lara ([info]lara) rakstīja,
@ 2023-01-26 17:19:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Ko darīt?
Un ko tu, cibiņ, darītu ar trīs bļodiņām tīru, baltu cūku tauku?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]vilibaldis
2023-01-26 18:12 (saite)
Ceptu cepumiņus vai pīrāgus, patiesībā ir gana daudz konditorejas, kur primāri bijuši cūku tauki, ko mūsdienās aizstāj sviests :-)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]lara
2023-01-26 18:18 (saite)
Varbūt, lūdzu, vari dalīties ar kādu receptīti?
Ja tas nav noslēpums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vilibaldis
2023-01-26 18:35 (saite)
Visvienkāršākā ir t.s. Smilšu cepumi.

Vienādās daļās sajauc taukus, cukuru un miltus. Var piesist vienu olu. Samīca stingrā mīklā un noliek uz stundu ledusskapī sastingt. Es pieņemu, ka tev nav gaļasmašīnas, kam var pielikt priekšá cepumu spiežamo. Tad izrullē plānā loksnē, izspiež cepumiņus, apziež ar olu, pārkaisa ar cukuru + kanēli. Cep 180*C kādas 15 min.

No šīs pašas mīklas var taisīt arī saldo pīrāgu. Sastingušo mīklu sarīvē uz rupjas rīves, Pusi iekaisa pannā, sapilina pa virsu medu, uzber kādas saldētas ogas vai smalki sagrieztus ābolus bez mizas, uzkaisa virsū otru pusi mīklas drupaču. Cep 180*C 35 - 40 min.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lara
2023-01-26 18:36 (saite)
Paldies! Man šķiet, ka šo es spēju. Un man ļoti garšo smilšu cepumi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vilibaldis
2023-01-26 18:39 (saite)
Jā, tas ir diezgan elementāri :-)
Teorētiski, man kaut kur ir latvijas laika pavārgrāmata, ja pareizi atceros, tur visa konditoreja balstījās uz cūku taukiem. Ja nu ir vajadzība varu mēğināt atrast.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lara
2023-01-26 21:42 (saite)
jāsāk ar kaut ko vienkāršu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?