Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
IZDZIMTEŅI!

PRETĪGIE, APMĀTIE AROGANTIE DILETANTI!

https://www.delfi.lv/news/national/politics/varetu-apsvert-rigas-domes-arkartas-velesanu-rikosanu-marta-pirmaja-puse.d?id=51726675

Ja viņi to pieņems, es veltīšu turpmāko mūžu skaļai, uzstājīgai aģitācijai pret pašreizējās koalīcijas deputātiem. Bet Pūces un Pavļuta salmu lelles publiski dedzināšu, sitīšu krustā un slīcināšu kanalizācijā.
  • Bļaģ, tie galvā pistie maukmēbeles vispār apjēdz, ko nozīmē IEPIRKUMA PROCEDŪRA? Kā viņi vizualizē ar tiem orgāniem, kurus izmanto domāšanas imitēšanai - kā to var izdarīt pusotra mēneša laikā?

    Nolādētie dirsascaurumi, kaut viņus nīlzirgi sakošļātu un atvemtu, viņi saprot, ko nozīmē izsludināts konkurss uz iecirkņu komisijām? Ko nozīmē apstrādāt anketas, noslēgt līgumus, apkopot datus grāmatvedībai?

    Sprāgstiet briesmīgās mokās, kropļi, ja jūs turpināsiet ignorēt visu, ko jums saka iesaistītās puses!
  • Visādā ziņā piekrītu un atbalstu, tikai es to pirmām kārtām darīšu ar Šuplinskas un Bordāna noģīmi.
    • VARAM kā debilā likumprojekta iniciators mani šobrīd trigerē visvairāk.

      Bet JKS jampampiņi man riebušies jau kopš 2017. gada vēlēšanām. No A/Par biju gaidījusi visu ko, tikai ne atklātu, nemaskētu, populistisku stulbumu un karojošu nekompetenci.
  • vai tu vari pastāstīt drusku vairāk, kas tur būs par bezpriģelu? un vai kādam ir tiesības / iespēja pateikt, ka klau, šis var nebūt arī baigi legāli?
    • Tehniski nav iespējams normālas vēlēšanas noorganizēt nepilnu divu mēnešu laikā. Ir gandrīz simtprocentīgi droši, ka nevarēs izmantot IS Balsis (jo nepietiek laika pat iepirkumam, kur nu vēl tehniskai softa pielāgošanai), tas nozīmē, ka visa balsu skaitīšana un dokumentācija būs jāraksta ar rokām - kā deviņdesmitajos gados, attiecīgi ar visiem deviņdesmito gadu drošības un (ne)precizitātes riskiem.

      Nav laika nokomplektēt normālas iecirkņu komandas un korekti sakārtot viņu dokumentāciju - es pat šobrīd kā vienīgo produktīvo iespēju redzu militārā un civildienesta mobilizāciju vēlēšanu darbam; tas būtu normāli karalaika apstākļos, bet, kad es iedomājos, ka vienīgais iemesls ir dažu augstprātīgu dēliešu vēlme nodemonstrēt, ka viņi māk nolaizīt sev pautus, ja tā iegribējies, man asinis sāk vārīties.
      • Kāds būtu normāls laiks tādam pasākumam?
        • Normāli vēlēšanas sāk organizēt 4-6 mēnešus iepriekš.
          • Nu un kas tad tagad notiks?
          • tātad martā vēl nav ok, bet aprīlī jau būtu gan?
            • ņemot vērā ārkārtas statusu, vēlo izsludināšanu un to, ka pusi decembra ir svētki, - ne visai.

              Normāli ir tā, ka mēs ap Jauno gadu, resp., janvārī, sākam pamazām gatavot kārtējās pašvaldību vēlēšanas, kam jānotiek maija beigās - jūnija sākumā. Un arī tad parasti ir bijuši kaut kādi sagatavošanās pasākumi (piem., izpilddirekciju koordinatoru iecelšana, iecirkņu telpu apsekošana, aprīkojuma inventarizācija utml.) jau dažus mēnešus iepriekš, t.i., iepriekšējā gada rudenī.

              OK, to tempu varētu arī nedaudz (ar uzsvaru uz "NEDAUDZ" !) pasteidzināt cerībā, ka viss ritēs gludi un bez aizķeršanās, bet ne jau te pēkšņi pa galvu, pa kaklu spļaut virsū visām tiesiskajām normām un procedūrām!

              (Normāls scenārijs, protams, būtu pēc dažiem mēnešiem nesteidzīgi sākt rušināties kārtējām 2021. gada vēlēšanām, bet dažiem, redz, tas urīna spiediens galvā izraisa paniku, kura nekavējoties jāprojicē uz visu nāciju.)
              • bet kā tad vispār rīko ārkārtas vēlēšanas? tas taču neizbēgami ir pasākums ārpus kārtējo vēlēšanu nosacītās rutīnas.
                • Ārkārtas vēlēšanas nenozīmē, ka tās ir jāizsludina pēkšņi, neparedzot sagatavošanas laiku.
                  Piem., 2011. gada Saeimas ārkārtas vēlēšanas bija visnotaļ korektas. (OK, bija iespringums uz poligrāfiju, materiālus nodrukāja un iecirkņiem dalīja faktiski pēdējā brīdī), bet tur bija normāls gatavošanās laiks, nebija pēkšņais zibens spēriens, ka, davai, mums pēc 2 mēnešiem vajag, jo pakaļa ieniezējās
                  • referendums bija 23. jūlijā un ārkārtas vēlēšanas 17. septembrī - laiks mazāk par 2 mēnešiem.
      • (Anonīms)
        Nu, nu, ārzemēs, kur visādas ārkārtas vēlēšanas notiek daudz biežāk nekā LV un nereti pat sarīkojot labi ja viena mēneša laikā gan arī ierēdņi čīkst, bet nu un. Būtu dīvaini demokrātiju ierobežot vai atturēt tikai tāpēc, ka “jo ierēdņi”.
        • Sāksim ar to, ka vēlēšanu komisiju darbinieki NAV ierēdņi. (Es sen vairs negaidu, ka valstī cilvēku skaits ar aptuvenu nojēgu par vēlēšanu procesu pārsniegtu 1%, bet tomēr cenšos kaut ko skaidrot.)

          Otrkārt un galvenokārt - piesaukt nekonkrētas "Ārzemes" (labi, ka ne "Ārzemijas"), un tad kaut ko salīdzināt, neņemot vērā atšķirības nedz vēlēšanu sistēmās, nedz finansējuma modelī, nedz pamata normatīvajos aktos (sākot ar konstitucionālajām tiesībām), vispār ir analfabētisma pazīme.

          Treškārt, ar nepietiekamiem resursiem organizētās vēlēšanās galvenokārt čīkst vēlētāji. Es saprotu, ka uz viņu interesēm politiķiem pa lielam ir pajāt, bet nu... Apmēram tikpat skaļi mēdz čīkstēt arī paši politiķi un izmisīgi meklēt, pie kurām procesa nepilnībām pieķerties, lai apšaubītu rezultātus un iztiesātu kādu labumu sev un sliktumu konkurentam.

          Ceturtkārt, situācija, kad viens niķīgs ministrēns liek, ignorējot termiņus, pārvēlēt un pārvēlēt pašvaldības līdz brīdim, kamēr rezultāts viņam pašam patiks, ir daudz tālāka no jebkādas demokrātijas nekā pretējā.
      • O, fak!
  • moš vajag par šo painformēt CVK
  • Ilze, a Ilze, a kur tad paliek bezkompromisu tiesikums?
    • Divi jautājumi

      1) kāds šim konceptam būtu sakars ar mani? (T.i., vai tiešām es kādā cibiņu dzerstiņā būtu ko līdzīgu sludinājusi? Nedomāju vis.)

      2) Kāds šim konceptam sakars ar to (un ne tikai to) normatīvo aktu un tiesisko principu, kuri skar vēlēšanu procesu, klaju un demonstratīvu pārkāpšanu?
      • Re: Divi jautājumi

        redzi draudzen, kā jau Tu pareizi norādīji, tā ir atsevišķu dēliešu vēlme pašapliecināties un ar tiesiskumu tam nav nekāda sakara. Es tikai irgojos. Kas attiecas uz CVK, Taviem un citu iebildumiem, tad viņu acīs tās ir tikai sīkas tehniskas ninases, kuras tādas "mazās skrūvītes" kā Tu būsi spiesta atrisināt. Tu un visas Tavas tehniskās argumentācijas ir nieks salīdzinot ar politisko virsuzdevumu!
  • Oh, kaut es prastu tev tā pakļūt zem ādas...
  • šaubu nav, jāiet pie Pūces ar Pavļutu ar pīrādziņiem.:D
  • Labprāt pievienošos pagaļu piemešanā, naglu padošanā un ūdens pieliešanā ;)
  • Ja šī doma aizietu pasaulē un kļūtu pupulāra...
    Tā ietu roku rokā ar šodien izskanējušo NU viedokli.
Powered by Sviesta Ciba