extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
Man savukārt tavs redzējums šķiet pilnīgi pamatots un vērtīgs.

Protams, tas var būt nedaudz nepraktisks esošajos apstākļos – ukraiņi nekad nav bijuši tik vienoti, lai spētu izvērst šādu nevardarbīgas pretošanās veidu. Bet tas jau galīgi neatceļ to, ka tāds veids principā ir iespējams.

Tas ir līdzīgi kā ar veģetārismu. Nav viegli dzīvē ļoti precīzi ievērot, jo tas jau nav tikai par pārtiku, bet visām lietām, kas tiek ražotas. Principiāli pārliecināts veģetārietis atsakās lietot antidepresantus, jo izrādās kapsulas apvalks ir veidots no dzīvnieku izcelsmes želatīna. Ir alternatīvas, bet tās maksā dārgi, un valsts tās neapmaksās un depresijā kritis cilvēks, kas palicis bez darba, arī nespēj apmaksāt. Kā rīkoties? Pārkāpt principus vai nelietot zāles?

Bet dziļāka atbilde jau tomēr ir tajā, ka nav nekādas nepieciešamības nogalināt dzīvniekus, lai ražotu zāļu kapsulas. Vienkārši ražotāji izvēlas to kā ērtāko variantu, jo lopkautuves tāpat darbojas un vairumu tas nesatrauc. Vienkārši pasaule bez vajadzības ir pildīta ar vardarbību, kuras varētu arī nebūt. Bez tās nekas daudz nebūtu mainījies, un kapsulas taisītu, piemēram, no graudu cietes.

Ukrainas karš varēja nebūtu, un pasaule no tā būtu bijusi tikai labāka. Arī rietumu valstīm ir jāuzņemas atbildība. Varbūt agrāk vajadzēja iesaistīties ar Krieviju, palīdzēt tai vai citādi piedāvāt labākas alternatīvas. Nezinu, es jau nevaru visu iztēloties, bet varianti noteikti bija.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?