Saspēra velns to zaļo krūzi - mana dusmīgo skumju artava [entries|archive|friends|userinfo]
Hlorēts ūdens

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

mana dusmīgo skumju artava [Nov. 22nd, 2013|03:51 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Mīļie, mīļie tautieši! Lūdzu,lūdzu nekad nevienam neļaujiet apieties ar jums kā ar mēsliem un auniem, un ja skan avārijas sirēnas, tad neklausiet, ko jums saka vai pavēl vai nu stulbi, vai ciniski, vai stulbi un ciniski kam āži-dārznieki, kam vergturi, bet vienkārši nevilcinoties skrieniet prom un glābieties. Ne visos negadījumos ir tā privilēģija iepriekš tikt brīdinātiem ar sirēnām pietiekoši ilgu laiku, lai paspētu veikt pilnīgu evakuāciju. To es visvairāk nespēju saprast. Sabrūk ta sabrūk (kas pats par sevi ir traki), bet kā var apzināti ignorēt brīdinājuma sirēnas un pavēlēt darbiniekiem un apmeklētājiem mirt par lopiskajiem vergturiem!? No pārbūvniekiem vajadzētu varēt maksimums piedzīt materiālos zaudējumus par labu ēkas īpašniekam/attīstījam (lai gan ej nu sazin, vai tā nebija pati maksima, kas uzstāja, ka pārbūve jāveic laikā, kad veikals atvērts apmeklētājiem, nevis tas tiktu aizvērts un atbilstoši norobežots tā, lai negadījuma situācijā neviens neciestu). Taču galvenā vaina ir maksimai, un vai tad vienreiz nepietiek, un vai tad vienreiz nevajag to mēri, to padomju zābaku eiropas durvīs vārdā "Maxima" izsvēpēt no Latvijas.
linkregister

Comments:
From:[info]eermaniitis
Date:November 22nd, 2013 - 10:26 am
(Link)
e?
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:November 22nd, 2013 - 10:29 am
(Link)
Vai tu, lūdzu, nevarētu pārfrāzēt un konkretizēt savu jautājumu? Paldies!
From:[info]eermaniitis
Date:November 22nd, 2013 - 10:32 am
(Link)
es par tiem zābakiem tā kā ne visai sapratu un to psrs
From:[info]fedrs
Date:November 22nd, 2013 - 10:34 am
(Link)
Tie daži vārdi, kas ievadīti nejaušo frāžu ģeneratora datu bāzē.
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:November 22nd, 2013 - 10:40 am
(Link)
Tādēļ, ka maksima allaž ir bijusi padomju stila bardaka un cinisma iemiesojums, ķipa padomju armija aizvācās, maksima palika. Rauciet degunus cik tīk. Šis uzskats man nav radies klaidā prievītes aužot, bet gan krietni pirms pastalu aušanas kājās un došanās trimdā, no kurienes viss labāk redzams, ja, jā, zinu to meldiņu no galvas.
From:[info]eermaniitis
Date:November 22nd, 2013 - 10:50 am
(Link)
tam noteikti nepieciešams atsevišķs puksts - es šo vienkārši nesaprotu, ar ko maksima no supergeto atšķiras
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:November 22nd, 2013 - 11:18 am
(Link)
ar masu.
From:[info]eermaniitis
Date:November 22nd, 2013 - 12:37 pm
(Link)
zaičeg - prjektēja vietējā kompānija kubs
būvēja vietējā kompānija re&re
būvuzraugs bija vietējais ;)

protams, visi padlaikos auguši un mācījušies ;)
un vēl tā ir pārbūvēta padlaiku ēka, kas stāvēja pusuzbūvēta

pričom te maxima?

un vēl - uz vienu maksimu ir viens supergeto un viens rimis - ja netici, atnāc, paskaiti ;)
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:November 22nd, 2013 - 12:59 pm
(Link)
Pri tom, ka veikalam būvdarbu laikā jābūt norobežotam un "parastajiem cilvēkiem" nepieejamam un ciet nevis jāturpina grābt naudu, sēžot uz aizas malas, jo būvniecības un remontēšanas darbi vienmēr ir ar augstu negadījumu risku.
From:[info]eermaniitis
Date:November 22nd, 2013 - 03:29 pm
(Link)
riski pastāv arī no būvniecības nošķirtā laikā un telpā - pati būvniecība un remonts pats nav iemesls kaut ko slēgt vai aizliegt

savādāk kaimiņam sitot sienā dībeli ir visa māja jāevakuē - kur nu māja, kvartāls un rajons ;) čau rasma!
[User Picture]
From:[info]garamgajejs
Date:November 22nd, 2013 - 04:44 pm
(Link)
++
[User Picture]
From:[info]zhora
Date:November 22nd, 2013 - 11:33 am
(Link)
zem visa parakstos, tikai ne zem psrs piesaukšanas. piespiest darbiniekus strādāt dzīvībai bīstamos apstākļos ir īsti mūsu plaukstošā kapitālisma garā. līdzība par mūsu valsti.
[User Picture]
From:[info]ravena
Date:November 22nd, 2013 - 10:42 am
(Link)
vai tu vispār neiedziļinies info? kurā galā tikai un vienīgi maxima ir vainīga? maxima būvēja/apzaļumoja/projektēja????SVIESTS
info par brīdinājumiem un palikšanu veikalā nav pat apstiprināts no oficiālajām izmeklētāju institūcijām. ir tikai daudzas dažādas aculiecinieku informācijas druskas.

LV šī ir smaga traģēdija, kurā daži neizmanto iespēju paklusēt un sērot, bet tikai žulti gāzt, linčot un parādīt, ka smadzeņu vietā viņiem ir tukšums
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:November 22nd, 2013 - 10:55 am
(Link)
Atvaino, daži profesionālie ieradumi neiznīkst. Skaidrot iemeslus, izdarīt secinājumus vispirms,sērot paralēli vai pēc tam. Pasērot, padevīgi noliekt galviņu un turpināt tādā pašā garā tālāk (piemēram, ignorējot visādus brīdinājumus un avārijas sirēnas, jo "gan jau tas nekas nav") arī ir variants, bet es neņemtos pasludināt to par vienīgo pareizo uzvedību. Pietiekami daudzos dažādos avotos ir minēts, ka avārijas sirēna ir bijusi, un ka vadība darbiniekiem nav ļāvusi evakuēties. Tāda attieksme ir nepieļaujama un nepiedodama. Nedz no atbildīgajiem ignorētājiem, nedz no tiem, kas paklausa. Es nenosodu tos, kas rātni paklausīja priekšniecībai, es lūdzu un ceru, ka cilvēki neļausies ar sevi šādi izrīkoties.

Par apzaļumotājiem vēl nevar spriest. Celtniecībā un remontdarbos vienmēr tiek jau iepriekš paredzēta (anticipated) augsta negadījumu iespēja - tādēļ darbu teritorija tiek atbilstoši norobežota. Varbūt šoreiz pasūtītājs pagadījās alkatīgs un nevēlējās veikalu slēgt uz pārbūves laiku. Varbūt. Iespējams.
[User Picture]
From:[info]ravena
Date:November 22nd, 2013 - 11:07 am
(Link)
Bet Maxima jau nebija pasūtītājs. ziemas dārzs bija paredzēts mājas iedzīvotājiem. maxima ir tikai lielākais īrnieks tajā projektā, kas sākotnēji tika celts kā veikals+māja ar ziemasdārzu. un projektam ir gan būvnieki, gan pasūtītājs, gan apsaimniekotājs. Maxima nav neviens no tiem.

p.s. arī Latvijas Pasta šķirotavā, iespējama bumbu sprādziena draudu dēļ, evakuēja vadība, bet parastiem darbiniekiem bija aizliegts pamest darba vietu.
tā nav viena uzņēmuma liga, bet gan vispārēja slimība šķirot cilvēkus vērtīgajos un nevērtīgajos.
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:November 22nd, 2013 - 11:15 am
(Link)
Par ps - Un šāda attieksme IR padomju palieka. Ppar to vajag brēkt un to vajag mainīt. Par to ir arī mans brēciens. Lai cik labām manierēm neatbilstošs tas kādam neliktos.

Kā tev šķiet, kurš iegūst visvairāk no lielveikala neslēgšanas uz pārbūves laiku, un kurš zaudētu visvairāk, ja veikals tomēr būtu ticis slēgts kaut kādu muļķīgu drošības apsvērumu dēļ?
[User Picture]
From:[info]ravena
Date:November 22nd, 2013 - 12:15 pm
(Link)
un tātad precīza info par signalizācijām - tā vairākkārtīgi skanēja no pagraba, kur tika izbūvēta pazemes auto stāvvieta - zem Maximas.
apsargi katru reizi gāja pārbaudīt. signalizācija tur darbojas uz karstumu, putekļiem un dūmiem. Pagrabā bija tikai metināšanas darbi, sekojoši slēdzās iekšā no tur veiktajiem remontdarbiem. nav tādas signalizācijas par brūkošiem jumtiem/konstrukcijām.

saprotami ka neevakuēja cilvēkus, ja nebija nekādu katastrofu pazīmju
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:November 22nd, 2013 - 01:06 pm
(Link)
Tas ir kā - "saprotami"? Tiešām pat vēl aizvien, pat šodien neevakuēt cilvēkus pie darbojošās signalizācijas ir "saprotami"? Tev ir nojausma, cik ārprātīgi ātri telpā izplatās nāvējoši, paralizējoši, totāli dezorientējoši un smacējoši dūmi ugunsgrēka gadījumā? Tas ir sekunžu jautājums. Gaidīt reāli redzamu ugunsgrēku nozīmē gaidīt nāvi. Priekš tam tās signalizācijas ir. Atskan - evakuējies. Jautājumi un prātošana pēc tam.

Tāpat "saprotami" ir veikalam operēt, lielām ļaužu masām atrasties ēkā, kurā tajā laikā gan uz jumta, gan nu jau izrādās arī pagrabā tiek veikti augstas bīstamības darbi.
[User Picture]
From:[info]ravena
Date:November 22nd, 2013 - 02:37 pm
(Link)
nevajag mani padarīt par kaut kādu hitlertipu, kuram vienalga par to kas notika.
es vienkārši skatos ar vēsāku prātu, negribot nolinčot visus pēc kārtas.
tavs uzbrukums vienai Maximai ir tāds it kā viņi tev personīgi nogriezuši kājas. viņš ir neadekvāts, nevērtējot visu pieejamo informāciju un kopumā ļoti ļoti ļauns.
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:November 22nd, 2013 - 02:54 pm
(Link)
Atļaušos tevi citēt: "LV šī ir smaga traģēdija, kurā daži neizmanto iespēju paklusēt un sērot, bet tikai žulti gāzt, linčot un parādīt, ka smadzeņu vietā viņiem ir tukšums"

Tā ka kurš te kuru par ko padara. Tātad man smadzeņu vietā ir tukšums, paldies. Kas smadzeņu vietā ir tev?

Es nelinčoju "visu pēc kārtas". Gluži otrādi. No pieejamās un aizvien klāt nākošās informācijas izsecinu, ka vismaz traģēdijas apmēros vainojama ir Maksima, un tā ir nevis nejaušība, bet likumsakarība, vadoties no Maksimas jau iepriekš plaši pazīstamās biznesa ētikas. Jā, varbūt oficiāli lēmumu lielveikalu turēt atvērtu pašā celtniecības darbu razgarā pieņēma kāds cits, taču acīmredzami sava lielākā klienta, kas ir Maksima, labā. Savukārt par signalizāciju "saprotamo" ignorēšanu atbildīga vistiešākajā veidā ir Maksima. Gan ar tās darbinieku nekompetenci, gan vēl jo ļaunāk - uzņēmuma politiku demonstrējošo attieksmi, un visļaunāk ar instrukcijām, kas paģēr vipirms pārliecināties, ka tūliņ visiem ēkā esošajiem sekos neizbēgama nāve, bet evakuāciju sākt tikai tad, kad visi jau beiKti. Man personīgi Maksima nav nogriezusi kājas, nē. Bet daudziem citiem nodarījusi daudz ļaunāk kā tikai kājas nogriezusi.
From:[info]eermaniitis
Date:November 22nd, 2013 - 12:40 pm
(Link)
vispār darbiniekiem IR jāpaliek, un jāpamet ēka TIKAI pēc pēdējā apmeklētāja

savādāk būs kā uz konkordijas, kad kapteinis pirmais piesit pēdu un noraugās uz slīkstošajiem drošā attālumā no laiviņas
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:November 22nd, 2013 - 12:59 pm
(Link)
kasierēm jāpaliek? šaubos.
From:[info]eermaniitis
Date:November 22nd, 2013 - 03:25 pm
(Link)
visiem jāpaliek un jāpalīdz no veikala izkļūt klientiem! pēdējais pārliecinās ka ir pēdējais un atslēdz gāzi, elektrību, ūdeni
From:[info]petro
Date:November 24th, 2013 - 07:47 am
(Link)
Ja arī citkārt, Tevi [info]eermaniitis, es lasu kā saprātīgu un domājošu cilvēku, tad šinī konkrētā gadījumā izrādi ievērojamu aprobežotību. Nu ne jau, lai palīdzētu evakuēties, viņas tur palika. Un protams ka ne jau pie paša sabrukšanas fakta, bet pie nelaimes apmēriem vistiešākajā veidā ir vainīgi Maximas īpašnieki. Ar savu nodarbinātības politiku, ar savu tirdzniecības politiku, un ka māksīgo rindu pie kasēm uzturēšanas politiku, par kuru es jau pie sevis vai [info]ripp vienā komentārā rakstīju.
From:[info]eermaniitis
Date:November 24th, 2013 - 10:43 am
(Link)
tas ka viņas tur palika ne dēļ tā, lai atņemtu klientiem dienišķo maizi un gurķu burku, bet lai sakešotu naudu ir tiešām maksimas vaina

bet tas neatceļ faktu, ka atskanot signalizācijai veikala darbiniekiem ir jājož kājas pār pleciem - vienkārši no vieniem ikdienas pienākumiem jāpāriet pie otriem, ārkārtas situācijas pienākumiem

cita lieta, ka ārkārtas situāciju funkciju sadalījums nav izstrādāts, vai arī nav regulāri trennēts

nu, ko, būs obligātie civilās aizsardzības trenniņi kā padsavienībā, kad drba kolektīvs draudzīgi uzvilka gāzes maskas un skrēja apkārt rūpnīcas cehiem - ko vajag, tas jādara
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:November 24th, 2013 - 11:33 am
(Link)
Kāpēc tu domā, ka civilās aizsardzības treniņi un mācības ir tikai Padomju Savienības prerogatīva? Gluži otrādi - rīcība, evakuācija ugunsgrēku u.c. krīzes situāciju gadījumiem tiek regulāri un atbildīgi trenēta jeb "drillēta" (drills) visur civilizētā pasaulē. Vienīgā atšķirība, ka Padomju Savienībā laikam trenējās tikai ārēja ienaidnieka uzbrukumam un konkrēti atomkaram, jo citi (t.b. pašu izraisīti) negadījumi un avārijas nemaz nevarēja eksistēt.
From:[info]formica
Date:November 22nd, 2013 - 12:32 pm

Maxima jau nebija pasūtītājs

(Link)

Edgars Kalniņš, „Maxima” pārstāvis, par sadarbību ar būvinženieriem saka sekojošo: „HND Grupa SIA projektēšanas un būvniecības procesā pierādīja profesionalitāti un kompetenci savā nozarē. Kompānijas inženieri projekta realizācijas procesā bija ļoti atsaucīgi un ātri reaģēja uz neskaitāmām izmaiņām no Tirdzniecības centra nomnieku puses. Par to liels paldies!”

http://www.buvniecibai24.lv/lv/raksti/hnd-grupa-buvinzenieri-jeb-neredzamie-garini
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:November 24th, 2013 - 11:42 am

Re: Maxima jau nebija pasūtītājs

(Link)
http://sandraveinberga.files.wordpress.com/2013/11/lvbuvniec-09022012-40-44.pdf Re ku ir rakstīts, kā ReRei tieši Maksimas dēļ būvniecības vidū nācās fiksi nomainīt jau piegādātos materiālus un attiecīgi sasteigt atsevišķus būvniecības posmus. Mans "points" visu laiku ir, ka Maksima oficiāli ir "tikai" nomnieks, bet reāli taču attīstītāju galvenais klients un viss notiek tā, kā Maksima pavēl.

Nu un piedevām kaut kur tajā visā krīzes apstākļos ir jāizspiež 20% otkats.
From:[info]unpy
Date:November 22nd, 2013 - 10:47 am
(Link)
Šādas un līdzīgas traģēdijas, diemžēl, notiek un turpinās notikt itin visur visā pasaulē. Cilvēku iedabā ir kļūdīties vai kaut ko neizdarīt strikti pēc priekšrakstiem. Reizēm pilnīgi nelaimīgas apstākļu sagadīšanās pēc, šīs visas kļūdas sasummējas un tad šādi notiek.

Tā arī šeit - jau tagad nav grūti prognozēt, ka ir lērums "vainīgo", kuru katra atsevišķi ņemtais nodarījums vai gluži otrādi - neizdarība, tuvāk izvērtējot, neizskatīsies nekas īpašs, taču summā ir sanācis tas, kas ir sanācis :(
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:November 22nd, 2013 - 10:54 am
(Link)
+daudz
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:November 22nd, 2013 - 11:04 am
(Link)
Mana dusmīgā žēlaba ir par to, ka, manuprāt, šoreiz ir viens atsevišķi ņemtais nodarījums, kurš ir gan kaut kas ārkārtīgi īpašs, un šis nodarījums ir apzināta brīdinājuma sirēnu ignorēšana (kam tad viņas domātas?!) un, vēl jo ļaunāk, neļaušana darbiniekiem evakuēties. Šis moments manā ieskatā ir vienkārši neiedomājami, atvaino, ahujennijs. Par pārējo, jā, piekrītu, mazāk nozīmīgas atsevišķi ņemtas nolaidības, kas novedušas pie šausmīgi traģiska rezultāta.
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:November 22nd, 2013 - 11:09 am
(Link)
Es atļaušos pieļaut, ka tomēr šādas nelaimes ir vairāk raksturīgas zemēs ar kultūru, kur cilvēka dzīvībai un drošībai ir mazāka vērtība salīdzinot ar kultūrām, kur individuāli cilvēkam ir augstāka vērtība. Vari valstis un reģionus pēc šāda dalījuma kontūrkartē iekrāsot pats.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:November 22nd, 2013 - 11:14 am
(Link)
tur jau bija arī citi veikali tajā ēkā. narvesens, drogas un zooveikals tāpat turpināja strādāt.
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:November 22nd, 2013 - 11:18 am
(Link)
Ja mazo veikaliņu darbinieki redzētu lielās maksimas darbiniekus masveidā pametam telpas - kā tev šķiet, vai mazie veikaliņi turpinātu strādāt? Bet ja otrādi? Ja narvesena treji darbinieku evakuētos - vai tev neliekas, ka maksima vienalga turpinātu kā turpinājusi?
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:November 22nd, 2013 - 11:26 am
(Link)
kas būtu, ja būtu, to neviens nezina. bankām ir citādākas drošības prasības un tiem gan tā kā vajadzēja slēgties ciet. es kā pircēja būtu pilnīgi nepasargāta šai situācijā, jo starp signalizāciju un sagrūšanu pagāja vairāk nekā stunda, un tie, kas ar sešiem gāja uz veikalu, neko nezināja. es pati - kopš man ir bērni, noteikti lasītos prom pēc signalizācijas. bet nu nevar, nevar. titāniks arī nogrima. un pirms 10 + gadiem Brieža ielā veikals iebruka tieši tāpat - no tā, ka vienā punktā bija salikta liela kaudze būvgružu.
[User Picture]
From:[info]starro
Date:November 22nd, 2013 - 12:05 pm
(Link)
Tīri tehniski - nezinu tādu detektoru, kas signalizētu par būvkonstrukciju deformācijām vai slodzes izmaiņām. Dūmi, uguns - jā. Vēl ir kustību sensori. Ok, liftiem ir svara kontrole, debesskrāpjiem svārstību signalizācija.
[User Picture]
From:[info]x_f
Date:November 22nd, 2013 - 12:15 pm
(Link)
Detaļas nav svarīgas, ja var pacepties par faktu "kaut kāda signalizācija taču skanēja".
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:November 22nd, 2013 - 12:35 pm
(Link)
Es nesapratu sarkasmu. Parastam cilvēkam pilnīgi jāpietiek ar "kaut kādu signalizāciju", lai skrietu, nevis stāvētu un analizētu, kas tieši tā par signalizāciju.
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:November 22nd, 2013 - 03:00 pm
(Link)
Izrādās, ka šitā signālizācija kā reizi signalizējusi par deformācijām nesošajās konstrukcijās. Atstarojošais princips - signālu no pretējās sienas neuztver, značit siena šķība, un īū-īū.
[User Picture]
From:[info]starro
Date:November 22nd, 2013 - 03:25 pm
(Link)
ugunsgrēka signalizācija ir sadalīta pa sektoriem, stāviem - uzreiz var identificēt, lokalizēt kur sensori uztver novirzes no normas.

bet jā, kāpēc kad slimnīcas renovē, tās nepārtrauc darbu? kāpēc slimnīcā uzsprāgst skābekļa balons un izceļas ugunsgrēks?
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:November 22nd, 2013 - 03:41 pm
(Link)
Slimnīcai nebija jāpārtrauc darbs, taču Stradiņu negadījumā drošības procedūras kā reizi tika kliedzoši pārkāptas. Cik atceros no galvas - metināts tika telpā, kurā atradās skābekļa baloni, kuriem tur nemaz nebija jāatrodas. Kārtējais bezpreģels. Par slimnīcu renovāciju - tu par sienu pārkrāsošanu runā?

Par maksimas sensoriem - tur pārbaudītāji vienkārši fišku nerubīja. Sensori ziņoja visu pareizi, tikai pārbaudītāji nesaprata, ko tieši un domāja, ka gļuks.
[User Picture]
From:[info]starro
Date:November 22nd, 2013 - 04:20 pm
(Link)
bulduru slimnīcai piebūvēja vēl vienu stāvu, tieši virs ķirurģiskās nodaļas. i jumtu pārbūvēja, visu.
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:November 22nd, 2013 - 04:27 pm
(Link)
Afigeķ.
[User Picture]
From:[info]starro
Date:November 22nd, 2013 - 12:43 pm
(Link)
Ir signalizācija, kas reaģē uz iestādītu parametru, jeb robežvērtību noteiktām uzraugamajam parametram, un ir trauksmes paziņojumi, kuri tiek palaisti pie noteiktas bīstamības, manuāli. Tās ir dažādas lietas.