. ja es šajā maigajā vecumā būtu redzējis tanku, skaidrs, ka es gribētu būt tankists...

manas attiecības ar ieročiem mainījās deviņdesmito gadu sākumā... katru gadu Sarkanās Armijas dienā bija pieņemts, ka puikām dāvina militāri orientētas dāvanas un skaidrs, ka šo dienu es vienmēr ļoti gaidīju... un tad, vienu gadu notika kaut kas, kam es joprojām neesmu saprastis iemeslu, taču kas pamainīja manu attieksmi uz visu dzīvi (nu, no otras puses, miris vēl neesmu, varbūt vēl kas mainās)... mamma pasauca mūs ar brāli un paskaidroja, ka ieroči ir slikti un to vienīgais uzdevums ir atņemt cilvēkiem dzīvību, un ka mēs varam turpināt spēlēties ar esošajām pistolēm, bet jaunas mums vairs dāvinātas netiks... tiešām nezinu, kas varēja būt iemesls, mamma nebūt nav pacifiste, un nekādu viņas īpašu attieksmi pret asinsizliešanām, ja nav iesaistīti bērni un dzīvnieki, es nekad neesmu uztvēris.. tēvs ir pacifists, bet tēvs bija projām kopš maniem 2 gadiem... gan jau tas bija drīzāk tādēļ, ka tobrīd dzīvojām ļoti nabadzīgi un tuvojoties svētkiem vecāki saprata, ka vienkārši nevar atļauties nopirkt mums rotaļlietas... Sarkanās Armijas dienu mēs pārstājām svinēt.. sākumā it kā bija žēl, bet jau pēc pāris dienām es jau biju ar visu galvu iekšā idejā, ka ieroči ir slikti... un vēlāk es arī atriebos pārstājot svinēt 8. martu, hi-hi...

kopš tā laika man ir pretīgs jebkāds karš, es nicinu cilvēkus, kuru darbs saistīts ar ieroču nēsāšanu, es ar lielām aizdomām raugos uz draugiem un paziņām, kuri izvēlas doties armijā, jo viņi dodas mācīties slepkavot cilvēkus... un jau ar galīgu neizpratni pret tiem, kuri dodas piedalīties karadarbībā.. šaujamieroči mani uzrunā tikai antikvāri, bet pateicoties to estētiskām īpašībām... jā, man patīk naži un zobeni (Freid, kuš!), lai arī vienīgais zobena pielietojums, lielāko daļu vēstures, ir bijusi cilvēku slepkavošana, šodien to galvenais uzdevums ir karāšanās pie sienas...

kas attiecas un šībrīža situāciju, es uzskatu, ka Ukrainas lielākais noziegums šajā visā pasākumā bija mobilizācija un iesaistīšanās karadarbībā... skaidrs, ka Krievijas dīvainais karš ir noziegums pret civilizāciju un to tiesās vēsture un starptautiskās tiesas... nav izslēgts, ka tā ir pašreizējās iekārtas gulbja dziesma, un ir jau romantiskais paņēmiens mirstot paņemt sev līdzi pēc iespējas vairāk dzīvību... kas notiktu, ja Ukraina nebūtu pretojusies? Krievija gan jau neokupētu veselu valsti, bet ja arī okupētu, kādu laiku ukraiņiem būtu jāpamaksā nodokļi citā kasē, kamēr Krievija labotu Ukrainas infrastruktūru, pa ceļam ukraiņiem būtu iespēja graut agresoru no iekšpuses... bet būtu saglabātas cilvēku dzīvības... nacionālisms ir aktuāls pēdējos 150 gadus, tā ir tikai un vienīgi ideoloģija, bet mirt ideoloģijas dēļ 21. gadsimtā.. nu, ļoti dīvaini un skumji... tādēļ es par Ukrainas un rietumvalstu lielāko noziegumu uzskatu kara turpināšanu... kā jau minēju, par Krieviju šajā gadījumā vispār nav ko runāt, tur viss ir ļoti skumji...

kaut kurā brīdī tomēr jāsaņemas uzrakstīt manas domas par tekošo situāciju, kamēr viss ir svaigs, pēc gada es to visu aizmirsīšu, bet no sociālās dinamikas viedokļa man tas šķiet super svarīgi..



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]aborigens
2022-04-27 13:48 (saite)
Izklausās pēc "Es palikšu savā vietā, jūs palieciet savās."

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]artis
2022-04-27 18:58 (saite)
Izklausās pēc “es noskatīšos, kā izvaro mūsu sievietes, izsūta manus tautiešus un nogalina mūsu bērnus”.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2022-04-27 13:55 (saite)
TL;DR autors sevi izteiksmīgi piesaka kā sēdus čurājošu metroseksuālu vegānu.

(Atbildēt uz šo)


[info]begemots
2022-04-27 14:29 (saite)
Nu, tas ir citiem vārdiem sakot, tu pats atzīmē, ka tavs pamatojums tam, kāpēc tu nicini ieroču nēsātājus, ir tev pašam, cik lasu, pat ne līdz galam izskaidrots tavas mātes rīkojums, kas veikts tavā bērnībā?

Gribot negribot jājautā, vai bez šī imperatīva ir arī citas lietas, kurām tu, kā izklausās, akli seko tāpēc, ka bērnībā tevi tā mācīja māte?

Par tavu komentāru par Ukrainu pat neizteikšos. Varu vienīgi pieņemt, ka, rīkojoties pēc tavis aprakstītā scenārija personiskajā dzīvē, tev vajadzētu iet līdzi katram bandītam, kurš tev piedraud, un darīt ko viņš liek, tā vietā, lai censtos no viņa atkauties.

(Atbildēt uz šo)

Ukrainas noziegums?? ???
[info]degjis
2022-04-27 16:34 (saite)
Tu saproti, ko tu runā vispār? Tāda vecene. Es atceļu visus tavus plikņus, andrej

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re: Ukrainas noziegums?? ???
(Anonīms)
2022-04-27 20:48 (saite)
Kuru piš ko tu atcel :D

Tu jua nu būtu pēdējais, kam par noziegumiem muti virināt, ja

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: Ukrainas noziegums?? ???
(Anonīms)
2022-04-29 07:36 (saite)
Tevi piš, kā redzams.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2022-04-27 17:15 (saite)
pacifists, kurš paliek oacifists, kad uzvaro viņa draudzeni? cuck?

(Atbildēt uz šo)

Kā teica M.Gandijs
[info]nova
2022-04-27 19:17 (saite)
“I object to violence because when it appears to do good, the good is only temporary; the evil it does, is permanent.”

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re: Kā teica M.Gandijs
(Anonīms)
2022-04-27 19:36 (saite)
stfu kuce, neiedrošini pedaru

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]honeybee
2022-04-27 20:10 (saite)
kaut kā baigā sajūta, ka liela daļa Krievijas iedzīvotāju arī visi tādi "a mēs pacifisti, neiesim protestos, neprovocēsim policiju uz vardarbību, nevairosim ļaunumu pasaulē, vienkārši vēl drusku pamaksāsim nodokļus valstij, kas par to naudiņu varētu vēl kādas pāris raķetes nopirkt, a mums par to veļasmašīnu un apenes no Ukrainas atsūtīs, win-win"

(Atbildēt uz šo)


[info]ctulhu
2022-04-28 00:15 (saite)
No vēstures mēs zinām ka šāda hitlera ``mierināšana`` un tolerance pret viņu noveda pie vēl sliktākām sekām.

(Atbildēt uz šo)


[info]pavisam
2022-04-28 07:32 (saite)
Kādus gadus atpakaļ es spriedu līdzīgi - neviens jau vairs neies karot, ir taču 21.gadsimts!
galubeigās - kāda starpība, tāpat valdība sūds.
Bet kaut kā, kad Krievija ir tā, kas nāk virsū, domas mainās. Tur esam bijuši un negribas atgriezties. Nedomāju, ka tas ir par nacionālismu, tāpat kā - tie nav tikai nodokļi kādā kasē.
Krievija nepiesaka karu, mēs nepretojamies, ko tad tur būs ko iztiesāt? Viss aiz mīlestības.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]aborigens
2022-04-28 10:24 (saite)
+

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]snauts
2022-04-28 13:43 (saite)
Es saprotu, ka var būt pacifists, un es saprotu, ka var uzskatīt, ka labāk varbūt bija nepretoties, bet saukt to par noziegumu? Get off your high horse!

(Atbildēt uz šo)


[info]extranjero
2022-04-28 15:30 (saite)
Man savukārt tavs redzējums šķiet pilnīgi pamatots un vērtīgs.

Protams, tas var būt nedaudz nepraktisks esošajos apstākļos – ukraiņi nekad nav bijuši tik vienoti, lai spētu izvērst šādu nevardarbīgas pretošanās veidu. Bet tas jau galīgi neatceļ to, ka tāds veids principā ir iespējams.

Tas ir līdzīgi kā ar veģetārismu. Nav viegli dzīvē ļoti precīzi ievērot, jo tas jau nav tikai par pārtiku, bet visām lietām, kas tiek ražotas. Principiāli pārliecināts veģetārietis atsakās lietot antidepresantus, jo izrādās kapsulas apvalks ir veidots no dzīvnieku izcelsmes želatīna. Ir alternatīvas, bet tās maksā dārgi, un valsts tās neapmaksās un depresijā kritis cilvēks, kas palicis bez darba, arī nespēj apmaksāt. Kā rīkoties? Pārkāpt principus vai nelietot zāles?

Bet dziļāka atbilde jau tomēr ir tajā, ka nav nekādas nepieciešamības nogalināt dzīvniekus, lai ražotu zāļu kapsulas. Vienkārši ražotāji izvēlas to kā ērtāko variantu, jo lopkautuves tāpat darbojas un vairumu tas nesatrauc. Vienkārši pasaule bez vajadzības ir pildīta ar vardarbību, kuras varētu arī nebūt. Bez tās nekas daudz nebūtu mainījies, un kapsulas taisītu, piemēram, no graudu cietes.

Ukrainas karš varēja nebūtu, un pasaule no tā būtu bijusi tikai labāka. Arī rietumu valstīm ir jāuzņemas atbildība. Varbūt agrāk vajadzēja iesaistīties ar Krieviju, palīdzēt tai vai citādi piedāvāt labākas alternatīvas. Nezinu, es jau nevaru visu iztēloties, bet varianti noteikti bija.

(Atbildēt uz šo)


[info]covid_19
2022-05-08 17:56 (saite)
Šurp tauri! Kāp zemē! Ciet klusu!
Tu glābsi sev dzīvību;
Mēs algosim tevi ar zeltu,
Ar godu, ar brīvību!



kā tevi zeme ness? kā tas ir dzīvot bez dvēseles?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


(Anonīms)
2022-07-01 09:55 (saite)
Pilnīgi okej patiesībā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?