Līkcepure ([info]likcepure) rakstīja,
@ 2019-01-27 12:47:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Uzzināju, ka veca drauga dzīvesbiedre esot apmeklējusi Pētera Kļavas un pēc tam Normunda Astras lekcijas, iepazinusies ar Tibetiešu dzīvo un mirušo grāmatu un tagad atrodas... Tvaika ielā. Es domāju, vai par šādiem gadījumiem nav jāziņo kaut kādām drošības iestādēm, vai arī lekciju / nodarbību u.t.t. atstātās sekas uz cilvēka garīgo veselību ir katra individuāla atbildība.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]watt
2019-01-27 13:03 (saite)
tur nav tāda viennozīmīga cēloņsakarība, parasti kad pie visādiem skolotājiem sāk vilkt tad jau nestabilitātes dīgļi ir sākuši paši jau sen augt.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]likcepure
2019-01-27 13:06 (saite)
Nu jā, tas gan, protams. Bet tizli, ja palīdzības vietā tas iegrūž vēl dziļāk aizā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]teja
2019-01-27 22:30 (saite)
manuprāt Tu tikko vēl vairāk vienkāršoji jau šajā ierakstā vienkāršoto.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]likcepure
2019-01-28 17:04 (saite)
Nu, tad paskaidro, lūdzu, kā būtu nevienkāršoti jāuztver šī situācija?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]magnolia
2019-01-27 14:15 (saite)
Tpc jau nepietiek aiziet uz lekciju, pie t.s Skolotājiem ir jāskolojas, viņi pieskata utml.

(Atbildēt uz šo)


[info]magnolia
2019-01-27 14:17 (saite)
Kaut ko līdzīgu esmu dzirdējusi par tās grāmatas Latviešu sievietes karma, kas bij ļoti topā, 1iedarbìbu. Bet gan jau viņām visām viss ok tagad, lasa saplēstos aizkarus vai kā nu tur.

(Atbildēt uz šo)


[info]qgmr101
2019-01-27 15:06 (saite)
Visticamāk garīgas problēmas noved pie lekciju apmeklēšanas...

(Atbildēt uz šo)


[info]dumshputns
2019-01-27 16:16 (saite)
Ir viena budisma mantra, kas haha, izraisot sirdslēkmes. Sirds mantra, laikam :D

(Atbildēt uz šo)


[info]marina_
2019-01-27 21:09 (saite)
tu izmanto loģiku “es biju slims ar gripu, sāku dzert aflubīnu un mežrozīšu sīrupu, un tas mani izcēla no gultas”

aflubīnam un mežrozīšu sīrupam nav nekādas saistības ar gripas dziedināšanu.

un Tibetas dzīvo un mirušo grāmatu ir seno rakstu miermīlīgs un tradīcijās sakņits komentārs.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]likcepure
2019-01-28 16:58 (saite)
Es īsti nesapratu analoģiju ar gripu.

Nedomāju, ka pati grāmata ir kāds ļaunums, kuru izlasot, visi sajūk prātā. Bet vēsturē ir bijuši piemēri, kad grāmatas tikušas ar kāda palīdzību izmantotas un tur teiktais interpretēts pavisam ačgārnā veidā.

Es domāju, kāda ir to cilvēku atbildība, kas, uzņemoties skolotāja lomu, noved cilvēku pilnīgā tumsā, kas beidzas ar lekšanu pa logu, sagrieztām drēbēm, skriešanu uz riņķi un domām, ka pagrabā ir vilciens un krematorija utt? Varbūt, ka nekāda un cēloņsakarība praktiski nav pierādāma.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]marina_
2019-01-28 17:10 (saite)
nē, tāda nav pierādāma. ja vien nav pēkšņi pierādāma arī, teiksim, dzejnieku, mūziķu atbildība pie cilvēku lekšanas pa logu.

ja cilvēkam ir nestabils psihiskais stāvoklis, tā saasināšanos var veicināt jebkas- arī, kā tu uz viņu paskaties tramvajā. acīmredzot, cilvēks ir bijis slims.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]likcepure
2019-01-28 17:20 (saite)
Es to teorētiski saprotu, bet domāju, vai nākotnē tomēr potenciāli nesāksies šāda rakstura tiesu prāvas, ņemot vērā, ka tiesu darbu spektrs kļūst arvien plašāks. Gribēju tikai veicināt diskusiju par šo tēmu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2019-01-30 01:57 (saite)
Ja prāvas sāksies, tādā gadījumā metafiziskā vaina, protams, gulsies uz tiem, kuri šādi piekrita un iekrita mūžīgās aizvainotības un sensistivitātes slazdā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]teja
2019-01-27 22:37 (saite)
es zinu vairākus cilvēkus, kas alkohola vai narkotiku dēļ ir tvaika ielā bijuši un ik pa laikam tur atgriežas

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]likcepure
2019-01-28 17:01 (saite)
Nu jā, es arī zinu, bet kāds tam sakars? Vai tad kāds domā, ka alkohola un apreibinošu vielu lietošana samazina risku nokļūt Tvaika ielā? Vai Tu pielīdzini Kļavas lekciju apmeklēšanu labam plostam?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]teja
2019-01-28 17:50 (saite)
nu es nezinu, man ir tāda sajūta, ka Tev jau ir izveidojies diezgan galīgs spriedums par "visiem šitiem te", un vai Tu mani uzklausīsi, ja es paudīšu savas pārdomas par mentālo veselību, cilvēku garīgajiem meklējumiem, mentālās veselības aprūpi utt. varu tikai pateikt ka vistuvāk tvaika ielai esmu bijusi pēc breikapiem un citiem attiecību fakapiem, tātad mīlestība ir sūdīga lieta? jo mēs viņu meklējam it kā lai būtu labāk bet beigās graizām rokas, guļam uz ielas, zaudējam svaru un kļūstam darba nespējīgi un lietojam trako tabletes?
vai arī, pirmkārt, mēs nezinām kādā stāvoklī tā sieviete bija pirms tam, un kas viņai tieši notika - psihoze, šizofrēnija, bipolaritātes maniakālā fāze? neviena no šīm lietām nevar rasties tukšā vietā.
es pati varu iedomāties arī dažus garīgo mācību scenārijus kas var nonest jumtu nestabiliem cilvēkiem vai neapdomīgiem garīgā ceļa gājējiem, jo sāk strādāt enerģijas, piemēram, kundalini un tantriskā prakse kombinācijā ar marihuānu.
bet varbūt jāatkāpjas vēl soli atpakaļ un jāpajautā, kas ir normāls, un kura ir īstā realitāte par kuru interesēties, ar ko piemēram literatūra ir labāka par Normundu Astru, un vai normalitāte pati par sevi ir kaut kāds pārāks esamības stāvoklis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]likcepure
2019-01-28 18:41 (saite)
Bet no kurienes šī sajūta, ka man ir tāds spriedums par "visiem šitiem te"? No mana ieraksta tas īsti neizriet. Man liekas, ka tad, ja ieliec diskusijas partneri kaut kādā stereotipu kastītē, viņa uzklausīšanas spējas tas parasti nevairo.

Es domāju, ka esmu neitrālajā zonā - man nav pastiprinātas intereses par "visu šito te" nav, bet kopumā atbalstu tos, kam tāda interese ir un kas pēc / no šīm pieredzēm / zināšanām jūtas labāk. Šeit ir runa par cilvēku, kurš acīmredzami jūtas sliktāk, tāpēc es šeit neizvirzītu "normalitāti" kā pašmērķi. Es redzēju video ar šo cilvēku, un viņš pilnīgi noteikti izskatās izmisis, nelaimīgs un nenormāli uzbudināts. Grūti iedomāties, ka kāds tiecas pēc šāda stāvokļa.

Tas, kam man grūti piekrist konkrētajā situācijā, lasot augstāk esošo diskusiju - ka cilvēks jau bija slims, un viņam bija jāsajūk. Labāk varbūt vispār, ka sajuka ātrāk, jo tas jau tāpat agri vai vēlu bija gaidāms. Es domāju, vai tad, ja viņa aizietu pie profesionāla terapeita ar šo savu "stāvokli" viņu potenciāli nebūtu iespējams tomēr pasargāt no nokļūšanas Tvaika ielā. Protams, diagnozes pagaidām nav, tāpēc grūti izvirzīt par to plašākas teorijas. Un, jā, otra lieta bija, vai par šādu jumta nonešanu neapdomīgiem garīgā ceļa gājējiem, kādam ir jāuzņemas atbildību.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hmmm
2019-01-29 20:50 (saite)
Vēl jautājums, kurā brīdī tas cilvēks (kursu apmeklētājs) sāka justies slikti un vai gadījumā, ja tas bija jau tā paralēli kāda no to guru kursu pameklējumiem, kāds no tiem guru to piefiksēja maz / bija par to informēts?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]likcepure
2019-01-29 21:06 (saite)
Es sapratu, ka aptuveni pirms gada sākās lekciju apmeklēšana - sākumā Kļavas, tad tika meklētas citas. Lūzums, cik sapratu, bija pavisam pēkšņs un notika pirms dažām nedēļām, bet tikpat labi, protams, viņas dzīvesbiedrs kaut kādas indikācijas varēja nepamanīt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]teja
2019-01-28 17:51 (saite)
protams, ka cilvēki pārmērīgi lieto alkoholu un narenes lai risinātu kaut kādas problēmas, lai būtu laimīgi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]hmmm
2019-01-29 20:47 (saite)
Sensenos laikos biju aizdevies uz kabalas nodarbībām, kur papildus lekciju formātam ar kabalas mācības vēstures apgūšanu tika īstenoti arī t.s. psihotreiningi - tādi kā vingrinājumi ar psihi un apziņu. Priekš tam klāt bija arī sertificēts psihologs, ja nu gadījumā kādam "aiziet ciet" vai vajag nedaudz nomierināt, ja kas negaidīts gadās. Laikam tāpēc, ka pasniedzēji labi apzinājās, ko dara un kādi ir riski.
Bet citādi man šķiet, ka baigi jāskatās no pasākuma formāta. Visi šie garīgo meklējumu pasākumi, kuros tiek staipīti pieņēmumi par pasaules uzbūvi, kaut kādu iespaidu atstāj - tik neesmu pārliecināts, vai tāpēc uzreiz brauc jumts ciet.
Drīzāk tas tādos, kur ilgtermiņā reāli smadzenes skalo un mēģina kaut kādu mesijas kultu veicināt ar viszinošo guru un hipertrofēti laimīgo sekotāju apčubināšanu (a ļa Ugunsskolas). Un ja vienu dienu kaut kādā sakarā nāk apskaidrība vai lielā vilšanās komūnā, tad var uznāk megadepresija vājākam cilvēkam, kam tā bija visa dzīves jēga.
Bija vēl gadus 10 atpakaļ tādi līderisma kursi populāri te LV - it kā menedžmenta kategorijā drīzāk nekā ezotērikā liekami. Tajos cilvēkiem tā smadzenes skaloja un pašapziņu lika "uz stereoīdiem", ka klusie un nemanāmie cilvēki bija gatavi pēc tām nodarbībām kokos kāpt un vēl citus vilkt uz tiem kursiem (tā bija daļa no jauno klientu piesaistes mehānisma). Mani mēģināja tur ievilkt 2 paziņas, kuri laiku vēlāk atzina, ka pēc efekta pāriešanas jutās pat nedaudz neērti un atzina, ka jutošies nozombēti.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]likcepure
2019-01-29 21:25 (saite)
Jā, līderskolas atceros, mana čoma dzīvokļa biedrs naktīs saņēma zvanus, cēlās un kaut kur brauca, bet mani gan par laimi neviens tur iekšā vilkt nemēģināja, un es simt punkti arī nepavilktos - labāk to naudu tolaik iztērētu "Spalvas pa gaisu" par kviešu aliņiem.

Skaidrs, ka kaut kādu iespaidu atstāj, bet tad, ja kādam tiešām šādi aizbrauc jumts pavisam reāli un ilgtermiņā šo nodarbību iespaidā, vai par tādām potenciālām sekām nav jābrīdina citi? Vai arī šī ir ārpus kontroles zona.

Un, jā, šis beigās laikam bija kultu veicinošais, jo tur figurēja arī ar roku rakstītas slavinošas un diezgan psihodēliskas vēstules skolotājam, ko draugs bija atradis. Un te nav runa par klasisko depresiju, bet pilnīgas saiknes zudumu ar realitāti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?