lara ([info]lara) rakstīja,
@ 2023-01-26 17:19:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Ko darīt?
Un ko tu, cibiņ, darītu ar trīs bļodiņām tīru, baltu cūku tauku?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]wowow
2023-01-26 17:33 (saite)
ceptu kartupeļus

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]lara
2023-01-26 17:41 (saite)
der! tikai ļoti daudz kartupeļu jācep katru dienu. vienu bļodiņu varētu rezervēt kartupeļiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]barbala
2023-01-26 17:51 (saite)
atdotu tam cibiņam, kam grūtāk klājas un šitāda manta patīk vairāk.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]lara
2023-01-26 18:00 (saite)
Arī laba doma.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]virginia_rabbit
2023-01-26 17:53 (saite)
taukmaizīšu festivālu

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]lara
2023-01-26 18:00 (saite)
Bērnībā taukmaizīte - uz formas maizes uzziesti tauciņi un pārkaisīti ar sāli - bija viens no maniem mīļākajiem ēdieniem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2023-01-26 18:12 (saite)
Naošimas (mākslas) salas smalkākajā restorānā, kurā neizbēgami nonāk no Vorhola, Hoknija un Kusumas darbu vērošanas noguris skatītājs un apsēžas pie galdiņa uz klints kraujas ar skatu uz Klusā okeānā iekžemes jūru, tiem pasniegtas ne vairāk ne mazāk kā SILTAS TAUKMAIZĪTES

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lara
2023-01-26 18:21 (saite)
Siltas! Interesanti. Bet izklausās ļoti labi. Kopā ar Kusamas punktiņiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2023-01-26 18:28 (saite)
vēl iztēlojoties performances mākslinieci ar 3 tauku podiņiem īpašumā, gribas domāt par to, ka sen nav jaunās formās iestudēta Mopasāna "Tauklodīte" :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lara
2023-01-26 18:30 (saite)
:D :D :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]lara
2023-01-26 18:33 (saite)
Bija tā viena māksliniece... lietuviete varbūt... neatceros vārdu. Viņa gulēja šķidru tauku kastē, un tie pamazām sastinga.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lara
2023-01-26 18:34 (saite)
Eglė Rakauskaitė. Performance "In fat" 1998

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]virginia_rabbit
2023-01-26 18:36 (saite)
kaut kas tāds bija jā, varētu būt krīpīga sajūta.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]virginia_rabbit
2023-01-26 18:13 (saite)
(es šogad jau 2 x esmu ēdusi taukmaizītes; kādi vēl tur pesto un smēriņi, ja ir šis stafs)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]siltavieta
2023-01-26 20:57 (saite)
O jā, man bija pa virsu sagriezts sīpols. garšoja superīgi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]vilibaldis
2023-01-26 18:12 (saite)
Ceptu cepumiņus vai pīrāgus, patiesībā ir gana daudz konditorejas, kur primāri bijuši cūku tauki, ko mūsdienās aizstāj sviests :-)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]lara
2023-01-26 18:18 (saite)
Varbūt, lūdzu, vari dalīties ar kādu receptīti?
Ja tas nav noslēpums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vilibaldis
2023-01-26 18:35 (saite)
Visvienkāršākā ir t.s. Smilšu cepumi.

Vienādās daļās sajauc taukus, cukuru un miltus. Var piesist vienu olu. Samīca stingrā mīklā un noliek uz stundu ledusskapī sastingt. Es pieņemu, ka tev nav gaļasmašīnas, kam var pielikt priekšá cepumu spiežamo. Tad izrullē plānā loksnē, izspiež cepumiņus, apziež ar olu, pārkaisa ar cukuru + kanēli. Cep 180*C kādas 15 min.

No šīs pašas mīklas var taisīt arī saldo pīrāgu. Sastingušo mīklu sarīvē uz rupjas rīves, Pusi iekaisa pannā, sapilina pa virsu medu, uzber kādas saldētas ogas vai smalki sagrieztus ābolus bez mizas, uzkaisa virsū otru pusi mīklas drupaču. Cep 180*C 35 - 40 min.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lara
2023-01-26 18:36 (saite)
Paldies! Man šķiet, ka šo es spēju. Un man ļoti garšo smilšu cepumi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vilibaldis
2023-01-26 18:39 (saite)
Jā, tas ir diezgan elementāri :-)
Teorētiski, man kaut kur ir latvijas laika pavārgrāmata, ja pareizi atceros, tur visa konditoreja balstījās uz cūku taukiem. Ja nu ir vajadzība varu mēğināt atrast.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lara
2023-01-26 21:42 (saite)
jāsāk ar kaut ko vienkāršu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]smejmoon
2023-01-26 18:12 (saite)
rupjmaizīte, tauciņš, sīpoliņš, sāls. pirmais patiesi garšīgais ēdiens, ko bērnība pagatavoju. iekodos un skrēju ārā spēlēties.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]lara
2023-01-26 18:20 (saite)
O, jā, man līdzīgas atmiņas. Tikai man mamma gatavoja šādas maizītes. Un es skrēju pa pagalmu ar taukmaizīti rokās, un man tā šķita pārpasaulīgs gardums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]str
2023-01-26 18:13 (saite)
sanāk baigi labie cepumi- trausli:) ( tipa sviestcepumu recepte)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]lara
2023-01-26 18:19 (saite)
Hm, varbūt, lūdzu, kādu recepti?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]neraate
2023-01-26 20:26 (saite)
Jebkura vecas pavārgrāmatas recepte. Masiļūnes, Minjonas. Principā jebkuru ēdienu ko cep eļļā var cept taukos. Rauga mīklā. Plānajās pankūkās. Var sacept malto gaļu un sīpolus daudz taukos un tad smērēt atdzisušu uz maizes. Un starp citu var ilgi glabāt vēsumā, ledusskapī vai istabas temperatūrā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lara
2023-01-26 21:46 (saite)
Paldies. Izmēģināšu kaut kur tos taukus izmantot. Varbūt ne gluži visos ēdienos, bet kaut kur pamēģināšu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]formica
2023-01-27 11:43 (saite)
Vislabaakie olu kultenji top, cepshanai lietojot cuuku taukus.
Piedevaam 1 teejkarote satur 1,000 IU D vitamiina

https://www.doctorkiltz.com/tallow-lard/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]jim
2023-01-26 18:49 (saite)
es droši vien pamēģinātu eksperimenta nolūkos uztaisīt vienu tauku sveci (ja no cūkas tauki tam ir piemēroti)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]lara
2023-01-26 21:41 (saite)
Varbūt sanāktu tādi trauciņi ar dakti pa vidu un taukiem apkārt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]rasbainieks
2023-01-26 18:58 (saite)
tauku+sēklu bumbas putnu barošanai?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]lara
2023-01-26 21:41 (saite)
Laba doma!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2023-01-26 20:17 (saite)
Jebkā cepšanai, kur nav bailes, ka būs uzkrītoša cūkas piegarša. Veselīgāk un mazāk piedegoši kā jebkura eļļa.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]lara
2023-01-26 21:41 (saite)
Jā, lasu padomus un arvien vairāk saprotu, ka tauki ir cepšanai. Kā senos laikos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]helvetica
2023-01-26 20:45 (saite)
saldētavā un pa karotei pie ziemas zupiņām, mercītēm, ceptiem labumiem. Arterijas un kancerogēni māj sveicienus.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]lara
2023-01-26 21:42 (saite)
Bet garšīgi taču!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]elina
2023-02-02 19:55 (saite)
vārītu žagariņus!!! Nu, vai biezpiena bumbiņas :)

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?