Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
IZDZIMTEŅI!

PRETĪGIE, APMĀTIE AROGANTIE DILETANTI!

https://www.delfi.lv/news/national/politics/varetu-apsvert-rigas-domes-arkartas-velesanu-rikosanu-marta-pirmaja-puse.d?id=51726675

Ja viņi to pieņems, es veltīšu turpmāko mūžu skaļai, uzstājīgai aģitācijai pret pašreizējās koalīcijas deputātiem. Bet Pūces un Pavļuta salmu lelles publiski dedzināšu, sitīšu krustā un slīcināšu kanalizācijā.
  • Kāds būtu normāls laiks tādam pasākumam?
    • Normāli vēlēšanas sāk organizēt 4-6 mēnešus iepriekš.
      • Nu un kas tad tagad notiks?
      • tātad martā vēl nav ok, bet aprīlī jau būtu gan?
        • ņemot vērā ārkārtas statusu, vēlo izsludināšanu un to, ka pusi decembra ir svētki, - ne visai.

          Normāli ir tā, ka mēs ap Jauno gadu, resp., janvārī, sākam pamazām gatavot kārtējās pašvaldību vēlēšanas, kam jānotiek maija beigās - jūnija sākumā. Un arī tad parasti ir bijuši kaut kādi sagatavošanās pasākumi (piem., izpilddirekciju koordinatoru iecelšana, iecirkņu telpu apsekošana, aprīkojuma inventarizācija utml.) jau dažus mēnešus iepriekš, t.i., iepriekšējā gada rudenī.

          OK, to tempu varētu arī nedaudz (ar uzsvaru uz "NEDAUDZ" !) pasteidzināt cerībā, ka viss ritēs gludi un bez aizķeršanās, bet ne jau te pēkšņi pa galvu, pa kaklu spļaut virsū visām tiesiskajām normām un procedūrām!

          (Normāls scenārijs, protams, būtu pēc dažiem mēnešiem nesteidzīgi sākt rušināties kārtējām 2021. gada vēlēšanām, bet dažiem, redz, tas urīna spiediens galvā izraisa paniku, kura nekavējoties jāprojicē uz visu nāciju.)
          • bet kā tad vispār rīko ārkārtas vēlēšanas? tas taču neizbēgami ir pasākums ārpus kārtējo vēlēšanu nosacītās rutīnas.
            • Ārkārtas vēlēšanas nenozīmē, ka tās ir jāizsludina pēkšņi, neparedzot sagatavošanas laiku.
              Piem., 2011. gada Saeimas ārkārtas vēlēšanas bija visnotaļ korektas. (OK, bija iespringums uz poligrāfiju, materiālus nodrukāja un iecirkņiem dalīja faktiski pēdējā brīdī), bet tur bija normāls gatavošanās laiks, nebija pēkšņais zibens spēriens, ka, davai, mums pēc 2 mēnešiem vajag, jo pakaļa ieniezējās
              • referendums bija 23. jūlijā un ārkārtas vēlēšanas 17. septembrī - laiks mazāk par 2 mēnešiem.
Powered by Sviesta Ciba